Corollę Verso kupiłem w 2006r. w salonie. Od samego początku co jakiś czas (kilka razy w tygodniu) przy uruchamianiu silnika nie gasną cztery kontrolki (ABS, TRC, hamulec ręczny i jeszcze jedna w tym momencie zapomniałem od czego). Gdy ruszę przy włączonych kontrolkach nie działa mi prędkoścomierz, licznik kilometrów oraz błędne są wskazania spalania. Gdy zgaszę silnik i ponownie go uruchomię kontrolki gasną. Po wizycie w serwisie (byłem już w dwóch różnych autoryzowanych) odczytali błąd komunikacji z komputerem innym razem błąd ABSu. Kazali mi przyjechać jak będą sie świecić kontrolki. Gdy podjechałem w takim stanie komputer nie mógł nawiązać połączenia komputerem samochodu. Po ponownym uruchmieniu gdy kontrolki zgasły żadnego błędu nie było. Panowie z serwisu powiedzieli mi że nie wiedzą gdzie szukać przyczyny (może być ich wiele). Gwarancję mam jeszcze 1 1/2 roku ale to może szybko zlecieć i dopiero wtedy może wyjść powód usterki i duże koszty. Wg serwisu najlepiej by było gdyby te kontrolki nie gasły za każdym razem, ale tak nie jest ,a ja mam do dwóch najbliższych serwisów 40-60 km i nie mogę za każdym razem rzucać wszystko i do nich jechać. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Jak postąpić z serwisem?