Oleje,filtry ,przewody itp,wszystko wymienione. Żadnych wycieków . Według licznika ma przejechane 220 tyś/km i myślę,że tyle ma.
Koras, opisz może, czy silnik zmienia obroty, kiedy wskazówka skacze
Nic nie czuć aby silnik reagował zgodnie ze wskazówką.Poprostu wskazówka sobie"skacze" ,a auto równo przyspiesza.Dzieje się tak od momentu jak ją kupiłem to jest ok 2 lata temu.Nic nie robiłem w tym kierunku ,bo myślałem ,że to tylko wskazówka ma "jakiś luz". Pamiętam ,że po zakupie kiedy wydawało mi się,że za dużo pali i pojechałem na regulacje gazu mechanik powiedział ,że mam walnięty elektroniczny czujnik obrotów...
i nie pamietam..
Zresztą nie wziąłem wtedy tego do siebie,bo to był okres częstych wizyt w warsztatach i miałem ich serdecznie dosyć.(Jakikolwiek problem to każdy miał inne zdanie).Bardzo mi pomogło wtedy to forum więc wszystkim dziękuję.
A co do gwizdania to tak jak pisałem, nie wiem czy to ma coś wspólnego.Przy mocnym przyspieszaniu wydobywa się z silnika ,jakbym niewiadomo co tam miał pod maską ,a nie skromne 2,2.Gdybym miał turbo to bym stawiał na to ,a tak??? Jak jadę przy zamkniętych oknach to prawie tego nie słyszę ,ale często musze odpowiadać na pytania: a co Ci tak gwiżdże?? A ja głowa w piasek. Dodam tylko ,że w sprawach mechanicznych jestem zielony.
Dziękuję za zainteresowanie.
pzdr.