Autor Wątek: SKRZYNIA AUTOMAT - poziom oleju, nieprzyjemne szarpanie.  (Przeczytany 83598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arek_R

• Gość
Odp: SKRZYNIA AUTOMAT - poziom oleju, nieprzyjemne szarpanie.
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Lutego 2008, 09:11:41 »
Jestem po wymianie oleju i coz oczywiscie sytuacja sie poprawila, zwlaszcza w wysokim zakresie obrotow poprostu szok ze az tak moze zmiana oleju wplynac na prace skrzyni. Zaznaczam ze Panowie mechanicy przeplukali mi skrzynie olejem

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Lutego 2008, 20:31:25 »
no widzisz jednak nie było aż tak zle,zostaje ci tylko smigac i obserwowac stan oleju. pozdr :-)

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Lutego 2008, 21:41:01 »
Dlugo to nie potrwalo znowu szrpie po 50 km.  :angry:

walducha

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Lutego 2008, 21:51:36 »
Jutro tj, 8 02. jadę do mechanika na wymianę oleju , filtra i uszczelki - mówił mi dziś że przyczyna tego stanu ( o którym pisałem ) może być różna, tj. tarczki,ale przede wszystkim zaniedbany filtr z olejem razem. Koszty filtr 120, olej ?? wymiana ??? Zobaczę jutro !!
Ale w 300 zł się zmieszczę??????  Nie wiem ile wezmą tutaj w Krakowie, ale u MNie w małej miejscowości na Podkarpaciu usługi mechaników są dużo tańsze- niestety nie mam na to czasu aby tam jechać. POzdrawia,

Offline xmikolajx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 07 Lutego 2008, 22:17:40 »
Moja skrzynia ma tendencję do poszarpywania 2->3, ale gdy olej jest zimny jest mięciutka jak kaczuszka  :roll:
In (T) we trust.

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 07 Lutego 2008, 22:26:27 »
Jeszcze poprobuje pobawic sie linka i zobaczmymy co uda mi sie uzyskac.
Pozdrawiam

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 09 Lutego 2008, 10:09:46 »
mi natomiast stuka jak wrzuce na D lub R pozatym jest spoko jest takie pukniecie ale z tym stukaniem latam już 1 rok zaznacze że raz jest a raz nie ma wiec daje sobie na luz z tym. :-)

ucybucy

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 09 Lutego 2008, 18:14:30 »
Na to stukanie przy zmianie na D i szczególnie na R pomogła mi wymiana oleju silnikowego i filtra.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Lutego 2008, 13:34:09 »
ja mam przejechane około4 tyś po zmianie oleju wiec nie wie czy to coś da,ale dzieki za info  :-)

ucybucy

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Lutego 2008, 18:56:57 »
Witam!
Mam taki problem z moją camry. Mianowicie jak hamuje to czasem (dość często) skrzynia mi szarpie/kopie jakby redukowała biegi np. z 2 na 1. Gadałem ze znajomym od camry 2.2 i powiedział, że na to pomogła mu regulacja przepustnicy. Podobno po tej regulacji również spalanie z 22l spadło na 15 litrów LPG po mieście. To możliwe?

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Lutego 2008, 20:46:12 »
a olej kiedy zmieniałeś w skrzyni? od tego zacznijmy :-)

ucybucy

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Lutego 2008, 21:28:56 »
Olej był zmieniany teoretycznie rok temu, sądząc po kolorze, rzeczywiście tak może być.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #42 dnia: 23 Lutego 2008, 21:45:45 »
Olej był zmieniany teoretycznie rok temu, sądząc po kolorze, rzeczywiście tak może być.

Były właściciel Ci powiedział?
A były właściciel mojej Camry zapewniał mnie, że szczęki są wymienione. Jak zajzałem czemu ręcznego nie ma to okazało sie, że... chyba mu sie samochody pomyliły  :|

pozdro

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Lutego 2008, 15:39:00 »
zmien olej i zobacz co bedzie dalej, podstawa po zakupie auta wymienic wszystkie płyny i rozrząd,przynajmniej ja tak robie i wtedy wiem na czym stoje :-)

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Lutego 2008, 17:04:46 »
Witam!
Mam taki problem z moją camry. Mianowicie jak hamuje to czasem (dość często) skrzynia mi szarpie/kopie jakby redukowała biegi np. z 2 na 1. Gadałem ze znajomym od camry 2.2 i powiedział, że na to pomogła mu regulacja przepustnicy. Podobno po tej regulacji również spalanie z 22l spadło na 15 litrów LPG po mieście. To możliwe?
Pytanie czy wczesniej tak bylo. Jesli nie to nie bierz sie za regulacje przepustnicy bo sama sie nie rozregulowa(mowisz tutaj o lince do skrzyni biegow).  Odpowiednia prac skrzyni biegow ma wplyw na spalanie jesli skrzynia bedzie np dobrze reagowal na pedal gazu moze zmieniac biegi przy np 2000 obr jesli gorze moze przy 3000 i tu juz masz wplywa. Ale z 22 na 15 troche dziwne.
Chyba ze twoj znajomy sam regulowal juz wczesniej.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl