Autor Wątek: jak wyjać przednie siedzenia w camry  (Przeczytany 6751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vojtek_r1

• Toyot Leżący
  • *
Odp: jak wyjać przednie siedzenia w camry
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Stycznia 2013, 13:12:36 »
Jestem zdany na waszą wiedzę Panowie!

Każda wskazówka będzie mi niezbędną!

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Stycznia 2013, 21:15:28 »
Zajrzyj pod wykładzinę pod poprzeczką, do której mocowane są przednie śruby siedzenia, być może znajdziesz tam wiązkę, a jeśli nie, to bierzesz masę z karoserii, a plus spod stacyjki.

Fabrycznie plus od regulacji fotela jest po akumulatorze ( żeby taki jak ja mógł siąść bez odpalania po takim, co zza kierownicy nie wystaje), więc zrób tak samo.

Z grzaniem siedzeń będzie już trochę więcej zabawy, bo żadna wersja US/CAN nie miała tego nawet w opcji.

W europejskich wersjach zasilanie podgrzewania było po stacyjce (ON), więc też będziesz ciągnął przewody spod stacyjki. Jest to o tyle sensowne, że nawet jak zostawisz przełącznik w pozycji "włączony", to po zgaszeniu silnika odetnie Ci prąd, i nie rozładujesz akumulatora.

Jeśli kupiłeś podgrzewany fotel, to najpierw sprawdź, czy grzeje, podłączając go żywcem do akumulatora, bo 90% fabrycznych mat umiera ze starości. Jeśli nie grzeje - winną jest mata w siedzisku, bo ona jest nadrzędna, w niej jest termostat i od niej zależy HI/LO.

W razie problemów possij schematy z netu, przejrzyj i pisz, ale i bez nich dasz radę, o ile umiesz obsługiwać probówkę/żarówkę.
3VZ.pl

Offline vojtek_r1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Stycznia 2013, 10:08:45 »
Czułem...

że można na Ciebie liczyć.

Dzięki serdeczne za pomoc...

Szkoda że nie mogę Ci podrzucić fury...pewnie znalazłbyś wiele odpowiedzi na moje pytania związane z tym wozem.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Stycznia 2013, 16:19:09 »
A kto powiedział, że nie możesz ?
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl