Autor Wątek: BLOS  (Przeczytany 13479 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ts_Alpin

• Gość
Odp: BLOS
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Stycznia 2008, 23:00:06 »
Powiedz jak by miała się jazda ciagle na odkreconym bo raczej taką preferuję i staram się być w formie.Jak spalanie wówczas?Podejrzewa że do klasycznej instalki(u mnie 2 gen) wzrośnie...
P.S.Z czego motor w vw?Link kijowy bo wrzuca mnie do jakiejś większej szufladki a nie do konkretnego postu...Chyba że po nim mam wnioskować że vw daje rade?!.........To ja wiem...Choć z pewnych mniej lub bardziej oficjalnych wzgledów pożegnałem się z marką....A jak można pożądnie grzebąc auto to trza się właśnie od małych żółtych ludzików uczyc....

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Stycznia 2008, 23:06:25 »
Panowie nie róbicie OT, bo będę musiał posprzątać.     :icon_police: :icon_police:
Wracamy do tematu.

hans

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Stycznia 2008, 23:07:58 »
napisz ile ci teraz pali gazu... przy odkręconym na maxa (oczywiście w granicach rozsadku gazie) spali ci od 20 d0 50% więcej ale samochodu nie poznasz.

u mnie na benzynie leci max. koło 200. na gazie nie wiem, bo licznika brakuje, ale normalna jazda przy ustawionym tak silniku to około 12-14l gazu

w starletce apetyt na pewno będzie o wiele mniejszy... bo jednak pojemność robi swoje :-)

a w tamtym linku... wejdź na forum i wpisz w szukajce blos... na forum scirocco tez mam taki sam login :-)

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Stycznia 2008, 23:11:23 »
Chodziło mi ile będzie palił przy katach...Pali mi max 11 literków gazu ale to już gdzie się da i kiedy się da kat.Normalnie około 9.Ile taki blos.I gdzie to wogóle kupić i gdzie montować?

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Stycznia 2008, 23:28:14 »
Ile taki blos.I gdzie to wogóle kupić i gdzie montować?

np. tutaj:

http://allegro.pl/search.php?string=blos

hans

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Stycznia 2008, 08:26:15 »
montować to niestety będziesz chyba sam, lub poszukaj jakiegoś dobrego gazownika który w ogóle wie co to BLOS, mi się to niestety nie udało ( ale było to szmat czasu temu, teraz może już są bardziej doedukowani, mi nawet jeden po obejrzeniu blosa powiedział ze to jakaś lipa, i nie pa prawa działać.... a jednak działa :-)

montaz jest banalnie prosty... zasada jak najbliżej przepustnicy... mozliwie jak najbardziej w pionie.... ( ale z tym pionem jest tak nie do końca, ja mam prawie lezącego i działa, u kumpla w fordzie montowałem i był całkowicie leżący... i śmiga ponad rok :-)

pomiędzy reduktorem a BLOSEM wywalamy register lub silniczek krokowy, wstawiamy po prostu węża łączącego bezpośrednio parownik i BLOSEM
ot i cała filozofia montażu...

andrzejbz

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Marca 2008, 22:36:12 »
i jak wstawił ktoś tego blosa, proszę o opinie

Offline pinki007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Listopada 2008, 19:30:04 »
Właśnie kupiłem Blosa i jutro jak się uda to go zamontuje i pojadę wyregulować na Stacji diagnostycznej :), niedługo dam znać czy Blos jest wart tych pieniędzy...
a tak wygląda ze stożkiem: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ee221cbd3041c958.html

Offline pinki007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Listopada 2008, 15:04:35 »

zibibabiboo

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Listopada 2008, 21:57:10 »
Wszystko ładnie tylko przedłuz dolot bo starletki nie lubią krótkiego, (za mała pojemnosc układu) no i stozek bedzie ci ciagnał gorace powietrze jak sie silnik rozgrzeje. Najlepiej wrzuc stozek w nadkole. Wiem ze to nie jest takie proste bo nie ma za bardzo miejsca ale naprawde działa.

albo chociaz tak

« Ostatnia zmiana: 12 Listopada 2008, 22:25:52 wysłana przez Coobah81 »

Offline pinki007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Listopada 2008, 15:49:28 »
dzięki za rade, puki co to zrobię osłonę od silnika(chwilowo nie mam czasu) a zimne powietrze będzie nawiewane przez standardowy wlot (ten co idzie do puszki filtra powietrza) wiec przy pewnej prędkości będzie w miarę zimne powietrze. Co do pojemności układu dolotowego to wykorzystałem standardowy (KTO CHCE TEZ TAK ZROBIĆ MUSI SIĘ LICZYĆ ZE BLOS NIE BĘDZIE CHCIAŁ WEJŚĆ W TEN WĄŻ-DWIE OSOBY I TROCHE SMARU JEST POTRZEBNE DO ZAŁOŻENIA) wąż do kolektora ssącego wiec długość jest ta sama(pojemność chyba tez)
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2008, 15:54:05 wysłana przez pinki007 »

Offline pinki007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Listopada 2008, 12:56:26 »
pierwszy pomiar spalania LPG na Blosie 9,7L/100km (głownie miasto i często ostra jazda) wcześniej przy trochę spokojniejszej jeździe około 10,6L/100km LPG, niedługo następny pomiar. Dynamika zbliżona do miksera-możliwe ze slit jest za duży w blosie- ustawiany na analizatorze ale jeszcze czeka mnie sprawdzenie Lambdy. pozdrawiam

andrzejbz

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Stycznia 2009, 19:25:58 »
Cześć, i jak tam sprawuje się BLOS, jest różnica w spalaniu w dłuższym okresie czasu ?

Offline pinki007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 01 Lutego 2009, 17:43:31 »
obecnie mało jeżdżę starletka bo bawię sie w drift poldroverem :) przy jeździe siostry pali około 10-10,5l miasto krótkie odcinki, dodam ze był tylko regulowany na analizatorze. Plus jest taki ze kreci sie ładnie na wysokich obrotach ale na niskich tak jakby miał za dużo gazu i go lekko muli ( chyba wina slita) ale jak jedziesz na maxa to jest ok :) ostatnio sprawdzałem ile na 3 biegu pojedzie dobiłem do 130 i więcej nie próbowałem :)
nie mam czasu zebu ustawić go na lambdzie ale ja zrobi ie cieplej to pomyślę o tym :)

Offline pinki007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Lutego 2009, 18:59:29 »
pomiar spalania na trasie : 7,8-8,1L wydaje mi sie ze całkiem dobrze jazda z prędkością 80-120 w zależności czy musiałem jechać za ciężarówka czy nie... i czy droga była dobra, trasa Warszawa-Rzeszów i powrót (około 700km) a dzis Wołomin-Zambrów i powrót(około 230km)
niedługo wymienię świece i dokonam nowych pomiarów
pozdro

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl