Cos mi się tu nie zgadza, kontrolka wskaźnika wymiany paska zapala się co 100 000 tyś km, jeżeli wymienisz wcześniej rozrząd np. przy 80 000, to i tak się zapali na 100 000 wskazując informując o wymianie rozrządu.
Ja mam rozrząd wymieniony przy 150 000 i niestety kiedy doszło do 200 000 zapaliła się kontrolka, mimo że na nowym rozrządzie przejechał tylko 50 000.
Ten typ tak ma , jest to lampka kura przypomina o wymianie a nie jest podłączona pod komputer sterujący kontrolujący zużycie rozrządu, można powiedzieć że taki gadzet.
U nas w Polsce te samochody są dość tanie i mało doceniane, na zachodzie trzeba za oryginalny udokumentowany przebieg dość dużo zapłacić nawet za kilkuletni, jeżeli kupujemy okazyjnie tanio to znaczy że jest coś nie tak.
Najdroższa wymiana którą musimy wykonać ze względu na użytkowanie to są końcówki przedniego zawieszenia jest to koszt ok. 35 000 zł oryginał, można to zastąpić włoską podróbką za 12 500 zł jednak nie polecam.
W większości przed sprzedażą niektórzy próbują je usztywnić ściskając końcówki przegubów, na długo to nie pomaga.