Autor Wątek: Felgi aluminiowe: dobór koloru, technika malowania, uwagi  (Przeczytany 6175 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

izotopek

• Gość
Witam,

Jako, że noszę się z zamiarem pomalowanie sobie felg aluminiowych 15", mam do was kilka pytań.

Felgi są oryginalne i pochodzą z yarisa TS. Teraz mają jasny kolor. Chciałbym przemalować je na taki sam kolor jaki widać na załączniku.

Chciałbym, abyście mi podpowiedzieli jakiej farby użyć i jak pomalować, aby dobrze to zrobić. Dodam, że mam znajomego, który maluje od czasu do czasu i jak coś, to on może mi pomóc.

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

izotopek

• Gość
Odp: Felgi aluminiowe: dobór koloru, technika malowania, uwagi
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Marca 2009, 00:55:44 »
Więcej fotek tego autka na http://toyotaownersclub.com/forums/index.php?showtopic=47395&st=60
Nie wiem czy malować czarnym matem czy dać do malowania proszkowego.

tomek1983

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Marca 2009, 19:33:05 »
nie Toyota ale malowanie niczym sie nie rozni....
sprobuj tutaj:

http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=23304

prosze bardzo moze sie przyda.

Pzdr

Tomek

izotopek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Marca 2009, 20:32:34 »
Hms ładnie mu wyszły te białe felgi:)

Możesz mi pomóc w rozróżnieniu koloru felg z tego yariska? To czarny matowy czy może coś innego? Nie wiem jaką farbę kupić.

tomek1983

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Marca 2009, 11:16:28 »
Moze ja sie nie znam...moze wyswietla u mnie inaczej...ja tam widze matowy...ale srebrny mat.
a nie...
jest czarny matowy na zdjeciach na koncu.Po mojemu to jest czarny mat,swoja droga bardzo ladna ta Yaris'ka
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2009, 11:18:24 wysłana przez tomek1983 »

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Marca 2009, 11:25:21 »
izotopek, a nie lepiej oddać do piaskowania i malowania w zakładzie jakimś?
wprawdze pewnie drożej, ale sadze, że dokladniej i lepiej robią fachmani przy malowaniu proszkowym..

:)
Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

izotopek

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Marca 2009, 23:03:18 »
Hms pewnie, że oddam felgi do malowania...tylko, że w mojej okolicy nikt proszkowo nie maluje. Obdzwoniłem paru...jeden powiedział, że może zrobić czarny półmat farbą akrylową.
Jestem troszkę w kropce.
W okolicy Kalisza nie mogę nikogo znaleźć.

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Marca 2009, 00:17:55 »
no tak, to faktycznie troche lipa:/
a wycieczka w celu oddania fel do malowania przestaje sie opłacać:/

Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

izotopek

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Marca 2009, 00:50:05 »
Wiesz jak to jest z tymi wycieczkami...w jedną 100km w drugą 100 i już mamy 60zł lub więcej.

Tak samo jak z oponami...mogę zamówić przez internet i zapłacę 200zł, a w Kaliszu 245. Tylko, że przez internet mi gratis nie założą opon, nie wyważą i nie dają zaworów. Więc na jedno wyjdzie:D

To nic, jutro może pojadę do Kalisza, jak uda mi się zabrać felgi to zawiozę je do jakiegoś malarza. Coś wymyślimy:D chodzi mi o kolor i technikę malowania, może przy okazji zamówię opony.

Co do linku od użytkownika " tomek1983 " to oczywiście skorzystałem, zalogowałem się, zadałem pytanie...jednak moderator zamiast odpowiedzieć normalnie, wolał pisać wywody.
To co ująłby w dwóch zdaniach rozpisał na a4. Szkoda, że wolał bełkotać coś o swoim Faq i o pierdołach, ośmieszając mnie. Faq czytałem oczywiście, szkoda, że nie był kompletnie związany z moim pytaniem.
Wkleiłbym wam to, ale post został usunięty, dlaczego? Może już pan "Loy" nie znalazł argumentów. Oczywiście nie obyło się bez ostrzeżenia, w którym też były obraźliwe słowa i to nie od jednej osoby.

No cóż na chamstwo nie ma reguły.

Jestem zalogowany na kilku forach i nigdy w życiu nie spotkałem się z takim chamstwem jak na forum fiesty.

tomek1983

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Marca 2009, 06:02:15 »
wiesz...wczoraj z ciekawosci jako ze mialem fieste wszedlem na forum...i moim oczom ukazala sie Wasza dyskusja.Znam Loy'a ale ostatnio ma zle dni,praktycznie do wszystkich takie gadki,tym sie nie trzeba przejmowac.Taki typ czlowieka, ale powiem Ci ze faktycznie malo elegancko sie zachowal.I popieram Cie w 100%.Ale wracajac do tematu felg,z tego wszystkiego chociaz wiesz jaki kolor ma byc,chociaz to na plus

Pozdro

Tomek

izotopek

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Marca 2009, 10:01:50 »
Tłumaczenie tego złym dniem jest tak naprawdę bez sensu. Szkoda, że nie widziałeś ostrzeżeń jakie mi wysłali. Szkoda słów. Nie ma co, dyskusja zeszła na zły tor. Mieliśmy gadać o felgach a nie o forum
fiesty.

« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2009, 10:08:07 wysłana przez izotopek »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl