Autor Wątek: Jakie żarówki polecacie?  (Przeczytany 128773 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bisua

• Gość
Odp: Jakie żarówki polecacie?
« Odpowiedź #75 dnia: 07 Lutego 2005, 02:09:34 »
a te Bosha to dokładnie jakie i za ile  :?:

Brick

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 07 Lutego 2005, 09:22:18 »
model to bosh xenon blue (nie swieca na niebiesko tylko na bialo) ,kosztowaly okolo 16 euro z tego co pamietam,kupowalem je w Niemczech,powinny byc tez w Polsce . Wyjme je ze starego auta ,wloze tam jakies najzwyklejsze,i do yarisa wloze chyba jednak tego bosha zamiast GT150

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 07 Lutego 2005, 10:50:09 »
u nas na allegro niestety na razie ich nie ma :(

Fulz

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 27 Lutego 2005, 11:29:53 »
Czytam...i zobaczymy czy rzeczywiście te gt150 to taka rewelacja. Zamówiłem dziś na allegro za 46zł. Wczesniej w Galancie miałem BlueVisiuon i róznicy nie było...ale w Yarku zaryzykujęz uwagi na fakt, że świateł mijania prawie nie mam!

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 09 Kwietnia 2005, 18:39:25 »
Cytat: CarinaGTI
a propos niebieskich posotjówek, to pau osobom, zabrano dowód za to we wroc i okolicach, a od New Year mają sięostro wziąść za black szyby

Ja mam niebieskie diody zamiast postojowych.
Gdy włączone są światła mijania to diody są niewidoczne.
Gdy włączone są jedyne postojowe, wygląda to super ale rzuca sięw oczy.
Moje rozwiązanie jest takie że zawsze wożęze sobą zwykłe postojówki i jak sięprzyczepią to w minutkęje wymienięi po sprawie;)
Wtedy nie zabiorą dowodu a i mała szansa na mandat.

Pozdrawiam!:)

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #80 dnia: 09 Kwietnia 2005, 18:51:40 »
Cytat: Michal_P
Ja mam niebieskie diody zamiast postojowych.
Gdy włączone są światła mijania to diody są niewidoczne.
Gdy włączone są jedyne postojowe, wygląda to super ale rzuca sięw oczy.
Moje rozwiązanie jest takie że zawsze wożęze sobą zwykłe postojówki i jak sięprzyczepią to w minutkęje wymienięi po sprawie;)
Wtedy nie zabiorą dowodu a i mała szansa na mandat.

Pozdrawiam!Smile

robie dokladnie tak samo!!
na niebieskich postojowkach jezdze juz dlugo, w kloszu w yarsie i tak widac ze sa one niebieskie i nic............ - odstukac!:)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

leonekkk

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 09 Kwietnia 2005, 23:00:08 »
Cześc to te zarówki świecą na niebiesko czy cóś

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #82 dnia: 09 Kwietnia 2005, 23:16:28 »
to nie zarowki, tylko diody................ i swieca faktycznie na niebieskawy kolor.......

Brick

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 11 Kwietnia 2005, 13:36:58 »
Zeby nie zakladac nowego tematu...chce nabyc zestaw  xenon-ow do Yarisa H4-bez przerabiania ,ostatnio dosc mocno potanialy. Wklada sie i jezdzi...Testowal to juz ktos?

Podobno w Yarisie sa dwa rodzaje "grzybkow" w reflektorach. Jeden z otworem w dolnej czesci a drugi bez ,orientujecie sie ,ktore byly w jakich yarisach?

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #84 dnia: 11 Kwietnia 2005, 18:32:56 »
Brick, dobrze ze mieszkasz w wa-wie, bo inaczje jak bys jechal na przeciwko mnie w ciemnosciach, to moglbys niechcacy specjalnie dostac np CDikiem w szybe......... - ciekawe jaki bylby efekt!!

jesli o mnie chodzi to straszna tandeta................
tzn ok, stac Cie na to bardzo prosze, zestaw ksenowno z nowa lapa (soczewkowa) kosztuje ok 5 tys zl......... kup takie - dedykowane do yarisa- i daj jezdzic osoba jadacym z naprzeciwka.............
nic ci te ksenony nie pomoga jka beda mocniej swiecic i bedziesz wiecej widzal, jak kogos oslwpisz i w ciebie wjedzie........

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 11 Kwietnia 2005, 20:03:21 »
Cytat: Red_Point
Brick, dobrze ze mieszkasz w wa-wie, bo inaczje jak bys jechal na przeciwko mnie w ciemnosciach, to moglbys niechcacy specjalnie dostac np CDikiem w szybe......... - ciekawe jaki bylby efekt!!

tzn ok, stac Cie na to bardzo prosze, zestaw ksenowno z nowa lapa (soczewkowa) kosztuje ok 5 tys zl......... kup takie - dedykowane do yarisa- i daj jezdzic osoba jadacym z naprzeciwka.............
nic ci te ksenony nie pomoga jka beda mocniej swiecic i bedziesz wiecej widzal, jak kogos oslwpisz i w ciebie wjedzie........

:athunbsup W całej rozciągłości zgadzam sięz przedmówcą :athunbsup

ps. kiedyś ktoś kogoś zapytał, po jakiego grzyba mu migające neony pod samochodem i padła odpowiedź... żeby być lepiej widoczny w nocy, wiesz dla bezpieczeństwa. :bojjjjjjjjjj  

Dla mnie to ten sam kaliber, co "nibyksenony" z tą niestety różnicą, że te ostatnie zagrażają życiu innych uczestników ruchu.

Brick

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 11 Kwietnia 2005, 21:02:03 »
Cytat: Red_Point

nawet jezeli mowa o tym zestawie  z homologacja ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47208178

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Kwietnia 2005, 22:48:53 »
szczerze powiem ze nie chce mi sie czytac tych allegrowych wypocin, bo rozne kwiatki rozne opis tam daja..........

" Zestaw zawiera: żarniki XENONOWE PHILIPS fabrycznie skonstruowane w mocowanie H4, z fabrycznie ustawiona ogniskową, przetwornice, regulatory napięcia, zapłonniki, komplet okablowania, instrukcjęmontażu !"

- to zawiera zestaw i na to moze jest jakas tam homologacja, gdzies tam...........
tylklo ze w xenonie o to chodzi zeby miec to.......
1. stabilizacja
2. spryskiwacze, chodz bedz tego juz mozna sie obejsc, ale bez pkt 1 to niestety nie jest to mozliwe........
generalnie jesli mialbys caly czas prosta droge (czyli taka jakiej w polsce nie ma nawet 2m) to moglbys z takim niby xenonami zasowac............ - one napewno lepiej swieca itd, w koncu jak by na to nie patrzec jest to xenon...........
ale jak nie ma stabilizacji to swiecisz ale po oczach i to nie byle jkaim swiatlem!:/

jak juz pisalem sa lamppy do yarisa - soczewkowe - - fajanie wygladaja!!
znalazlem jedna firme w polsce ktora to ma........ cena samych lamp to bylo cos ok 2600 zl, a z xenonem (ze stabilizacja) cena rosla do ok 5 tys............ z ego co pamietam, mialem od nich maila, ale po formacie juz go nei ma!:(

Brick

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 11 Kwietnia 2005, 22:56:31 »
no nic,dzieki za odpowiedz...jak dozbieram juz do tych 5tys to raczej znajdzie sie ciekawszy pomysl na wydanie ich ;) na razie niech wiec zostana moje  GT150.

P.S orientuje sie ktos ile moze kosztowac ustawienie swiatel ? :)

leonekkk

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 12 Kwietnia 2005, 21:31:11 »
Moze zagrzmi to troche głupio jak sięwyciąga zarówki h4 z reflektorów niechce niczego uszkodzic a dzisiaj mam zamiar włorzyć gt 150

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl