Przekopałem wszystkie dokumenty auta i znalazłem jakiś certyfikat i tam w pozycji variant/version podany jest ten kod(nazwa komercyjna to oczywiście Toyoto Corolla) czyli MZEA11. Ale jak się okazało to dla Techstream za mało. Dla potomnych powiem, że trzeba podać jeszcze kilka innych parametrów, w moim przypadku takich jak silnik(M15A-FKS), producenta(TMMT Product, czyli Turcja), czy ma jakieś inteligentne kluczyki(w/ Smart Key, w/ EPB; nie wiem o co chodzi), rok produkcji(chyba o to chodziło), a na koniec czy ma Radar Cruise czy Other. Bez podania tych danych przycisk scanowania był nieaktywny. W pewnym momencie zacząłem się zastanawiać czy będę musiał jeszcze podawać nr buta. I dopiero po tym wyświetliła się tabelka z protokołami auta. Sęk w tym, że tylko silnik został rozpoznany, a dla pozostałych na żółto wyświetlał się komunikat, że są nieznane. Ale ciekawostka polegała jeszcze na tym, że po uruchomieniu silnika(bałem się, że wykończę akumulator) gdy po kolei uruchamiałem testy protokołów to po takim teście wyświetlała się tabelka i coś tam pokazywało. Np. klimatyzacja-wyświetlały się parametry temperatury, ciśnienia czynnika i parę innych. I teraz pytanie czy ktoś ma pojęcie jak zmienić pewne funkcje w aucie? Np. wyłączenie tego irytującego gongu niezapiętych pasów(jakby świecąca ikona nie wystarczyła), domykanie/otwieranie szyb z pilota czy dopisanie czujników ciśnienia opon. Oczywiście jeżeli można jeszcze coś z tym interfejsem zrobić.