Autor Wątek: ciezko odkrecic swiece  (Przeczytany 13269 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
Odp: ciezko odkrecic swiece
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Marca 2009, 14:08:28 »
Cytuj (zaznaczone)
Z tego co pamiętam z pudełek, to zdaje się wystarczy dociągnąć 1/8 obrotu, ale mojej pamięci nie można do końca zaufać 

dokladnie tyle (mniej-wiecej) zrobilem i bylo na wyczucie akurat .... poszloby dalej, ale uzylem tej glowy, o ktorej pisales  <diabel>

Cytuj (zaznaczone)
Ja jestem przeciwnikiem smarowania gwintów świec. Ze smaru zawsze zostanie trochę nagaru, co z czasem owocuje "zaciśnięciem" gwintu i za którymś razem w końcu będzie jazda z zapieczoną świecą

to samo mozna przeczytac na wielu forach, a ja taka informacje uzyskalem od mechaniora z klasa

trzecia swieca wykrecona ...ufff

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Marca 2009, 17:54:44 »
Metoda bezstresowa i nie wymagająca użycia dużej siły - wczoraj użyłem takiego dużego klucza do odkręcania rur, ścisnąłem nasadzony na świecę klucz. Powolutku, płynnie każda świeca bez problemu puściła. Oczywiście dokręcałem bez użycia sprzętu ciężkiego :)
Cari II, Mazda 626, Ave T25

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Marca 2009, 22:21:49 »
Cytuj (zaznaczone)
Z tego co pamiętam z pudełek, to zdaje się wystarczy dociągnąć 1/8 obrotu, ale mojej pamięci nie można do końca zaufać 

dokladnie tyle (mniej-wiecej) zrobilem i bylo na wyczucie akurat .... poszloby dalej, ale uzylem tej glowy, o ktorej pisales  <diabel>

Gwoli ścisłości, to się odnosiło do świec wkręcanych po raz drugi i więcej, ze zgnieconą już uszczelką.  :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Marca 2009, 06:59:09 »
jak najbardziej byla to swieca wykrecona i wkrecona ponownie  <diabel>

na razie nie wkrecam nowych, zanim wszystkich nie odkrece  <narka>

www.ucando.pl