Jezdze juz troche E12 Kombi 1.6 z 2003
Auto fajne i godne polecenia.
Oto moje spostrzezenia:
- silnik dynamiczny powyżej 4000rpm, diesel na pewno lepiej ciągnie z dołu
- przy normalnej jeździe po mieście (Gdynia) u mnie wychodzi spalanie max. 8.5l/100km (latem pali mniej), w trasie nawet poniżej 6l/100 km schodzi, ale przy wolnej jeździe, jak dasz w rurę 140 km/h i lepiej, to spali 7-8l/100km (jeżdżę na Pb98)
- na wysokich obrotach za głośno!!! duży minus, ale jak jedziesz naprawdę szybko 160-180 km/h to jest trochę ciszej
- w środku dużo miejsca z przodu i z tyłu kosztem kufra, ale jak wozisz rodzinkę a nie telewizory to jest OK
- auto lubi być dociążone, wygodniej się jedzie w 4 osoby niż samemu (podskakuje na dziurach), a napęd tak zestrojony, że specjalnie dynamiki nie tracisz
- skrzynia biegów niezbyt ciekawie chodzi - zanim kupisz dokładnie sprawdź wszystkie przełożenia i dobrze pojeździj!!!
- wykończenie i wyposażenie Ok, mam wersję Terra więc bez rewelacji ale wystarczy, szkoda, że nie ma fabrycznych szyberdachów - to lepsze niż klima
- chyba dość wytzrymałe, bo jak mnie Seicento walnęło, to mi tylko zderzak odrapał i tablicę zerwał, a jego musieli zabrać na lawetę
- w trasie latem, zimą nigdy nie zawiodła i bez awarii wszędzie dowiozła
Wczesniej w Japonii jeździłem różnymi Toyotami, i te niestety europejskie jakością im nie dorównują, ale napewno to lepszy wybór niż ople, vw, koreańce, francuzy i inne takie.
Niedługo planuję opchnać swoją i kupić max. 2 dwuletnią (może w Dieslu....), ale póki co z mojej SZAREJ MYSZY jestem zadowolony.
POLECAM