Autor Wątek: Krytycznie o E12  (Przeczytany 53364 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wicher

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #75 dnia: 06 Lipca 2005, 00:28:45 »
Cytat: gonia77
Cytat: zbyszekp
W poprzedniej E12 z Anglii juz przy tym przebiegu stukała przekładnia kierownicza.

A mógłbyś coś więcej na ten temat napisać  :?:

pozdr

dołanczam siędo prośby (jak to sięobjawiało)

gonia77

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #76 dnia: 06 Lipca 2005, 14:44:01 »
U mnie juz stuka, takze przekonalam sie na wlasnej skorze - bedą wymieniac kolumne kierownicy... u mnie stuka przy skrecaniu kierownica i wlaczonym migaczu (to niby jakas tam zapadka o cos ociera - nie wiem czy to samo co u zbyszkap)
pozdr

cheetah

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #77 dnia: 07 Lipca 2005, 10:29:07 »
u mnie stukało podczas jazdy po nierownosciach gdy auto wpadalo w rezonans (np na betonowych plytach).
Wymienili kolumne kierownicy.

Jackal

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #78 dnia: 07 Lipca 2005, 11:17:44 »
A ja nie mam już gwarancji, więc za bardzo staram sięnie słuchać ;-)

ToyMan

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #79 dnia: 08 Lipca 2005, 08:33:00 »
Cytat: pankuba
Cytat: jaxa

Czy to prawda że ten model może być zarówno z Turcji jak i z Japoni ?

Jest zawsze z Japonii, tylko czasem via Turcja  :D

Odebrałem dwa tygodnie temu Sedana 1,6 Sol i wg VIN to made in Turkey.
Zresztą w dobie globalizacji czy to ma jakieś znaczenie. Wszystkie światowe marki poczynając od gaci i butów a kończąc na samochodach produkują w Azji (przedew szystkim Chiny). A w czym Turcy jako wykonwacy reżimu technologicznego maja byc gorsi od innych.
Do samochodu na razie zastrzeżeń nie mam.

gonia77

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #80 dnia: 09 Lipca 2005, 18:43:59 »
Cytat: Bartek72
Przepraszam bardzo, jaki mialem wybor - chcialemToyote Corolle kombi za ok. 60000 PLN.
W czym mialem wybierac? Wszystkie takie sa z Turcji. O jakim wyborze my mowimy?
Moge co najwyzej kupic Focusa - bo z Niemiec...
O to chodzi?

Nic dodac - nic ujac - mysle dokladnie jak Ty i... generalnie jestem zadowolona z mojej rolki, choc zawsze do czegos mozna sie doczepic  :wink:

Pigletto

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #81 dnia: 11 Lipca 2005, 09:09:04 »
Posty nie na temat przeniosłem do śmietnika. Dyskusji o wyższości Corolli (toyot) japońskich nad angielskimi/tureckimi było już chyba kilka...
Pigletto

eses

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #82 dnia: 13 Lipca 2005, 21:54:36 »
Cytat: kajjo
(...)
Nadmierne zużycie oleju przez silniki 3ZZ oraz 4ZZ w modelu Corolla po przebiegu około 40-60 tys km
(...)
Zmiana została wprowadzona od numerów:
Corolla 1.6 - 3ZZ  U427854 (końcówka nr VIN E067233)
Corolla 1.4 - 4ZZ  U427856 (VIN   E073914)

Witam, Kupilem niedawno uzywana Rolke Wagon 4ZZ z maja 2003 z przebiegiem 55k. Wlasnie jade na przeglad 60k i zajzalem tu zeby sprawdzic na co zwrocic uwage. Po tym co tu przeczytalem troszke strach mnie oblecial. Sprawdzielm typ oleju.... zalany Castrolem SLX. Sprawdzilem numerki. Stoi tam cos takiego:

Nr VIN: NT..........R01????
Nr silnika: 4ZZ E072???

W pierwszym odruchu wydawalo mi sie ze jestem trafiony bo porownalem koncowke VINa podana przez kajjo (E073...) z moim numer silnika (E072....). Potem zorientowalem sie ze to nie to samo i
w zwiazku z tym mam pare pytan:
1.Jak sie to ma do tych numerkow podanych przez kajjo? Czy ten numerek U42... to seryjny numer silnika?
2. Czy numer silnika E072... jest poprzednikiem czy nastepnikiem U42..... .???
3. Czy koncowka VINu R01.....jest przed czy po E07.....? Czy ta literka po prostu rosnie czy cos dodatkowo oznacza?

Szukalem troche w sieci ale dekodery jakie znalazlem nie potrafia dobrze tego rozkodowac.

Zna ktos opowiedzi?  Z gory dzieki.

Bartek72

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #83 dnia: 17 Sierpnia 2005, 15:57:02 »
Jak krytycznie, to krytycznie.
Bylem na Mazurach i musze stwierdzic, ze moj odtwarzacz CD absolutnie nie wytrzymal drogi Mikolajki - Ryn.
Skakal straszliwie - no ale tez i droga byla nie lepsza... Pierwszy raz mu sie to zdarzylo.
Poza tym na Mazurach moja Rolka cala sie strasznie rozskrzypiala i rozstukala - no ale tamtejsze drogi to cos niebywalego. Na szczescie po powrocie do Wawy wszystko ucichlo.  :lol:

bigman

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #84 dnia: 19 Sierpnia 2005, 09:51:52 »
suplement
ad.1
chyba właśnie sięzaczeło
silnik 1.6 11/2002, po niecałych 10kkm od przeglądu zuzył już 1/3 oleju między min a max - wcześniej nie brał nic, zalany castrolem TWS 10W60 - być może na rzadszym oleju ubytki byłyby większe - w poniedziałek auto idzie do serwisu

cheetah

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #85 dnia: 19 Sierpnia 2005, 10:10:32 »
A jaki masz przebieg? Ja mam z lutego 2002 i dopiero 21 tys. Gwarancja mi sie skonczyla wiec obawiam sie problemów.

bigman

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #86 dnia: 19 Sierpnia 2005, 10:30:19 »
Cytat: cheetah
A jaki masz przebieg? Ja mam z lutego 2002 i dopiero 21 tys. Gwarancja mi sie skonczyla wiec obawiam sie problemów.
37kkm o gwarancjęsięnie marwt słyszałem, że w przypadku tych wad silnika podobno naprawiają bezpłatnie silniki do 5lat/150kkm

Jackal

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #87 dnia: 19 Sierpnia 2005, 14:21:26 »
Oj będęmusiał sprawdzić u mnie olej i dokupić, bo do przeglądu daleko.

Leniwiec

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #88 dnia: 19 Sierpnia 2005, 15:25:12 »
A myślalem, że to mnie pech złapał z olejem  8)
Ja również musiałem dolać w końcu wczoraj oleju, bo poziom niebezpiecznie zbliżył sie do min, a że czeka mnie troche piłowania auta na highwayu więc zapobiegawczo już dolałem.
Tylko że moja Rolka ma już ponad 87kkm (rocznik '02), z tego połowe dystansu przejechane na SLX'ie. Do tej pory zawsze przed przeglądem poziom oleju był w połowie skali. Teraz pewnie też by był, gdyby nie częste wędrówki po A4.

A do pozostałych uwag krytycznych dorzuce jeszcze dwie uciążliwe, z którymi ASO nie potrafi sobie poradzić:
1. Stukający fotel pasażera, gdy jest pusty (HB 3D) - kilka razy było już coś wymieniane i dalej stuka jak stukało.
2. Deformująca sięuszczelka drzwi kierowcy - było wymieniona w ostatnim miesiącu gwarancji (maj), teraz jest nowa i już sięteż zdeformowała. Czy w ramach gwarancji (na uszczelke choćby) wymienią ją w innym ASO niż była zakładana?    :chmmm

Jackal

• Gość
Krytycznie o E12
« Odpowiedź #89 dnia: 19 Sierpnia 2005, 16:39:17 »
Musisz sięu nich na miejscu upewnić, bo nasze opinie tu niestety nie pomogą.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl