Autor Wątek: Obrotomierz w carince e (F)  (Przeczytany 26378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zawika1

• Gość
Obrotomierz w carince e (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Czerwca 2005, 19:08:12 »
Cytat: Tom
Ja mialem u siebie podobny problem...wykrecilem zegary i poprawilem wszytskie luty i teraz jest OK. Bylo poprostu kilka lutow,ktore powstaly od wstrzasow,drgan i temperatury.

Cytat: stadek
... ,ewentualnie popraw luty/delikatnie/
...

Mówicie chyba o lutach w samych zegarach w ich "wnętrznościach", bo tablica z kompletem zegarów lutów nie ma   :chmmm  . Przynajmniej u mnie.
Pozdrawiam.

MarcyÂś

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Czerwca 2005, 06:12:19 »
Witam,
kolega Zawika ma rację!!!!! Na obudowie zegarów z tyłu jest tylko drukowana folia!!!! Jedyne luty jakie są to te na płytkach przy zegarach ale żeby siędo nich dobrac trzeba wyciagać pojedyńczo zegary!!!!

Pozdrawiam

tala

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Czerwca 2005, 08:09:10 »
W takim razie poczekam do soboty, bo widzęże czeka mnie rozbieranie wnętrzności.
Ma to też i dobre zalety , można wymienić przepalone kontrolki i poczyścić  cały bajzel.
Pozdrawiam

MarcyÂś

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Czerwca 2005, 08:14:15 »
Witam,
Tala jeżeli miałbyś dalej problem z obrotomierzem to służępomocą!!!! Posiadam na zbyciu obrotomierz od 0 do 8000 obr./min do Carinki. U mnie chodził bez problemu i gwarantuje że jest sprawny!!!!

Pozdrawiam

zawika1

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Czerwca 2005, 08:18:14 »
Przepalone żarówki (piszesz "kontrolki") bez problemu wymienia siętylko po wykręceniu sześciu śrub . Z tyłu panelu z zegarami są wyjmowane oprawki żarówek. Każda kontrolka ma swoją oprawkę. Nie trzeba demontować pojedyńczych zegarów. Wystarczy wyjąć panel i jest idealne dojście do przepalonych żarówek. A, jako że jest to wszystko zamknięte w plastiku, to nie powinno być żadnego bajzelku :-DD  
Pozdrawiam.

tala

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Czerwca 2005, 09:07:27 »
OK. Zobaczęi dam znać. MARCYŚ jeśli będęzmuszony do wymiany to skorzystam z Twojej oferty.
Dzięi i pozdrówka

tala

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Czerwca 2005, 19:47:12 »
I mam diagnozę.Dzisiaj po przejechaniu 20km wyłączyłem silnik i już tak zostało.
Z kontrolek palił sięABS, ręczny i otwarcie drzwi całą resztęgdzies wcięło.
Szyby działały nawet przy wyjętym kluczyku a wentylator zachowywał siętak
jak podłączony na krótko.A że ze mnie cieńki elektryk więc holowałem siędo warsztatu.
Zaprzyjaźniony elektromechanik dostał butelczynęi zabrał sie do pracy.Okazało sięże
odpadł przewód masowy silnika.Zrobił sliczny pleciony miedziany i wszystko wróciło do normy razem
z obrotomierzem.Dowiedziałem sięrównież że był tu kiedys alarmik i odcięcie zapłonu, a teraz wiszą tylko kabelki.
Motto ,, Gdy kupujesz wózek z wtórnego obiegu, zajrzyj sprzedającemu w zęby czy przypadkiem nie ma izolacji z przewodów twojego nowo zakupionego autka,,
  :abadgrin  
Pozdrawiam

konfabulator

• Gość
obrotomierz (F)
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Października 2005, 13:41:25 »
witam,czy znany jest wam problem nie działającego obrotomierza?
wyżej wymienione urządzenie"wariuje w każdym zakresie  obrotów silnika.rza wróciło do stanu normalnego działania,ale znowu "wariuje"???

p_flori

• Gość
obrotomierz (F)
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Października 2005, 16:56:52 »
owe urządzenie gubi impulsy sterujące dlatego pokazuje dziwne rzeczy, może byc zwarcie lub przebicie jego ukł do masy. Generalnie trza sprawdzić jego styki i kabelki....

zeb5

• Gość
obrotomierz (F)
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Października 2005, 21:39:45 »
Mam ten sam problem  :(  , skąd on bierze impuls?? Na to pytanie nie potrafił odpowiedziec gostek z TOYOTY

konfabulator

• Gość
obrotomierz (F)
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Października 2005, 23:54:04 »
macie jakieś fotki do tego czujnika impulsów,sprawdzałem połączenia elektryczne i są ok.,ale nie wiem,czy sprawdzałem właściwy  czujnik,bo tego jest tam pełno.

adamez76

• Gość
obrotomierz (F)
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Października 2005, 08:49:17 »
u mnie nie działa wcale :( i też nie wiem gdzie szukać przyczyny. Może ktoś miał taką awarięi wie jak usunąć???? Byłbym niezmiernie wdzięczny!

MarcyÂś

• Gość
obrotomierz (F)
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Października 2005, 12:35:57 »
Witam, po dłuższej nieobecności!!!!!!
odnośnie obrotomierza może być tak że wskazówka blokuje sięo tarcze i dlatego sięniekiedy zatrzymuje!!!

Pozdrawiam
Marcyś

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
obrotomierz (F)
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Października 2005, 23:14:54 »
impuls będzie szedł z aparatu zapłonowego, ewentualnie z cewki zapłonowej, mógł siękabel gdzieś zwędzić, niewykluczone też że sam obrotomierz wysiadł. nie ma nikt schematów do tego auta? Perzan... ? :)
3VZ.pl

konfabulator

• Gość
obrotomierz (F)
« Odpowiedź #29 dnia: 29 Października 2005, 15:14:19 »
czy może ktoś podać iteracje postępowania przy weryfikacji usterki  i te foto  do wersji 1.6,będęzobowiązany :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl