Autor Wątek: Jaka instalacja gazowa do Cariny?  (Przeczytany 10547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rafi

• Gość
Odp: Jaka instalacja gazowa do Cariny?
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Czerwca 2005, 18:22:28 »
Tylko że ja często muszęodwiedzić ileś tam miejsc, więc często ponownie odpalam zimny silnik, a wtedy wiadomo człowiek sięspieszy i trudno będzie w zimęnie przekroczyć 2500obr. Wolęmiec z czujnikiem ale niestety nie da sięjuż zamontować. cholera...

MarcyÂś

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Czerwca 2005, 05:55:31 »
Witam,
Rafi więc zimą zanim silnik Ci sięnagrzeje przełącz ręcznie na benzynkę, po osiągnięciu temperaturki przełączysz sobie na gazik, a potem nawet jak wyłączysz na krótki czas silnik to temperatura już Ci nie spadnie do 0 stopni więc silnik te 10-20 stopni będzie miał i nie ma obawy co do przełączania na gazik.

Pozdrawiam

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Czerwca 2005, 08:49:53 »
Cytat: Rafi
Wolęmiec z czujnikiem ale niestety nie da sięjuż zamontować. cholera...

Rafi, sprawdź czy napewno sięnie da?? Jaką masz centralkę?? Dzisiaj prakrycznie wszystkie centrali mają taką opcjępodobnie jak parowniki.
Może wystarczy wkręcić czujnik w parowni i pociągnąć kable do centralki, zaprogramować i będzie git :D
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Rafi

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Czerwca 2005, 23:35:21 »
Marcyś to jakieś rozwiązanie, ale kurcze pamiętac o tym....
Kryspin dzwonilem do tego warsztatu gdzie gaz mi zakladali i facet powiedział ze sie nie da. Z tego co mi mowil (i mam też ksiazeczke gwarancyjna gdzie sa troszke opisane instalacje) to w BRC (IIgen.) są dwa rodzaje centralek, jedna wlasnie dla instalacji z czujnikiem temperatury (WTRYSK system BLITZ, JUST) a druga do takiej bez tego czujnika (WTRYSK instalacja podstawowa-system BLITZ EC). Jedna centralka  jest prostokątna a druga kwadratowa. Pewnie gdybym sie uparl i chcial zmienic, to bym musial zaplacic za nowa centralke bo sami za darmo nie wymienia.     A sam nic nie bede kombinowal bo gwarancja jest na dwa lata.
Szkoda ze nie wiedzialem na poczatku, to bym im kazal wlasnie taka zalozyc.

Pozdrawiam

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Czerwca 2005, 08:26:11 »
Pewnie gdybym sie uparl i chcial zmienic, to bym musial zaplacic za nowa centralke bo sami za darmo nie wymienia.

Mówi siętrudno. Faktycznie nie jest to znowu jakiś tam super dodatek żeby był sens  go w twoim przypadku zakładać tymbardziej za sporą kasę.
Ale przy następnym aucie, kto wie? :D
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

[Kuba]

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Czerwca 2005, 11:10:39 »
Tylko że ja często muszęodwiedzić ileś tam miejsc, więc często ponownie odpalam zimny silnik, a wtedy wiadomo człowiek sięspieszy i trudno będzie w zimęnie przekroczyć 2500obr. Wolęmiec z czujnikiem ale niestety nie da sięjuż zamontować. cholera...
Zawsze mozesz ustawic obr na np. 3500. Zimnego silnika wyzej raczej sie nie kreci, a jak juz strzaleczka temp ciut sie podniesie wtedy przegazowka i po sprawie.

Offline wojtasst

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Lipca 2006, 00:53:39 »
Witam!!!

Prosze o pomoc w wybraniu instalacji gazowej do mojej toyoty cariny E 1996r 1.6 16v LB 107KM. Chcialbym zalozyc gaz ale nie wiem czy sekwencja czy mieszalnikowy, rozne opinie slyszalem o roznych instalacjach i sam nie wiem co zalozyc. Czy moz epodpowiecie mi jakie macie instalacje i jak sie wam sprawuja co polecacaie do cariny? w zakladzie montazowym powiedzieli mi ze mozna zalozyc mieszalnikowy ale... no wlasnie ale w kazym zakladzie co innego mowia na temat tych instalacji. Czesto polecaja instalacje KME bingo lub sekwencje KME Diego, nie potrafie sie zdecydowac ktory wybrac nie znam sie na tym... poprzednio mialem opla corse na gazie elpigaz nicolaus i nie bylem zadowolony z tej instalacji, ciagle jakies problemy... pomozcie cos dobrego, modrego i z glowa wybrac...

pozdrawiam i czekam na konkretne odpowiedzi
Wojtas
Toyota Carina E 1.6 LB 16v 4a-fe 1996r + LPG sekwencyjny wtrysk ZENIT, reduktor KME silver, wytryski MATRIX

carinaman20

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Lipca 2006, 10:48:54 »
Nie chcesz problemów i straty mocy, załóż JTG-Icom.
Ale i tak po jakimś czasie zobaczysz 21.
CM
« Ostatnia zmiana: 15 Lipca 2006, 10:54:00 wysłana przez carinaman20 »

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Lipca 2006, 12:17:20 »
A czytales archiwum forum ?

Ja mam II gen Landi i nie narzekam.
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Lipca 2006, 15:38:55 »
No jedni narzekają ,drudzy nie. Wystrzegaj sie komputerów Autronic AL-700 , podobno niezłe jaja z nimi są. Z moim ECU Toyoty ten autronic tez się kłóci ,ale gazownicy wszytko zwalają na zasilanie benzyną.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl