Autor Wątek: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?  (Przeczytany 205981 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sp0rting

• Gość
Odp: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?
« Odpowiedź #60 dnia: 06 Lutego 2006, 10:33:42 »
po pół roku używania boscha dzialaja tak samo jak na poczatku, ze spokojnym sumieniem moge polecić.
a zamarzaja podobnie jak normalne, przy duzym opadzie lód się tworzy między piórem i tym giętkim ramieniem. aczkolwiek jest go dużo łatwiej sie pozbyc :)

dimas

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 06 Lutego 2006, 11:49:46 »
Witam,
Właśnie nabyłem podobne wycieraczki tj. Valeo SWF (Visioflex) niemiecki odpowiednik XTRM tej samej firmy. Niestety poza tym że prezentują się okazale nic nie mogę powiedzieć o ich działaniu. Poprostu nie zdążyłem ich jeszcze zainstalować. Jak tylko to zrobię i sprawdzę działanie dam znać!
Cena kompletu do Avensis 2001r (53+45cm) to 129zł.
Zobaczymy czy warto?

Pozdrawiam

Offline tomekw112

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 06 Lutego 2006, 11:56:03 »

a zamarzaja podobnie jak normalne, przy duzym opadzie lód się tworzy między piórem i tym giętkim ramieniem. aczkolwiek jest go dużo łatwiej sie pozbyc :)

a tego mi już nie powiedzieli ! :|
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2006, 11:57:34 wysłana przez tomekw112 »
pozdrawiam

dimas

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 26 Lutego 2006, 20:52:15 »
Po kilku dniach testów moge śmiało polecić płaskie wycieraczki Valeo SWF (niemiecki odpowiednik XTRM)!
Pięknie ścierają, cicho pracują i wyglądają atrakcyjnie! Czego chcieć więcej ???
Za wadę można uznać jedynie cene ;)
Polecam!

Offline Alien_Obcy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 01 Marca 2006, 01:31:33 »
Ja testowałem płaskie Alca i niestety niewypał - piszczały i słabo wycierały.
Teraz testuję zwykłe wycieraczki firmy DENSO i sprawują się super.
Kupiłem je w moim zaprzyjaźnionym sklepie:
mailto:mjoniak@auto-hurt.pl
http://www.auto-hurt.pl/
Powoływać się na mnie :-)
DIAGNOZA - testy drogowe (zapasowy zaworek VRV, czujnik ciśnienia turbo, przepływka, zaworki SCV, wtryskiwacz)- TOYOTA INTELLIGENT TESTER II
ANALIZA

dimas

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 01 Marca 2006, 08:52:45 »
Miałem podobne doświadczenia z produktem firmy Alca (zwykła wycieraczka) i również nie POLECAM!
Przez jakiś czas ścierały ok. ale od samego początku hałasowały niesamowicie!
Po kilka tygodniach poszły do kosza!

kluzik

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 01 Marca 2006, 14:30:20 »
Ja testowałem płaskie Alca i niestety niewypał - piszczały i słabo wycierały.
Teraz testuję zwykłe wycieraczki firmy DENSO i sprawują się super.
Kupiłem je w moim zaprzyjaźnionym sklepie:
mailto:mjoniak@auto-hurt.pl
http://www.auto-hurt.pl/
Powoływać się na mnie :-)

Czy to właśnie Denso są pakowane w fabryczne pudełka z napisem Toyota? Jeśli nie to jakiej firmy piórka są wkładane do pudełek Toyoty? To są najlepsze wycieraczki jakie miałem, a nie chcę przepłacać tylko z powodu pudełka:)

Offline Alien_Obcy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 01 Marca 2006, 23:37:58 »
Wydaje mi się, że tak, ale na 100% nie jestem pewien.
DENSO jest ogólnym dostawcą dla Toyoty i dostarcza b. wiele elementów.
DIAGNOZA - testy drogowe (zapasowy zaworek VRV, czujnik ciśnienia turbo, przepływka, zaworki SCV, wtryskiwacz)- TOYOTA INTELLIGENT TESTER II
ANALIZA

radaz

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 25 Marca 2006, 00:15:34 »
no i boshki aerotwin byly fajne ale przez pierwsze 2 miesiace , pozniej zaczely mazac, wrocilem do zwyklych z ASO, sa trwalsze

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Marca 2006, 10:28:03 »
Wiesz z Valeo Silencio XTRM jest to samo - ale wystarczy je przeczyścić i znowu jest ok. Już myślałem że będe musiał kupować nowe, ale wciąż na nich jeżdzę i jest ok. One mają po prostu bardzo miękką tą gumę (czyszcząc szmatkę zostaje na niej czarny pasek) - wystarczy że coś się do niej przylepi i wtedy rozmazują. Po dokładnym przeczyszczeniu znowu działają ok - spróbuj u siebie.
Seat Leon Cupra :D

dimas

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 09 Kwietnia 2006, 15:02:55 »
Używam od 2-3 miesięcy wycieraczki Valeo SWF Visio Flex (czyli niemiecki odpowiednik płaskich XTRM) i jestem bardzo zadowolony :)
Tak dobrze ścierających i cichych wycieraczek jeszcze nie miałem, a i prezencja niczego sobie.
Po takim okresie użytkowania nie zauważyłem żadnych zmian w ich pracy.
Pozdrawiając - polecam!

Tom-Tom

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 18 Kwietnia 2006, 00:49:49 »
Witam serdecznie. Jezdze corollą '04 sedan. Do tej pory nie wymieniałem piór ani gumek wycieraczek,
ale w końcu przyszła pora i pomyslałem, ze zrobię autu dobrze i kupie mu nowoczesny model piór czyli
bezstelażowe- Valeo XTRM lub Bosch Aerotwin. Podobno mniej zamarzają i cichsze...Wybór padł na Aerotwin
bo miały lepsze opinie jeśli chodzi o trwałość. Znalazłem na stronie Boscha symbol tych wycieraczek
 (A-531 S) odpowiadający corolli z 2004 (nie podawali hatchback czy sedan, ale do wszystkich po 2002 mają pasować) i udałem sie na poszukiwania. Znalazłem je w łódzki Selgrosie (135 pln) i jakież było moje zdziwienie gdy na pudełku zobaczyłem opis , ze pasują tylko do corollek do bodajże 2001. Nie znalazłem żadnych innych Aerotwin z określeniem, że pasują do mojego modelu gabloty. Mimo to wziołem je by sprawdzić i okazało sie, że dłuzsza jest o jakieś 3 cm za krótka a krótsza- ok 2 cm za długa w stosunku do orginalnych. Sumując długość gum to może byłoby good, ale na razie oddałem (w końcu kasa niemała). Powstaje pytanie: czy istnieją aerotwin do corolli po 2002, a może te z symbolem A-531 S pasują i się sprawdziły? Może ktoś z was je użytkuje i są ok? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz i opinie.
 tomtom  :)

Lord D4

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 18 Kwietnia 2006, 07:51:52 »
A nie lepiej kupić dwie oddzielnie patrząc tylko na rozmiar? Ja tak kupiłem do Avensis - nie wiem jeszcze jak to działa, bo czekam na przesyłkę. 8)

dimas

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 18 Kwietnia 2006, 09:16:45 »
A nie lepiej kupić dwie oddzielnie patrząc tylko na rozmiar? Ja tak kupiłem do Avensis - nie wiem jeszcze jak to działa, bo czekam na przesyłkę. 8)

Ja kupiłem w komplecie do Avensisa model XTRM tylko na niemiecki rynek, sprzedawany pod nazwą Valeo Visio Flex i jestem zachwycony jakością, wyglądem a przede wszystkim działaniem tych wycieraczek.
Zbierają rewelacyjnie i są to najcichsze pióra jakie miałem.
Zdecydowanie polecam :)

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #74 dnia: 18 Kwietnia 2006, 11:02:37 »
Też mam sedana z 2004 r. Po długim namysle i przymiarkach, ostatecznie kupiłem w ASO takie z jakimi wyjeżdzają z fabryki i nie narzekam. Wstyd się przyznać ale poprzednie miałem prawie dwa lata i dalej zbierały bardzo dobrze tyle, że zauwazyłem małe rysy na przedniej szybie co momentalnie skłoniło mnie do ich wymiany.
E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl