Autor Wątek: malowanie lamp w Carince (F)  (Przeczytany 33451 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Darus

• Gość
malowanie lamp w Carince (F)
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Września 2004, 13:42:10 »
Bisua moze i fajnie ale... mozesz odrazu przy pierwszej kontroli zapomniec o dowodzie.

Byli ostatnio u mnie znajomi z Modeo (video kamera) i stalo to Subaru niebieskie znajomego, pierwsze co pytanie: "Gdzie jest ten kierowca?" a ja a co? A oni: "Bo za swiatelka dowodzik trzeba zabrac... no i za szybki" hehe oczywiscie nie piowiedzialem im ze to moj znajomy, ale usmiechneli sie i powiedizli ze go trafia na miescie i tyle.

Po co sobie problem robic? Pozdrawiam

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Września 2004, 14:28:34 »
Cytuj (zaznaczone)
Bisua moze i fajnie ale... mozesz odrazu przy pierwszej kontroli zapomniec o dowodzie.
no i w tym mały problem ale ze to folia to jak bedzie problem to zaraz zrywam i jest juz ok :) wiec nie ma po co robić dodatkowego badania technicznego a szybki jak mocno miał przyciemnione ?? i czy np na taki poziomie jak ty czy Konrad czy znacnzie mocniej ??

Darus

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Września 2004, 14:38:57 »
Nawet to co ja mam przyciemnione (najslabiej) to sie dyskwalifikuja... ale wtedy albo cieszyc sie ze znajomi Cie zatrzyamli... albo phone and call... heheh  :-D  :-D i problem z glowy  :winking  

Jeszcze nikt sie mnie szyb Cie czepial... zawsze za predkosc hehehe  :roll  :roll

NoAbla

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Września 2004, 14:43:03 »
ja sie pytalem pana Policmajstra (jak mnie zatrzymal przy okazj focenia na Ostrow'ie Tumski'm) z <(P)> czy wlasnie folie na szybkach i na swiatlach mozna zerwac w razie jak pan z <(P)> pogrozi utrata dow. rej. - otoz okazalo sie ze od razu zabieraja wzywaja lawete - auto jedzie na parking (albo do Ciebie) - tam zrywasz to co kazali i jedizesz na badanie techniczne a poznie jz zaswiadczeniem ze wszystko ok do Komendy (jesli zdazysz w bodajze 7 dni - bo pozneij wysylaja oni dowod do wydz. kom. wlasciwego do zarejestrowania auta). Nie ma ze sobie na miejscu zerwiesz folie itp. A co do szyb to - jesli szyby FABRYCZNIE sa juz przyciemniane (caly czas mowimy o szybie przedniej i o szybach w drzwiach przendich - bo w tylnich i tylnej to sobie mozesz nawet zielona farba w rozowe kropki szyby przyozdobic) - to nie mozna ich zaciemniac - a jesli NIE SA - to mozna folia zaciemniac o przepuszczalosci swiatla 70% (czyli nie przepuszcza 30 procent a przepuszcza 70%). Jesli chodzi o przyciemnianie szybek - to zdanmiem wielu uzytkownikow najlepszy efekt daje piecowe przycimnianie.

@bisua - mam nadzieje ze moje poswiecenie sie "rekinom kraweznika" w celach szpiegowskich o temacie "szybki i reflektory" przydaly ci sie?

PS. Jesli chodzi o sprawdzenie - to konsultacje panowie Ci omawiali w liczbie 4 osob (tylez misci sie policmajstrow w niemieckim WaffenWagenie.

Darus

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Września 2004, 14:53:41 »
Jesli chodzi o zrywanie folijek przy polcjancie zalezy od "ludzia"... jedni sa dobrzy a inni chamscy...

Jesli chodzi o odzyskiwanie dowodu, mam lepsza wersje... dzwonie i mowie dowodzik, dobrze mozna oderbac za pol godzinki, przepraszamy bardzo ale panowie

sie pomylili hehe albo czesto nawet nie zadrza zabrac... bo stwierdzaja przepraszam za "pomylke" hehe  :laugh  :laugh

Notmiast jesli chodzi o sprowadzane auta np. z USA i maja ciemne szyby to nie masz prawa nimi jezdzic po polsce, bo jest to nie legalne i tez maja Ci prawo zabrac dowod.

mysle ze temat mozna zamknac, bo zostal wyczerpany.

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Września 2004, 15:02:33 »
w realu fajnie sięprezentują lampki bisua :D :D :D

NoAbla

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Września 2004, 15:28:57 »
@Darus - tak samo chodzi o lampy przednie w autach sprowadzanych z USA i Kanady (np Camry)

Darus

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 27 Września 2004, 15:57:37 »
Wiem... bo sa symetryczne... wszystkie amerykance maja swiatla symetryczne :> Ale np. do LExusa GS kupujesz poprostu w Europie lampy i zmieniasz i jest ok, ale nie ze wszystkimi modelami jest tak latwo.

NoAbla

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Września 2004, 16:15:19 »
i nie kazdych na to stac ;-)

Darus

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 27 Września 2004, 16:52:41 »
Cytat: NoAbla
i nie kazdych na to stac ;-)

Jak go stac na ciagniecie Lexa ze stanow to lampki sa pierdulkami  :anarty

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 27 Września 2004, 17:00:11 »
chyba zrobie poprzecinane te lampy tak żeby swieciły na pomarańczowo i nikt sie nie przyczepi :) co wy na to
bardziej szczegówo mi chodzi ze zrobie takie delikatne dziurki zeby swiatło przechodziło

p.s. Darus ja mam juz tylko migacze a wsteczne zerwane :)

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 28 Września 2004, 10:41:49 »
no i już sam nie wiem co z tym robić zarówki raczej nic nie dadza  :cry:  a przecinanie też neistety nie wiele bo dalej folia przepuszcza czerwone  :cry:  i kolory sie mieszają i wychodzi gorzej niż moze być  :mad
jakies wasze propozycje ?? czy za same kierunki mogą sie przywalić ?? bo wsteczne są już białe tylko zostąły kierunki

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 29 Września 2004, 19:17:03 »
hmm widze jakąś ogólną zniczulice na mój problem  :cry:  :cry:  :cry:
na razie folia zerwana tylko zaklejone boki kierunków które były najbardziej pomarańczowe a i tak nie swieciły :)

fakers

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 01 Listopada 2004, 21:57:20 »
HI.Mam pytanie do BIUSA czy tą folią mógłbym bez problemów pokleić moje lampy od hatchbaka one są takie jakies z rowkami na wsteczny i na kierunek czy ta folia dobrze sie układa i czy robiłeś to od tak czy używałeś opalary ....Please o odpowiedz bo przyznam ze to gitowo wygląda ....
A co do Twojego problemu to ja bym to olał i poczekał na skutki myslęze nie bedzie tak zle bo ja tez miałem takie czerwone w poprzednim autku i nikt mi nie zawracał gitary(policmajstry) zeby to zmieniać na oryginał.Zależy na jakiego buca trafisz....

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 02 Listopada 2004, 15:16:00 »
Cytuj (zaznaczone)
Zależy na jakiego buca trafisz....
niestety

folia sie układa super jest nawet troche rozciagliwa przylega całkiem dobrze nie używałem żadnej opalary po prostu nakleiłem na lampe przyciełem odpowiednio i po sprawie

niestety pamietaj ze na stałe zmienia kolor swiatła :( wiec nawet dla własnego bezpieczeństwa odpada jej naklejanie przynajmniej ze wstecznych

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl