Swego czasu też miałem dokładne wyniki do momentu zalania gazu o innej kaloryczności...
I wlasnie to realizawono w nowszej wersji firmware: sprawdzenie jakosci (raczej kaloryczności) paliwa.

Chociaz to nie powinno wplywac na dokladnosc

. Inna kalorycznocs to po prostu wiecej paliwa na identyczna moc - wieksze zuzucie
Ten komputer nie wykorzystuje dla wyłapywania tysięcznych. Interesuje mnie bardziej zużycie w rożnych warunkach i trybach jazdy. Kto ma komputerek chyba nie będzie zaskoczony iż najbardziej ekonomiczna jazda to około 50-70 km/h :-o (mowa o 4a-fe) . Spalanie w tym trybie u mnie nie przekracza na ile pamiętam 6/100 LPG.
Naprzykład przy zamianie kopułki aparatu zapłonowego na nową natychmiast pokazało zużycie paliwa o 14% mniej. Kto troche zna się na silnikach, pomiary czasu pracy wtryskiwacza pozwala określić bilans cylindrów (czytaj ich stan). Wersja z wykresem pozwala mniej-wiecej określić stan sondy lambdy. Po to jest ta zabawka. A kontrola samego zużycia paliwa jest niepotrzebna inwestycja, na to jest licznik i kalkulator.
Pozdrawiam