Autor Wątek: Jak resetować licznik dzienny?  (Przeczytany 20859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

T.N.

• Gość
Odp: Jak resetować licznik dzienny?
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Grudnia 2004, 17:36:49 »
Po prostu przerost techniki nad zdrowym rozsądkiem... Podobnie, jak regulacja siły podświetlenia wskaźników.

T.

michael

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Grudnia 2004, 19:35:13 »
Co prawda to prawda...
Pamiętam jak na "gierkówce" przy prędkości odpowiedniej postanowiłem zciemnić zegary i wsadziłem palec (i rękęteż) między szprychy kierownicy i okazało sięże muszęnagle skręcić tą kierownicą. Powiem krótko-spociłem się...
 :aduh
pozdro

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Grudnia 2004, 23:24:39 »
Cytat: michael
Co prawda to prawda...
Pamiętam jak na "gierkówce" przy prędkości odpowiedniej postanowiłem zciemnić zegary i wsadziłem palec (i rękęteż) między szprychy kierownicy i okazało sięże muszęnagle skręcić tą kierownicą. Powiem krótko-spociłem się...
 :aduh
pozdro

przy prędkości odpowiedniej to sięraczej zajmujmy drogą a nie pierdołami :-DD

Darus

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Grudnia 2004, 10:51:09 »
Cytuj (zaznaczone)
przy prędkości odpowiedniej to sięraczej zajmujmy drogą a nie pierdołami

Co Ty nazywasz pierdoła?? To dośc poważna sprawa!

A co resetowania... nie wydaje mi sie zeby milisekundy odgrywaly tutaj role, zawsze jak naciska to poprostu odliczam sobie - raz, dwa i puszczam i nie bylo auta zeby gdzies to nie dzialalo.

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Grudnia 2004, 16:47:43 »
Cytuj (zaznaczone)

On po prostu nie mógł już patrzeć na prędkościomierz :)
Czasami to mam wrażenie, jakby ci inżynierowie od samochodów i ci od oprogramowania myśleli sobie czasem "no, tak, wszystko prawie gotowe, czas teraz pomyśleć, jak by tu upierdzielić tych cholernych klientów... już wiem, ściemnianie zegarów zrobimy trudniejsze od programowania japońskiego magnetowidu..."

T.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Grudnia 2004, 17:30:35 »
Nie jest tak źle, trzeba tylko nauczyć sięinterpretować instrukcję:-)

Skoro napisali "przytrzymać przez 2 sekundy", to tak trzeba zrobić, a nie domniemywać (jak cała reszta świata i inni producenci), że oznacza to "przytrzymać przez conajmniej 2 sekundy", co sięakurat sprawdza w Corolli  :adiabelek

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Grudnia 2004, 20:06:34 »
Cytat: Jackal
Nie jest tak źle, trzeba tylko nauczyć sięinterpretować instrukcję:-)

Skoro napisali "przytrzymać przez 2 sekundy", to tak trzeba zrobić, a nie domniemywać (jak cała reszta świata i inni producenci), że oznacza to "przytrzymać przez conajmniej 2 sekundy", co sięakurat sprawdza w Corolli  :adiabelek

No tak, ta demoniczna japońska precyzja... :)

Ale tu bym bardziej podejrzewał spisek Anglików i Francuzów - "trudno Jean-Pierre, pieniądz rzecz nabyta, ale tak typ żółtkom odwalimy nową Ave, że wszysycy jeszcze zatęsknią do Rovera" :)

T.

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Grudnia 2004, 09:26:02 »
Cytat: Darus
Cytuj (zaznaczone)

Co Ty nazywasz pierdoła?? To dośc poważna sprawa!

:shock:  :shock:  :shock:
co jest taką poważną sprawą???   :-DD

baniak

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Grudnia 2004, 23:57:27 »
Cytuj (zaznaczone)
A co resetowania... nie wydaje mi sie zeby milisekundy odgrywaly tutaj role, zawsze jak naciska to poprostu odliczam sobie - raz, dwa i puszczam i nie bylo auta zeby gdzies to nie dzialalo.

Wydaje mi sie ten wichajster jest dużo przeczulony, bo skoro odliczając po 2 sekundach puszczam pierdzielnika, to problem siędużo pomylić. Dokładność jest dosyć duża wiec może to być 2,3 sekundy bo na pewno nie 2,5  :-DD . No może milisekundy to mała przesada ale przeciez nikt do cholery nie bedzie ze stoperem stał i mierzył. Nawet gdy teraz juz to wyczaiłem to musze ze 3 razy se kliknąć zeby zaskoczył bo i tak nie trafiam.

Nadmieniam ze na pewno nie cierpięna spowolnienie reakcji mięścia palcowego czy też skurcz owego narządu (myślęo palcu) :adiabelek !!!

baniak

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Grudnia 2004, 23:58:28 »
Cytuj (zaznaczone)

Wydaje mi sie ten wichajster jest dużo przeczulony, bo skoro odliczając po 2 sekundach puszczam pierdzielnika, to problem siędużo pomylić. Dokładność jest dosyć duża wiec może to być 2,3 sekundy bo na pewno nie 2,5  :-DD . No może milisekundy to mała przesada ale przeciez nikt do cholery nie bedzie ze stoperem stał i mierzył. Nawet gdy teraz juz to wyczaiłem to musze ze 3 razy se kliknąć zeby zaskoczył bo i tak nie trafiam.

Nadmieniam ze na pewno nie cierpięna spowolnienie reakcji mięścia palcowego czy też skurcz owego narządu (myślęo palcu) :adiabelek !!!

Adrian

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Grudnia 2004, 00:19:38 »
Dziwne rzeczy Panowie ujawniacie. Ja puszczam dzyndzla w momencie jak licznik sięwyzeruje. Nie muszęodliczać.

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Grudnia 2004, 00:24:09 »
Cytat: Adrian
Dziwne rzeczy Panowie ujawniacie. Ja puszczam dzyndzla w momencie jak licznik sięwyzeruje. Nie muszęodliczać.

W całej rozciągłości zgadzam sięz przedmówcą  :-DD

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Grudnia 2004, 12:24:15 »
Bo tak powinno być, przytrzymujesz, dopóki sięnie wyzeruje. Tak jest z kompem i licznikiem w Corollkach i powinno być w innych modelach.

Adrian

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 14 Grudnia 2004, 12:33:26 »
I tak jest w Ave. Przypadki opisane powyżej, że trzeba trzymać dokładnie 2s. świadcza chyba o usterce.

pgreg

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Grudnia 2004, 12:45:30 »
ee... to chyba żeby jakaś wada fabryczna - u mnie mogęsobie ciskac i czekać aż sie wyzeruje w nieskończoność.
Ale fakt - przyzwyczaiłem się- naciskam, odliczam puszczam - pokazuje się0,0 km.
jest Ok.
Zwracam uwagęiż piszemy o modelach przed 2001 - może potem cos poprawili?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl