wolęopis.
Total Time: 4h / lusterka sterowane ręcznie
CZĂÂŚĂÂ I - podgrzewanie
1.Zakupić maty podgrzewające (nie pamietam rozmiaru,ale i tak kupuje się+- bo nie pokrywają całej powierzchni)
2. Puki człowiek spokojny...odkręcić oba lusterka (to chyba proste) i zanieść do domu
3. Nauczyć siękraść wkłady lusterek.Płaski śubokretem podwarzyć szkło od spodu lusterka. Nie bać się! tafla szkła jest od spodu obuta w plastikową ramkę, tak więc ciężko złamać szkło-najpierw puszczą zatrzaski (4 szt). Wydobyte tafle odłożyć w bezpieczne miejsce
4. rozebrać obudowęna części pierwsze.(włacznie z mechanizmem położenia szkła). NIE ODPINAĂÂ LINEK REGULACYJNYCH!!
5. Umyć ręce
6. Tafla w plastiku poza zaczepami jest przyklejona do obudowy takim białym kitem (starsznie gówno siędo wszystkiego lepi!).Oderwać ten kit (nie wyrzucać!) a resztki z lusterka usunąć alkocholem i miękką szmatką.Alkocholu nie pić.
7. Teraz będzie trudniej: włożyć taflęz polastikiem do ciepłej/b.ciepłej wody, żeby sięnagrzał plastik).Zaczynając od strony zew.lusterka (dalszej od nadwozia) delikatnie wycisnąć taflęz polastiku. Umyć ją dokładnie pozostałym alkocholem. Teraz można wypić alkochol.
8. Przykleić matędo lusterka
9.Przylutować i zaizolować kabelki do maty - kabeli jaknajcieńsze, bo potem będzie mało miejsca ,żeby je przeciągnąć!!Ja użyłem od starej anteny AM dołączonej do kina domowego-kabelki były cienkie i sztywne
10. Włożyć szkło do plastiku (powinno być łatwiej niż z wyjmowaniem)
11. przeciągnąc kabelki między szparami i wzdłuż linek regulacyjnych ,przez oś obrotową lusterka. TU prawie poległem. Pomaga WD40 i anielska cerpliwość.
12. Przeciągnąc kabelki tak jak idą sprężyny reg. -zrobić małą dziurkęw gumowej osłonce (jest nawet taki dedykowany punkt)
13.złożyć lusterka
End of part 1