Autor Wątek: malowanie lamp w Carince (F)  (Przeczytany 33433 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Janooop

• Gość
malowanie lamp w Carince (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Czerwca 2004, 13:18:49 »
Tak ale gdy policja zaczepi i sięczepia to zawsze folie mozna zciągnąć a malowania raczej nie 8)  8)

stoned_crazy

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Czerwca 2004, 13:26:53 »
właśnie to jest niestety problem.Nigdy nie wiadomo kiedy ci sie jakiś sk#$% trafi.A przyczepić to sie zawsze mogą jak sie uprą.No ale skoro malujecie na czerwono to praktycznie tego nie widać i nie powinno być kłopotu.Jak pomazałem światła w corsie to nigdy nikt sie oto nie przyczepił.No ale na ciemno to nawet niewiem jak jest w przypadku badania tech. też coś sie moze niepodobać....
pozdrawiam...

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Czerwca 2004, 13:31:03 »
a naprawde sie czepiaja co mówia o tym przepisy ??

Ambrozy

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Czerwca 2004, 16:42:52 »
Znaczy przepisy mówia jak ma być oznakowany samochód itp....ale o tyle dobrze ze czerwone rozni sie od czarnego (typowo tuningowego) moze to wyglądać jak fabrycznie(dla Policjanta : samochód,amerykańska wersja)

szuto

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Czerwca 2004, 17:21:30 »
po 1 primo - to co sie pomaluje, bardzo ladnie schodzi bezyna ekstrakcyjna lub jakims delikatnym rozpuszczalnikiem
po 2 primo - w Carinie klosz jest pomaranczwy, malujac wierzchnia warstwe nadajemy kolor wlasnie tej warstwie, u mnie mimo ze jest czerwony swieci na pomarancz (podchodzacy pod czerwien, ale rozni sie dosyc od pozycji)
po 3 primo - jeszcze nie spotkalem sie zeby jakis Policjant mial cos do moich lamp, a kontrole mam dosyc czesto, ale to juz inna historia...
po 4 primo - wskazowka przy malowaniu! radze sobie zakleic takze otwor po zarowce, gdyz w przeciwnym wypadku bedzie Wam sie wydawalo ze ciagle sa pomaranczowe... Chodzi o to zeby nie przesadzic! I pamietajcie o nakladaniu ciekich warstw!!! Powodzenia!

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Czerwca 2004, 17:53:02 »
Cytuj (zaznaczone)
wskazowka przy malowaniu! radze sobie zakleic takze otwor po zarowce, gdyz w przeciwnym wypadku bedzie Wam sie wydawalo ze ciagle sa pomaranczowe

ale to chodzi ci jak sie maluje lampy jak są sciagniete tak ?? zeby swiatło nie przebijało

szuto

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Czerwca 2004, 17:55:42 »
dokladnie tak

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Września 2004, 22:32:24 »

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Września 2004, 12:30:49 »
Cytuj (zaznaczone)
a co wy na to

widać,ze juz zamówiłeś,też spoko,zależy od gustu,ja osobiście bym pomalował jedną,najwyżej dwie warstwy motipem czarnym do lamp i później spolerował pastą tempo,robiłem to już dziesiątki razy i zawsze wychodziło.Polskie przepisy zabraniają przyciemniania tylnych lamp w samochodzie,tak mówił jakiś gliniarz w radiu opole i akurat słuchałem

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Września 2004, 13:29:03 »
własnie ze wzgledu na przepisy wybrałem folie jak cos bedzie nie tak to je zedrę. Bo raz kumpel miał kontrolęto była wielka afera, chcieli mu dowód zabrać a lampy miał pomalowane, wiec nie mógł przywrócic ich pierwotnego wygladu od razu.

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Września 2004, 14:56:51 »
Cytuj (zaznaczone)
ze wzgledu na przepisy wybrałem folie jak cos bedzie nie tak to je zedrę.

jaki kolor i cena??

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Września 2004, 18:19:34 »
do mojej Cari kolor czerwony i cena 20 zł masz link powyżej do allegro :)

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Września 2004, 11:26:23 »
Z doprowadzeniem lamp polakierowanych motipem na czarno do poprzedniego stanu,albo,do stanu lepszego,jest łatwo,bo wystarczy,jak chcesz rozjaśnić,to pasta tempo cienkościerna,lub jak chcesz wogóle siępozbyć lakieru z lamp,to benzyna ekstrakcyjna,lub rozpuszczalnik.

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Września 2004, 11:32:05 »
ta biała byłaby ciekawa - mam białe kierunki to by pasiło razem

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

szad

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Września 2004, 12:07:21 »
ja malowalem u siebie w carinie czerwona farbo od zewnatrz a na to bezbarwny lakier zeby za szybko sie nie scieralo.. oto foty :D

http://www.pbase.com/szadik/carina

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl