Autor Wątek: Hamulce - Previa  (Przeczytany 13511 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eltech

• Gość
Hamulce - Previa
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Maja 2005, 22:16:11 »
no to gratulacje a napisz nam co i za ile kupiłeś oraz gdzie

gabrish

• Gość
Hamulce - Previa
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Czerwca 2005, 15:51:04 »
Wspaniały badziew jakim jest system ABS.....może czasami daje poczucie bezpieczeństwa....w moim przypadku kompletna irytacja. Musiałem wymienić czujnik w lewym przednim kole. OK da sięzrobić. Wystarczy przecież odkręcić śróbkęwyjąć czujnik, podłączyć nowy przykręcić i gotowe(to tak w uproszczeniu)....otórz NIE. Odkręcam śróbęa tu dolna część czujnika razem z cewką i innymi badziewiami zostaje w otworze bez możliwości chwycenia za co kolwiek żeby ją wyjąć......po 3 godzinach resztki czujnika zostają wydłubane i można założyć nowy(wszystko pod wyłączonym napięciem)Zakładam, składam wszystko do kupy i....przekręcenie kluczyka...odliczanie 4s. po których kontrolna ma zgasnąć i....ZGASŁA! Wiwat i upragnione piwo dla zwycięzcy nad Japońską techniką. Sprawa zapomniana. Na drugi dzień wyjazd z działki do domu(wszystko działo sięna działce)przejechanie 15m zaowocowało....ZAŚWIECENIEM SIÊ KONTROLKI ABS'u!!!!!!!!! Poirytowanie....co znowu dlaczego to auto nie może być miłe i sięnie psuć   :x   Ktoś ma jakieś pomysły? Ja tymczasem lece zrobić diagnoze na testerze (ponownie) żeby dowiedzieć sięco znowu sięzepsuło. PANOWIE I PANIE!WŁAŚCICIELE PREVII: NIE PSUJCIE ABS'u...TO SIÊ NIE OPŁACA....cdn.   :evil:

andrzej_L

• Gość
Hamulce - Previa
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Lipca 2005, 23:58:47 »
jaka powina być grubość tarcz hamulcowych minimum przud i tył  :chmmm

adamis

• Gość
Hamulce - Previa
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Lipca 2005, 20:44:58 »
Sprawa jest dość skomplikowana,bo zależy to od rocznika i tego,czy masz jedno lub dwutłoczkowe hamulce.
'91-21mm
'92 , '93i'94--przód jednotłoczkowy-20mm,dwutł.-23mm,tył-17mm
'95i'96-przód jednotł. 20mm,dwutł.23mm,tył17mm.
'97-przód 20mm,tył 18mm.
Nie wiem czy coś nie namieszałem,bo tabelka jest dość skomplikowana.

eltech

• Gość
Hamulce - Previa
« Odpowiedź #34 dnia: 10 Lipca 2005, 22:49:28 »
jak będziesz miał zbyt cienkie to i tak ci siępowyginają od temperatury i zacznie ci delikatnie chodzić pedał hamulca pod nogą. To najlepszy znak do wymiany tarcz bo przetaczanie sięnie opłaca - już to przerobiłem

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl