Autor Wątek: Kontolka oleju zapala sie przy niskich obrotach  (Przeczytany 25511 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

piegi2

• Gość
Odp: Kontolka oleju zapala sie przy niskich obrotach
« Odpowiedź #60 dnia: 03 Stycznia 2008, 22:12:09 »
Witam

Samochód dziś wstawiłem do mechaniora, nie dałem rady wymienić czujnika ciśnienia oleju i sprawdzić jakie jest ciśnienie i czy w ogóle jest więc zostawiłem auto "fachmanowi", zobaczymy co poradzi i ile ta impreza mnie wyniesie!! Oczywiście o wszystkim poinformuje Was na forum

Pozdrawiam

piegi2

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Stycznia 2008, 20:38:38 »
Witam

Samochód odebrany, ale mechanior mówi że nic nie zrobił i wszystko powróciło do normy  :oops: . Pytam mierzyłeś ciśnienie oleju? - tak, wszystko jest oki, pytam wymieniłeś czujnik ciśnienia oleju?- nie, nie było takiej potrzeby!!! hmmmmm i co i lampka jak się zapaliła tak i zgasła, co o tym wszystkim myśleć ??? Jeżdżę Camryśką już dwa dni i nic się nie pali - jednak TOYOTA - tylko ten magiel mnie martwi  :-( 
Przypominam że wymieniłem tylko olej postała kilka dni w kolejce u mechanika i kontrolka sama zgasła ????? nadmienię że mechanik nie chciał za robotę żadnych pieniędzy na siłę wcisnąłem mu na flachę.....
Pozdrawiam

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 10 Stycznia 2008, 21:57:38 »
Jaki olej zalałeś?
i jaki był poprzednio i ile na nim zrobiłeś?

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 11 Stycznia 2008, 00:48:13 »
Witam

Samochód odebrany, ale mechanior mówi że nic nie zrobił i wszystko powróciło do normy  :oops: . Pytam mierzyłeś ciśnienie oleju? - tak, wszystko jest oki, pytam wymieniłeś czujnik ciśnienia oleju?- nie, nie było takiej potrzeby!!! hmmmmm i co i lampka jak się zapaliła tak i zgasła, co o tym wszystkim myśleć ??? Jeżdżę Camryśką już dwa dni i nic się nie pali - jednak TOYOTA - tylko ten magiel mnie martwi  :-( 
Przypominam że wymieniłem tylko olej postała kilka dni w kolejce u mechanika i kontrolka sama zgasła ????? nadmienię że mechanik nie chciał za robotę żadnych pieniędzy na siłę wcisnąłem mu na flachę.....
Pozdrawiam

A moze gdzieś Ci nie kontaktuja styki od czujnika cisnienia?

piegi2

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Stycznia 2008, 20:27:31 »
Witam
Samochód kupiłem niedawno i ponoć jeździł na półsyntetyku Mobil 10w 40, ja zalałem taki sam, nie wiem ile miał na poprzednim przejechane....
Jeżdżę już kilka dni i jest oki!!!

Mr Q
może i masz racje może i czujnik nie kontaktował sam nie wiem .....
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl