Autor Wątek: Skuteczne zabezpieczenia antykradzieżowe  (Przeczytany 79099 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

p_flori

• Gość
Odp: Skuteczne zabezpieczenia antykradzieżowe
« Odpowiedź #105 dnia: 21 Lipca 2005, 08:52:13 »
Cytat: Spro-ket
Cytat: p_flori
jestem ciekaw czemu nie można - zdalnie unieruchomić moją własność

ja też.
Pewnie żeby chronić złodziei z rozrusznikami serca.

tak, tylko rozruszniki są niewrażliwe nawet na paralizatory elektrycvzne, a co dopiero na telefony komórkowe - jesli jakiś kardiolog zaabrania używania np komórki - to powinien sie podpisać pod źle wyregulowanym takim sprzętem. Gdyby rozruszniki siępsuły od telefonu - gostek padałby, gdyby ktoś w pobliżu odebrał telefon komórkowy (np w autobusie, pociągu itp), gdyby znalazł sie koło lodówki, w pobliżu telewizora itp. Jesli ktoś siękierował czymś takim - to jest w błędzie.

topol

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 21 Lipca 2005, 08:55:55 »
W dawnych czasach na dzikim zachodzie - koniokradów wieszano,
dzisiaj tworzy sie prawo tak, by przypadkiem nic sięzłodziejowi nie stało przy próbie kradzieży, przecież to takie biedaczki.....
dopóki sie nie zmieni...
zresztą - płacęAC jako "antykradzieżowe zabzpieczenie" ... mego sumienia.
Cytuj (zaznaczone)
Od pewnego czasu jest zakaz instalowania takich konsstrukcji, dopuszczalne jest, że jak zgasi silnik to go nie odpali.

też jestem ciekaw czemu nie można - zdalnie unieruchomić moją własność

:cidea  Raczej aby uniemożliwić zatrzymanie w miejscu stwarzającym zagrożeniu, na przykład na środku skrzyżowania czy na przejeździe, czyli uniknąć spowodowania zagrożenia w ruchu lądowym    :cnice  kocham prawniczy język   :adiabelek

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #107 dnia: 21 Lipca 2005, 09:49:56 »
Cytat: topol
Raczej aby uniemożliwić zatrzymanie w miejscu stwarzającym zagrożeniu, na przykład na środku skrzyżowania czy na przejeździe, czyli uniknąć spowodowania zagrożenia w ruchu lądowym  kocham prawniczy język

w rzeczy samej, np złodziej przejeżdza przez skrzyżowanie (na złodzieju czapka gore jak widaomo) spieszy sięw ostatniej chwili przejeżdża przed rozpędzoną cieżarówką a Ty mu unieruchamiasz auto i... z toyoty zrobiła ci siępuszka po browarku  :shock:
o złodzieju celowo nie wspomniałem - jego problem :evil:
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

topol

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 21 Lipca 2005, 09:53:24 »
Cytat: Kryspin
Raczej aby uniemożliwić zatrzymanie w miejscu stwarzającym zagrożeniu, na przykład na środku skrzyżowania czy na przejeździe, czyli uniknąć spowodowania zagrożenia w ruchu lądowym  kocham prawniczy język

w rzeczy samej, np złodziej przejeżdza przez skrzyżowanie (na złodzieju czapka gore jak widaomo) spieszy sięw ostatniej chwili przejeżdża przed rozpędzoną cieżarówką a Ty mu unieruchamiasz auto i... z toyoty zrobiła ci siępuszka po browarku  :shock:
o złodzieju celowo nie wspomniałem - jego problem :evil:

Dla bandziora śmierć powinna być
Cytuj (zaznaczone)
ryzykiem zawodowym
  :twisted:    :twisted:    :twisted:

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 21 Lipca 2005, 10:08:42 »
tylko żeby przy okazji nikt inny nie zginął

topol

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 21 Lipca 2005, 10:14:55 »
Cytat: Bisua
tylko żeby przy okazji nikt inny nie zginął

łofkorz!!

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 21 Lipca 2005, 13:40:12 »
A jak działa antynapad? odcina po kilkudziesięciu sekundach - prawda? Jak sie zapomnisz to ci zgaśnie na przejeździe kolejowym, czy tramwajowym. Wczesniej poniekąd mruga kierunkowskazami- przecież mozna tak samo to zrobić z telefonem. Dla komfortu w głosniczkach moze pojawić sie tekst "za 10 sek badziewiaku jeden wyłączęci silik. lepiej zaparkuj, bo może stac ci sie krzywda" - to mniej wiecej tak jak z 10 ostrzegawczch strzałów podczas pościgu - zanim zaczniesz strzelać do przestępcy.

topol

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 21 Lipca 2005, 13:51:34 »
A jak działa antynapad? odcina po kilkudziesięciu sekundach - prawda? Jak sie zapomnisz to ci zgaśnie na przejeździe kolejowym, czy tramwajowym. Wczesniej poniekąd mruga kierunkowskazami- przecież mozna tak samo to zrobić z telefonem. Dla komfortu w głosniczkach moze pojawić sie tekst "za 10 sek badziewiaku jeden wyłączęci silik. lepiej zaparkuj, bo może stac ci sie krzywda" - to mniej wiecej tak jak z 10 ostrzegawczch strzałów podczas pościgu - zanim zaczniesz strzelać do przestępcy.

To wtedy może po prostu na złość zostawić w trefnym miejscu...   :bojjjjjjjjjj  potem to Ty siębędziesz tłumaczył a nie złodziej....   :cwalbrush  A jak ktoś przez to zginie? Nie mówięo złodzieju,    :cfiufiu  ale o kimś niewinnym... jak siębędziesz czuł?   :cwalbrush    :asmiliecry    :cwalbrush  

:bojjjjjjjjjj

Wojak

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 21 Lipca 2005, 22:01:55 »
A jak działa antynapad? odcina po kilkudziesięciu sekundach - prawda?

Tak, ale potem umozliwia jeszcze uruchomienie silnika na ok. 10 sek aby zjechać ze skrzyżowania lub przejazdu kolejowego.

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: 22 Lipca 2005, 22:20:12 »
Cytuj (zaznaczone)
ale o kimś niewinnym... jak siębędziesz czuł?

A jeśli zapomnędokręcić koło i złodziej na zakręcie wydupczy w przechodnia - to co? - też mam za to odpowiadać????
Stary mówisz tak, jakbym to ja był winny tego, że złodziej kradnie auto (MOJE) auto i wyrządza nim komuś krzywdę. Złodziej powinien mieć świadomość, że ponosi ryzyko - za wszystko co jest, lub nie jest w stanie przewidzieć, a jest związane z kradzieżą. Nie chcęrobić ot, ale staram sięwskazać na pewne niedogodnośći naszego prawa. W USA jak wejdziesz niezapowiedziany na teren prywatny - gość ci odstrzeli łeb i dostanie jeszcze za to medal, w najlepszym wypadku pogryzą ciępsy (wcale nie musi być żadnej durnej tabliczki, że zły pies wystarczy jedno słowo "prywatny".
Cytuj (zaznaczone)
Tak, ale potem umozliwia jeszcze uruchomienie silnika na ok. 10 sek aby zjechać ze skrzyżowania lub przejazdu kolejowego.

A jaki problem zrobić osobny (dodatkowy) antynapad uruichamiany zdalnie. Poza tym spróbuj w 10 sekund zjechać ze skrzyżowania - powodzenia !, tym bardziej jak nie wiesz co sięstało i jesteś w panice :P

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #115 dnia: 22 Lipca 2005, 22:45:14 »
Można jeszcze skorzystać z czegoś takiego lub zrobić coś podobnego.
Do pobrania z TĄD

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #116 dnia: 23 Lipca 2005, 19:22:40 »

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #117 dnia: 24 Lipca 2005, 10:51:02 »
Nieeeeeeeeee no to ostatnie jest the best of the best. Wydaje mi sie ze znacznie opuzni kradziez samochodu zanim przetną linke.  :-DD    :-DD    :-DD
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 24 Lipca 2005, 17:29:16 »
podoba mi się, sądzę, że to nie zabezpieczenie, ale awaryjny ręczny

topol

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 25 Lipca 2005, 09:24:24 »
Cytat: Swoop
a może coś takiego :)

http://www.jucaushii.ro/forum/album_pic.php?pic_id=216

Rozwałiło mnie to...   :-DD    :-DD    :-DD  :-DD    :-DD    :-DD  :-DD    :-DD    :-DD  :-DD    :-DD    :-DD  :-DD    :-DD    :-DD  :-DD    :-DD    :-DD  :-DD    :-DD    :-DD  :-DD    :-DD    :-DD  :-DD    :-DD    :-DD

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl