Autor Wątek: ubytek płynu chłodniczego  (Przeczytany 27350 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
Odp: ubytek płynu chłodniczego
« Odpowiedź #45 dnia: 11 Czerwca 2008, 10:54:33 »
Koledzy mialem tylko  czteroletnia chlodnice ale piracka i puscilo dolne zaprasowanie wkladu . Tzn skorodowalo,co ciekawszego gorne zaprasownie jest powleczone warstwa galwaniczna ktora zabespiecza przed korozja a dolne galgany nie widac tylko pomalowana blacha.Bylem w sklepie o orginale mowy niema chca okolo 5000sek. Natomiast piracka  taka sam 2600sek niech sie pocaluja i sobie nawzajem sprzedaja.
Dlaczego o tym pisze znalazle,m w naszej bildelsbasen czesci ekonowmiczne tzn nowe sprzedawane przez zlomowiksa i coz maja orginaly tansze i to duzo.
Tutaj jest adress i sobie pstududiujcie wysylaja za poprabniem pocztowym akurat do naszej 2.2  miedzy 92- 96 (Sv10) jest orginal i nie drogo.
http://www.abkbildelar.se/

http://www.bildelsbasen.se/?index=default&link=item&searchmode=1&listmode=3&parttype_id=1&vc[]=198105100&vc1=198&vc2=105&pc[]=118102102&pc1=118&sortfield=vehiclemodelyear&sortorder=1&page=1&id=12761220

i wiele innych czesci,jezeli jest taniej niz u Was to korzystajcie.
Dla siebie juz zamowilem.
Pzdr.Camry 2.2

Czy był sens zakładania nowego tematu skoro takowy już istnieje?
Wątki scalam.
Szymon14
« Ostatnia zmiana: 11 Czerwca 2008, 11:01:34 wysłana przez SZYMON14 »

olo23

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 11 Czerwca 2008, 11:49:39 »
Mi też dwa tygodnie temu walnęła chłodnica w 1MZ. Kupiłem oryginał za 560 PLN. Poniżej link:
http://www.chlodnice-samochodowe.pl/
Pozdro...

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 11 Czerwca 2008, 16:42:52 »
Dzieki Szymonie,nie mialem czasu szukac a chcialem sie podzielic ta wiescia.Jutro otrzymam poczta i to orginal Toyoty.Widac toycia sie pozbywa juz czesci niechodliwych.Pzdr.Camry 2.2

olo23

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 11 Czerwca 2008, 19:35:16 »
Cytuj (zaznaczone)
jest orginal i nie drogo.

A ile to jest niedrogo??

Cytuj (zaznaczone)
Dzieki Szymonie
Żadnego Szymona w tym wątku nie znalazłem  :-P

Pozdro...
« Ostatnia zmiana: 11 Czerwca 2008, 19:37:57 wysłana przez olo23 »

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #49 dnia: 13 Czerwca 2008, 07:17:53 »
Witaj Olo,
Szymon byl dwa posty wczesniej i po prostu ludzka grzecznosc wymaga podziekowac.
A jesli chodzi o chlodnice to kosztuje 1510sek plus ok 250sek koszty przesylki poczta.Jest to chlodnica orginal Toyoty dalem wczesniej zdjecia w linku ale trzeba ten link zlozyc do kupy cholernie dlugi.Poprzednia byla taka piracka wýkonana przez jakas firme w Wloszech wygladala solidnie ale niestety szlak ja trafil.Jak zwykle oszustwo  krotka zywotnosc  tak abys zaraz kupil druga.Inna rzecz ze unas jest cholerny klimat.W Polsce jest o wiele korzystniejszy dla samochodu.
Pzdr.Camry 2.2

olo23

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 13 Czerwca 2008, 09:02:07 »
Cytuj (zaznaczone)
A jesli chodzi o chlodnice to kosztuje 1510sek plus ok 250sek koszty przesylki poczta

To ta sama cena co w Polsce...
Pozdro...

PhiSz

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Listopada 2009, 18:38:36 »
Witojcie,
drugi raz w ciągu 3 miesięcy otwieram maskę i zauwazam pusty zbiorniczek wyrownawczy plynu chlodzenia. Za pierwszym razem dolalem borygo do pelna (zarowno do ukladu jak i do zbiorniczka), 3 miesiace od tego momentu znowu mam pusty zbiorniczek, a w ukladzie pod zakretka nie widac poziomu plynu.
Samochod pod spodem jest suchy jak wiór i na pewno nic nie cieknie, wiec nie wiem gdzie moze sie ten plyn podziewac?

Dodatkowo, odkad mam moja camry, nie moge sie uporac z problemem tlustych szyb od wewnatrz, co je umyje i porzadnie wytre do sucha to po pewnym czasie znow mam tlusty nalot. Czy te dwie rzeczy mogą byc ze soba polaczone? bo borygo raczej nie jest tluste...

Kolego Phisz czy przed założeniem nowego tematu użyłeś opcji szukaj?
Temat scalam.

Szymon14
« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2009, 21:10:26 wysłana przez SZYMON14 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Listopada 2009, 21:52:40 »
Mogą, np dziurawa nagrzewnica :)

pzdr
3VZ.pl

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Listopada 2009, 22:04:04 »
Miałem to w golfie + non stop zaparowana szyba :| po wytarciu szyby szmatka śmierdziała płynem <zalamka>

PhiSz

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Listopada 2009, 23:54:03 »
Szymon - przyznaje sie bez bicia, nie zajrzalem, przepraszam

Marcin - jak moge sprawdzic czy to na pewno nagrzewnica? bede w stanie zrobic to sam?

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #55 dnia: 21 Listopada 2009, 08:04:24 »
moze i nagrzewnica... kup aceton (tylko nie jakis rozpuszczalnik acetonowy .. musi byc czysty aceton ;-) ) .. jest w sklepie jakims budowlanym, zazwyczaj w bialej plastikowej butelce, moze byc tez w szklanej  ( ja uzywam przed polozeniem silikonu )  kosztuje cos 4-7 zl ...wytrzyj dokladnie szyby i dopiero sprawdz czy nalot powraca

moze byc jeszcze uszczelka (tu trzeba obserwowac wydech) chociaz przy 3 miesiecznym ubytku trudno jednoznacznie oszacowac ...  moze byc gdzies minimalna dziura w chlodnicy, ale sie ona nagrzewa i to paruje, wiec nie ma wycieku jako takiego .. i 3 mozliwosc ( o ile maz taki patent zamontowany) , w chlodnicy na dole jest taki zaworek do spuszczania plynu i tam mi kiedys kapalo, ale tak rzadko, ze nie zauwazylem za pierwszym razem

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Listopada 2009, 12:19:22 »
Szymon - przyznaje sie bez bicia, nie zajrzalem, przepraszam

Marcin - jak moge sprawdzic czy to na pewno nagrzewnica? bede w stanie zrobic to sam?

Jeśli jesteś w stanie sam to rozebrać, to jak najbardziej.

Ale ubytkiem zbiorniczka na kilka miesięcy nie przejmowałbym się - mógł wyrzucić przez przelew.

Tyle, że właściwie nie wiemy, ile faktycznie ubyło Ci płynu, bo nie miałeś stanu w silniku.

Sprawdzaj płyn na bieżąco, i jeśli okaże się, że jest to zbiorniczek na tydzień, to wtedy pasowałoby już coś z tym zrobić .

pzdr
3VZ.pl

PhiSz

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Listopada 2009, 13:28:43 »
doleje do pelna do ukladu i tuz przed kreske max do zbiorniczka i dam znac jaki jest ubytek w czasie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl