Autor Wątek: Skuteczne zabezpieczenia antykradzieżowe  (Przeczytany 79113 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bisua

• Gość
Odp: Skuteczne zabezpieczenia antykradzieżowe
« Odpowiedź #90 dnia: 15 Lipca 2005, 23:08:57 »
p_flori,przypuszczam ze byłby problem z legalizacja takich cudów techniki  :twisted:

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 15 Lipca 2005, 23:14:52 »
Zgodnie z prawem nie można stosować w Polsce takich pułapek, tak samo w domu :?

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 15 Lipca 2005, 23:28:53 »
Cytat: Jackal
Zgodnie z prawem nie można stosować w Polsce takich pułapek, tak samo w domu
niestety u nas nawet jak byś położył nóz na siedzeniu i facet by sie zranił to mógłby cięoskarżyć  :?  :?  
pozostaje nam wieżyć ze te zabezpieczenia co mamy wystarczą na pierwszego lepszego złodzieja

Wojak

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 16 Lipca 2005, 09:18:04 »
Cytat: Bartek72

Czytalem ostatnio w "Motorze", ze zlodzieje sie wogole immobiliserem i alarmem nie przejmuja, bo podmieniaja jakistam "modul" w samochodzie na swoj wlasny i wtedy wszystkie te zabezpieczenia omijaja...

Cytat: Ice

Co do blokadu maski....zastanawiam sie nad celowoscia tego zabezpieczenia. Co da otwarcie maski, skoro komp i iimobilajzer a co za tym idzie odciecie pompy czy sterowania jest w środku.   :chmmm

Patrząc jak serwis zamontował mi syrenę, to myślęże blakada maski by sięprzydała. Albo schować gdzieś syrenę. A po zamontowaniu blokady nie trzeba szukać głęboko syreny aby ją wyłączyć.

Komputer rzeczywiście jest zamontowany w środku Corolli. Pooglądałem go dokładnie. Kable wchodzące do niego (4 wtyczki) zabezpieczone są metalową osłoną przykręconą do obudowy kompa 4 zrywalnymi śrubami. Powstaje więc pytanie jek podmienić kompa jeżeli bez rozwiercenia śrub nie da sięgo wyjąć.

Co do odcięcia pompy paliwa. "Fabrycznie" zakładany u dilera alarm udało mi sięobejść w 10 sekund, więc tak jak bym go nie miał. Konieczne jest więc założenie czegoś nietypowego.
Ale o tym sza, bo jak czytałem na Elektrodzie gościu zamontował zabezpieczeń za 6000 zł, po czy rozpowiadał na około czego to on nie ma, a potem sie bardzo zdziwił, że wózek odjechał.

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 16 Lipca 2005, 11:44:02 »
Już pisałem - immo i fabryczny alarm w Corolli obchodzi siędwoma kablami zakończonymi krokodylkami, nie trzeba żadnego modułu podmieniać, ani tykać kompa. Rozbrojnie alarmu to tylko pstryk na urządzeńku. Natomiast niestety - trzeba podnieść maskę, a tu sprytna blokada moż trochęnapsuć krwi... skurwielowi.

a propos noża na siedzeniu - już pisaliśmy - nasze zabezpieczenia to uspokojenie sumienia, że wszystko zrobiliśmy, niestety dopóki złodziej nie poczuje adrenaliny, groźby smierci przypróbie kradzieży, ba nawet próbie zbliżenia siędo cudzej własnośći - nic w tym kraju sie nie zmieni. Jeśli zoobaczysz skurwiela jak odjeżdża twoim autem - powinieneś wyciągnąć giweręi odstrzelić mu łeb - on ma to wiedzieć i czuć, zanim sie zdecyduje na kradzież i - to byłoby najlepsze zabezpieczenie.

Wojak

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 16 Lipca 2005, 18:28:49 »
Cytat: p_flori
Corolke "neutralizuje sie" w kilkanaście sekund (zabezpieczoną fabrycznie) - przynajmniej taką jak moja. Wystarczy 2 x po 2 kabelki zakończone krokodylkami i odjeżdzasz z migającą o dziwo diodą immobilisera, czyli poniekąd z odciętym zapłonem, wrtyskiem itp.... (nawet nie wiem co ten immo odcina) - wystarczy juz tylko stacyjkęwyłamać i w drogę.

Wg schematu elektrycznego (ale wersji USA) to blokuje rozrusznik

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 16 Lipca 2005, 23:06:41 »
Czyli odciecie prądu stacyjki - bułka z masłem
Mój kolega juz dostał zezwolenie na broń, ja na razie to załatwiam - będęstrzelał do złodziei  :gfight

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 16 Lipca 2005, 23:19:52 »
I potem odsiedzisz wyrok, zamiast jeździć Toyką :/

Pamiętaj, że broń wyjmuje siępo to żeby jej użyć.

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 17 Lipca 2005, 15:12:42 »
Parępropozycji było już  
TUTAJ

topol

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 18 Lipca 2005, 08:53:36 »
Mnie zastanawia, czy by takiego immo nie można byłoby zastosować. Dzwonisz i złodziejowi autko gaśnie na środku skrzyżowania. Oczywiście np. odpalający samochód mógłby ci wysłać sms-a, że akurat ktoś go odpala.

Od pewnego czasu jest zakaz instalowania takich konsstrukcji, dopuszczalne jest, że jak zgasi silnik to go nie odpali.

Wojak

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 18 Lipca 2005, 12:57:06 »
Cytat: topol

Od pewnego czasu jest zakaz instalowania takich konsstrukcji, dopuszczalne jest, że jak zgasi silnik to go nie odpali.

Poproszęo link do podstawy prawnej

topol

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 18 Lipca 2005, 13:21:41 »
Cytat: Wojak
Cytat: topol

Poproszęo link do podstawy prawnej

NIestety nie znam podstawy prawnej, zapewne trzeba by poszukać w KD...

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: 18 Lipca 2005, 14:56:22 »
Wojak, postaram sie tego poszukać ale nie obiecuje

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 20 Lipca 2005, 18:01:29 »
W dawnych czasach na dzikim zachodzie - koniokradów wieszano,
dzisiaj tworzy sie prawo tak, by przypadkiem nic sięzłodziejowi nie stało przy próbie kradzieży, przecież to takie biedaczki.....
dopóki sie nie zmieni...
zresztą - płacęAC jako "antykradzieżowe zabzpieczenie" ... mego sumienia.
Cytuj (zaznaczone)

też jestem ciekaw czemu nie można - zdalnie unieruchomić moją własność

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 21 Lipca 2005, 01:00:52 »
jestem ciekaw czemu nie można - zdalnie unieruchomić moją własność

ja też.
Pewnie żeby chronić złodziei z rozrusznikami serca.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl