Witam serdecznie. Jezdze corollą '04 sedan. Do tej pory nie wymieniałem piór ani gumek wycieraczek,
ale w końcu przyszła pora i pomyslałem, ze zrobię autu dobrze i kupie mu nowoczesny model piór czyli
bezstelażowe- Valeo XTRM lub Bosch Aerotwin. Podobno mniej zamarzają i cichsze...Wybór padł na Aerotwin
bo miały lepsze opinie jeśli chodzi o trwałość. Znalazłem na stronie Boscha symbol tych wycieraczek
(A-531 S) odpowiadający corolli z 2004 (nie podawali hatchback czy sedan, ale do wszystkich po 2002 mają pasować) i udałem sie na poszukiwania. Znalazłem je w łódzki Selgrosie (135 pln) i jakież było moje zdziwienie gdy na pudełku zobaczyłem opis , ze pasują tylko do corollek do bodajże 2001. Nie znalazłem żadnych innych Aerotwin z określeniem, że pasują do mojego modelu gabloty. Mimo to wziołem je by sprawdzić i okazało sie, że dłuzsza jest o jakieś 3 cm za krótka a krótsza- ok 2 cm za długa w stosunku do orginalnych. Sumując długość gum to może byłoby good, ale na razie oddałem (w końcu kasa niemała). Powstaje pytanie: czy istnieją aerotwin do corolli po 2002, a może te z symbolem A-531 S pasują i się sprawdziły? Może ktoś z was je użytkuje i są ok? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz i opinie.
tomtom