Witam w klubie!
Mam Ave 2001, Chellengera i ten sam problem od lata. W czerwcu zamek otwieral sie samoistnie, kiedy ja juz dawno odszedlem od auta. Malo tego, np. jadąc co kilka sekund zamek prłbowal sie otworzyć (a był przecież otwarty!). Ponieważ w ASO też chcieli od razu wymienić siłownik za ok. 1100zł, pojechałem do serwisu specjalizującego się w alarmach i zamkach. Ale tam goście nie wiedzieli jak to można naprawić, więc podłączyli tak kontrolkę alarmu, żeby zamek sam się zamykał, a nie otwierał. I tak był to postęp, bo przynajmniej auto było bezpieczne...
Później problem sam ustał, więc jeździłem aż do września, kiedy to znów zaczeło wracać i tak jakiś miesiąc temu rozładował mi się dzieki tej zabawce akumulator, bo akurat auto stało kilka dni i widać zamek żył sobie własnym życiem.
Nie byłem pewien na 100%, że to tylko zamek, bo elektronika w aucie robiła inne dziwne rzeczy: np. tylna wycieraczka włączała mi się bez sensu bez względu na pogodę, klima po ustawieniu na 17st. grzała zamiast chłodzić. W ASO próbowali mi wmówić, że to tylko "subiektywne odczucie". Jeździłem wtedy z elektronicznym termometrem i z kratek nawiewu powietrza waliło ok. 35st.! Potem wszystko prócz zamka wróciło do normy.
Jestem bardzo zainteresowany takim używanym elementem do drzwi, więc bedę wdzięczny za namiar na miejsce, gdzie można to kupić.