Autor Wątek: Skuteczne zabezpieczenia antykradzieżowe  (Przeczytany 79013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jami

• Gość
Odp: Skuteczne zabezpieczenia antykradzieżowe
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Czerwca 2005, 09:50:34 »
Cytat: gonia77
brak jednego kompletu kluczyków).

Brak jednego kompletu kluczyków nie jest podstawą do odmowy wypłaty odzskodowania, jeżeli utracono ten komplet właśnie w sytuacji rozboju, gorzej, jeśli ktoś we wniosku wpisał np. dwa komplety, a miał tylko jeden.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Czerwca 2005, 10:09:11 »
Cytat: Bartek72
W moim rankingu prowadzi chyba tajemny "pstryczek", chociaz przyklad p_flori troche psuje mi efekt.

Moim zdaniem warto jest posiadać dodatkowe zabezpieczenie auta, jeżeli auto jest faktycznie więcej warte niż te śmieszne wyceny z ubezpieczalni. Rozważmy dwa przypadki aut z wykupionym AC. Auto z 95 roku warte 10 tyś (kwota do użyskania z ubezpieczalni) ale jego stan jest tragiczny i faktycznie jego cena rynkowa jest może z 8,5 tys bo za więcej nik tego szrota nie kupi przy dzisiejszej powodzi aut z zachodu to tu sięzgadzam niech go kradną jak najszybciej. Ale jeżeli rozpatrzymy auto z 95 roku warte 10 tyś (kwota do użyskania z ubezpieczalni) w stanie idealnym, mało tego "zainwestowane" felgi + oponki (znacznie droższe niż seryjne), zawieszenie, wydech,zmodyfikowane hamulce,zestaw audio i szereg innych dodatków gdzie wartość auta rynkowa czy też teoretyczna jest 12 czy 15 tys to naprawdęwarto je chronić. A przebita opona, rozwiercone zamki czy porysowany lakier da sięnaprawić ale w efekcie straty (a może i nie  :D zależy jak kto kombinuje ) będą znacznie mniejsze niż utrata całego auta.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Czerwca 2005, 10:27:32 »
Dokładnie !!!

Auto ma stać tam, gdzie je zaparkowaliśmy, nawet zniszczone, rozkradzione, ale ma stać !!!! Najgorsze co może siętrafić, to brak auta :?

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Czerwca 2005, 11:59:21 »
Cytat: Jackal
Najgorsze co może siętrafić, to brak auta

dokładnie i tego sie boje - dlatego zakladam ten antynapad z plytka - mam nadzieje, ze bedzie oks (dodam, ze oczywiscie nie mam garazu i auto stoi sobie na podwórku  :cry: )

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Czerwca 2005, 13:12:01 »
Cytuj (zaznaczone)
dok?adnie i tego sie boje - dlatego zakladam ten antynapad z plytka - mam nadzieje, ze bedzie oks (dodam, ze oczywiscie nie mam garazu i auto stoi sobie na podwórku  )

Hej, kurde blaszka - co to jest i gdzie to zakladaliscie?
Za ile? Jak to dokladnie dziala?

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Czerwca 2005, 13:46:01 »
Proponujężebyś dowiedział sięjak to dokładnie działa w realu lub na priva, bo chyba nie warto pisać na forum.

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Czerwca 2005, 14:15:52 »
Cytuj (zaznaczone)
Proponuje˛ zÿebys´ dowiedzia? sie˛ jak to dok?adnie dzia?a w realu lub na priva, bo chyba nie warto pisac´ na forum.

Jackal, zlodzieje juz pewnie dawno wiedza jak to dziala.  :D
Gonia77 - Ty masz auto na gwarancji - zakladalas to w ASO?

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Czerwca 2005, 21:38:51 »
Oczywiście, że wiedzą. Tym bardziej, że ja sam wiem, gdzie szukać antynapadu jak wsiadam nawet do obcej bryki - montowane są standardowo - dlatego warto założyć samemu i niestandardowo. Im więcej twoich bajerów nietypowych tym trudniej dla złodzieja (amatora), bo profesjonaliści działają np.:
1) zeskanowany kod alarmu otwoiera drzwi (2 sek- gostek jest w środku - teraz ma spokój i czas na resztę)
2) wpiecie w złącze diagnostyczne komputera (to tylko opcja unieszkodliwienia immobilisera i innych bajerów) - jeśli ma twój kluczyk pomijamy pkt 2-4)
3) znalezienie/zmostkowanie obwodów gdzie odcina antynapad (wystarczy zmostkować niektóre bezpieczniki w skrzynce)
4) uruchomienie rozrusznika (wyłamanie stacyjki lub zabawa z kabelkami)
5) jeśli masz "pstryka" - są proste urządzenia i na to
6) jak mimo to nie idzie - telefon do kumpli z lawetą
7) maszynka zakłócająca GPS uwieńczy dzieło
Jesteśmy bezbronni  :asmiliecry  
UWAGA - to jest moja hipoteza na działanie złodzieja - nigdy nim nie byłem nie bede i nie jestem. A zabezpieczenia - najlepsze to
- płaćić AC
- podłączyć generator wysokiego napięcia do siedzenia i uwędzic skurwiela  :adremel  
- przywróćić karęśmierci za przestępczość zorganiizowaną
- ucinać ręce za próbe kradzieży
- a jeśli kradzież z rozbojem - przed uchlastaniem ręki - 7 lat ciężkich robót przy budowie autostrady
Pozdrawiam.

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Czerwca 2005, 22:06:45 »
Cytat: p_flori
Jesteśmy bezbronni  

Rozumiem, ze mam sobie podarowac ten antynapad  :cry: i zaczac sie modlic

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Czerwca 2005, 22:16:25 »
A zabezpieczenia - najlepsze to
(...)
- podłączyć generator wysokiego napięcia do siedzenia i uwędzic skurwiela  :adremel  
- przywróćić karęśmierci za przestępczość zorganiizowaną
- ucinać ręce za próbe kradzieży
- a jeśli kradzież z rozbojem - przed uchlastaniem ręki - 7 lat ciężkich robót przy budowie autostrady

Podpisujęsię  :bbravo    :bbravo    :bbravo

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Czerwca 2005, 22:29:49 »
Cytat: gonia77
Jesteśmy bezbronni  

Rozumiem, ze mam sobie podarowac ten antynapad  :cry: i zaczac sie modlic

nie Gonia, tylko to Ty zadecyduj gdzie, co masz mieć i jak ma działać - pokaż palcem, by nie było to zrobione jak w tysiącach innych aut wypuszczonych z danego zakładu. Idędziś na piwo z sąsiadem i zapytam - napiszęCi na priv - przy  :wink:  bezalkoholowym on lepiej myśli...

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Czerwca 2005, 07:17:02 »
Cytuj (zaznaczone)
Rozumiem, ze mam sobie podarowac ten antynapad  i zaczac sie modlic

To mi, jako niewierzacemu, zostaje juz tylko AC...  :?  
No i oczywiscie:
Cytuj (zaznaczone)
pod?a˛czyc´ generator wysokiego napie˛cia do siedzenia i uwe˛dzic skurwiela  

piwo

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Czerwca 2005, 09:22:53 »
7 lat ciężkich robót przy budowie autostrady

No tak, tylko ktorych autostrad...?? Bo na razie ta robota to chyba przekladanie papierow z urzedu do urzedu.

A tak serio - to fakt, nalezaloby wprowadzic obowiazek odbywania ciezkich fizycznie robot na rzecz obywateli dla tych wszystkich zlapanych na kradziezach i rozbojach. Ale oczywiscie 'humanitarni' zaraz podniosa protest ze to nieludzkie, ze to nie sposob na resocjalizacje itp itd.

topol

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Czerwca 2005, 10:09:08 »
Cytat: Jackal
Dokładnie !!!

Auto ma stać tam, gdzie je zaparkowaliśmy, nawet zniszczone, rozkradzione, ale ma stać !!!! Najgorsze co może siętrafić, to brak auta :?

Jeżeli masz AC to NIE!!!

Kumplowi skroili autko 2 letnie Ave Combi Prestige, po 2 tygodniach znaleziono - rozwaloną na drzewie w drobny mak. Autko warte było przy ubezpieczeniu 70tys., pozostałości wycenili na 30 tys zł !!! Minus udział własny, bo coś tam, wypłacić chcieli 33 TYSIĄCE ZŁOTYCH!!!

No i dostał swój samochód z powrotem.....

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Czerwca 2005, 10:14:07 »
5) jeśli masz "pstryka" - są proste urządzenia i na to

hi hi to zależy na co jest ten pstryk założony :D bo są pstryki baaaardzo trudne do obejścia
aczkolwiek zgadzam sięwszystko jest do sforsowania tylko ... potrzeba na to czasu a ...
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl