Autor Wątek: Słaby basik . Czy zmiana głośnikow pomoże ?  (Przeczytany 9318 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline disaster3

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Słaby basik . Czy zmiana głośnikow pomoże ?
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Maja 2009, 15:00:08 »
kiedys nawet sony mialo jedno radio ktore naprawde dawalo rade!!

powiedziałbym nawet ze 2 -  c90r no i "troszke" inna liga XES-Z50 ;-)

Offline zgred

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Maja 2009, 09:05:54 »
Kurde , coś się trochę namieszało  :-o

Po 1 to radyjka nie będę zmieniał
Po 2 to chyba nigdzie nie napisałem , że mam " "coś" przylutowane do woofera:-) raczej  " On coś tam lutował ( cewka , kondesator ? ) ,  ale wydaje mi się , że do tweeterów "
Po 3 z tym basem to nie jest tak , że go wcale nie ma . Być może , to tylko dla mnie jest go jakby trochę za mało  :-)
Po 4 żeby już nie mącić to wybór padł na http://www.allegro.pl/item608802342_ground_zero_gzhc16_x_150w_rms_mocy_16_5_cm_twe.html ( będę szukał samego woofera ) albo http://www.autosound.pl/dlsr6a-p-2635.html , z tym że  najpierw chciałbym posłuchać jak zagrają   te głośniczki u mnie i czy zasadniczo poprawi się ten bas .

A po 5 , to może ja przesadzam , może dopadła mnie taka choroba  która objawia się tym , że : " w miarę jedzenia apetyt rośnie "
Pozdrawiam - zgred

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Maja 2009, 18:32:00 »
Zgred, parę postów wyżej pytałeś o głośniki Hertza, osobiście chodzą one u mnie w zestawie 3-drożnym, jedynie pod radiem (Pioneer).
Też lubuję się w basie i w mojej ocenie głośniki naprawdę jak na samo radio grają powalająco. Wiadomo opinie i odsłuchy każdy ma inne, ale powiem Ci, że każdy kto wsiadał do mojego auta i puszczałem muzę to kazał otworzyć bagażnik bo nie wierzyli że nie ma tam suba :)
Jednak fakt faktem, moje autko jest mniejsze a i przy wytłumianiu drzwi nie oszczędzałem na matach, dużo czynników wpływa na niskie tony, ciężko ocenić co dla Ciebie jest wystarczające, ja wiem tylko tyle że muszę jeszcze raz dokładnie wszystko uszczelnić bo wchodzi w rezonans masakryczny :)

Offline zgred

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Maja 2009, 19:57:54 »
Zgred, parę postów wyżej pytałeś o głośniki Hertza, osobiście chodzą one u mnie w zestawie 3-drożnym, jedynie pod radiem (Pioneer).
Też lubuję się w basie i w mojej ocenie głośniki naprawdę jak na samo radio grają powalająco. Wiadomo opinie i odsłuchy każdy ma inne, ale powiem Ci, że każdy kto wsiadał do mojego auta i puszczałem muzę to kazał otworzyć bagażnik bo nie wierzyli że nie ma tam suba :)
Jednak fakt faktem, moje autko jest mniejsze a i przy wytłumianiu drzwi nie oszczędzałem na matach, dużo czynników wpływa na niskie tony, ciężko ocenić co dla Ciebie jest wystarczające, ja wiem tylko tyle że muszę jeszcze raz dokładnie wszystko uszczelnić bo wchodzi w rezonans masakryczny :)

I te Hertze były by najlepszym ( finansowo  ;)) wyjściem .
Zrobię chyba tak , że poszukam jakiegoś warsztatu , sklepu gdzie będę mógł " przymierzyć " te 3 rodzaje  głośników , i wtedy dokonam wyboru  :-)
Pozdrawiam - zgred

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl