Autor Wątek: ekonomizer  (Przeczytany 4611 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

turbo84

• Gość
ekonomizer
« dnia: 10 Maja 2008, 17:08:21 »
Witam mam takie pytanko przestał mi działać ekonomizer i nie wiem dokładnie do czego no jest podłączony. Może mi ktoś coś powiedzieć na ten temat??

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy

ts_Alpin

• Gość
Odp: ekonomizer
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Maja 2008, 10:26:18 »
Zakupiłem pare dni temu kolejną gwiazdkę...Świeci się economizer na pomarańczowo...Może mi ktoś powiedzieć gdzie w 2ee znajduje się ten czujnik podciśnienia??
Pozdrawiam

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Maja 2008, 23:54:34 »
Sprawdzone dwa "urządzenia"..Jedno na podszybiu takie prostokątne do którego podłaczony jest węzyk i troche większe koło przepustnicy...Podmiana tych elementów(sprawnych) nie objawia się niczym nowym---nadal economy swieci się na pomarańczowo...HELP ME PLEASE!!

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Maja 2008, 08:09:35 »
Alpin   wrzuc zdjecie spod maski to wizualnie moze dam rade  <palacz>

od tego urzadenia (czujnik podcisnienia) musi odchodzic przewod elektryczny  .. moze cos urwane lub nie styka ??
« Ostatnia zmiana: 26 Maja 2008, 08:42:10 wysłana przez Radex E9 »

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Maja 2008, 07:46:24 »
Radex E9 Kurcze cały wieczór siedziałem na forum i nie zobaczyłem twojej odpowiedzi...Sam nie wiem jak ja to patrzyłem...Teraz starletki wyjechały do pracy...Ale po południu szybciutko zrobie zdjątko... Z góry dzięki.

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Maja 2008, 23:58:47 »
http://www.ts-alpin.com/toyota.jpg
Jakośc gożej niz kiepska...Kuzyn zrobił aparatem komórkowym:))...No ale nie ważne..Mniej więcej gdzie tego mam szukać...Trzeba lepsza fotke??
P.S. "Nowa" starletką kuzyn teraz w pracy jeździ i spalanie całkiem znośne...530 km na baku benzyny....Ale economy świeci ciągle...hmmm

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Maja 2008, 15:29:02 »
Cytuj (zaznaczone)
Sprawdzone dwa "urządzenia"..Jedno na podszybiu takie prostokątne do którego podłaczony jest węzyk i troche większe koło przepustnicy

i wiecej zadnych wezykow nie ma odchodzacych od kolektora .... ?

czy od tych urzadzen o ktorych mowiles odchodza gdzies przewody elketryczne ??

bo to powinno dzialac na zasadzie zwierania itd ... nie wiem czy patrzyles na ten link http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=11585.0  ... u mnie wchodzi wezyk w czujnik a tylem przewod a na obudowie tego czujnika masa ...jak odkrecilem i trzymalem w rece to nie dzialalo ..dopiero po dotknieciu blachy zaswiecilo na zielono ...

jeszcze przydlayby sie fotki z lewej strony i prawej silnika i moze jakas od tylu  <diabel>
... bo u mnie to jest przy prawym kielichu

jeszcze cos mi wpadlo do glowy .. czy nie masz czasem bezposrednio wkreconego w kolektor jakiegos czujnika z ktorego wychodza przewody ??

turbo84

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Maja 2008, 07:58:35 »
ts_Alpin spróbuj podłączyć to tak jak jest u mnie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e93cf88d1483b6b.html   . Ja mam taki problem z ekonomizerem że już wogóle sie nie świeci żadna lampka i nie wiem od czego to może być, próbowałem już chyba wszystkiego. Wcześniej wszystko było ok. Ale po przekładce silnika założony miałem zegar bez ekonomizera teraz przełożyłem stary, a światełek ni widu ni słychu. Pozdro

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl