Autor Wątek: corolla 1.4 vvti 2000 rok  (Przeczytany 10484 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

arooo

• Gość
corolla 1.4 vvti 2000 rok
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Stycznia 2005, 08:36:57 »
Co do ceny to ustalałem ją w ten sposób że zadzwoniłem do kilkudziesięciu instalatorów z zapytaniem o cene. Czakram i jeszcze jedna firma za tą samą instalacjędała po 3,5 tys. Czakram jeszcze zszedł do 3,4. Inni istalatorzy podawali ceny od 3,9. Moze w okolicy Katowic jest tak drogo ?? Nie wiem !! A może cena wynika z zastosowania silnika vvti. NIe znam się. Pozdrawiam.

arooo

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Stycznia 2005, 13:22:53 »
Witam serdecznie

I po bólu jak to mówą !!! Instalacja już siedzi BRC Sequent 24 za 3400 PLN z pokrowcem na koło. Jeżdzi sie na razie super ale to dopiero kilkadziesiąt kilometrów. Jeszcze nie wiem jakie spalanie. Ale osiągi bez problemu zadowalające. Musze na trasie poprzełanczać pomiędzy bęzyną a LPG aby stwierdzic czy jest jakakolwiek różnica. Proponowali , zalecali mi lubryfikacjęza dodatkowe 500 PLN ale zrezygnowałem.

Zobaczymy jak wyjdzie spalanie po pierwszym zbiorniku i jak instalacja wogóle sie sprawi !!!

Pozdrawiam

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Lutego 2005, 09:30:20 »
Napisz jakie wrażenia po jeździe - jak zrobisz ok 3-4 kkm, czy przekłamuje Ci komp benzynowy i jak pali. U mnie było ok. do 3 kkm i do pierwszych ostrych mrozów - 20 st i przymarza nie daje rady.

arooo

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Lutego 2005, 09:40:45 »
Witam sercecznie ,

Wrażenia z jazdy są pozytywne ! nawet nie wiem kiedy przełączam sięna gaz. Komputer pokazuje mi spalanie w mieście ok. 10,6 a rzeczywiste ostatnio miałem 8,8 l/100 km. przejechałem już na pewno 3 tys. aby dokładnie powiedzieć musiałbym spojrzeć w książkęod gazu. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem twój problem odnośnie mrozu ! Z czym masz problemy ? bo ja własnie dzisiaj musiałem kilka razy próbować zapalać ! nie od razu chciał załapać i tak sięzastanawiam czy nie gasić go wieczorem na bęzynie. Pozdrawiam

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Lutego 2005, 11:14:31 »
Niedobrze jest, gdy komp pokazuje spalanie wyższe niż rzeczywiste, poniweważ praca na gazie zmienia ustawienia kompa odnośnie sterowania benzyny - może to świadczyć, że masz za ubogo nastwainoną mieszankęgazową, też tak mam i na mrozie po przejściu na gaz, gdy mocno depnę- do 4000 tys obr ok, - powyżej instalka jakby nie wydala i przełacza mi na benzynę. Jeszcze nie regulowałem instalki po jej założeniu, ale myślę, że mam za ubogą mieszankę(komp pokazuje 10,3 l, a rzeczywiste jest jakieś 7,5), no i zapala "checka". Jak jeżdzęspokojnie - wszystko jest ok, jak ostro - przełącza mi na benzynęprzy wysokich obrotach i dzieje sięto teraz (zbieg okolicznośći?) - gdy zima nieco tęższa i mrozy dochodzą do - 10-15 st.

arooo

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Lutego 2005, 12:36:03 »
Wiesz co ciekawe jest to co mówisz, Mnie sięcheck engine nie zapala , ale na pewno będe siębacznie przyglądał . Jeśli chodzi o przełączanie na bęzynęto musze na to zwrócić uwagę. nic na razie takiego nie zaobserwowałem. Nie mniej jednak rozgrzeje autko i przycisne troche jak mi warunki pozwolą .

Offline marekviola

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Marca 2005, 11:24:37 »
Jestem teraz wlasnie w obliczu podjecia decyzji o instalce,bralem pod uwage wlasnie taka jaka masz.ciekaw jestem jak ci sie spisuje,przejechales juz kilka tys. km. i jak? Jakie wrazenia,czy warto bylo? Nie chcial bym mojej Rollki zameczyc bo kupilem ja w bardzo dobrym stanie od dziadziusia ktory wykrecil nia zaledwie 47 tys. i szkoda by bylo to zaprzepascic. Tez sie naczytalem o wypalanych gniazdach i potrzebie lubryfikacji i juz sam nie wiem. Podeslij jakies wrazenia, Ciao

arooo

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Marca 2005, 12:34:35 »
Witam,

Na instalacji przejechałem jakieś 9 tys/ 3 mies - Po mieście Pb 95 paliła mi ok 8 - 8.2 - gazu pali ok. 9 - 9.5 już tego nawet za bardzo nie sprawdzam. Zbiornik mam w koło i przejeżdzam na nim ponad 300 km. od kilku dni śmierdziało mi gazem w aucie lekko na postoju. Pojechałem do serwisu i bez gadania wymienili mi jeden wtryskiwacz. Z instalacji jestem bardzo zadowolony. Mój kolega/mechanik - mechanik w toyocie - mówi że przy gazie poprostu trzeba sprawdzać zawory - jeśli siędba o to co max 30 tys. to będzie wszystko dobrze. Powiem tak - jeszcze niedawno miałem te same pytania co ty - nie wiedziałem czy nie spapram tak cudownego autka gazem - tak naprawde nigdy nie masz gwarancji że twoja najlepsza i najdroższa instalacja to własnie tobie nie nawali w pierwszy dzień po gwarancji - a cały czas tracisz jeżdząc na PB. Nie zauważam przy normalnych temperaturach momentu przełączania na gaz . W zimie miałem taką sytuacjęże przy minus 17 stopni przy przełączeniu na gaz szarpneło i zapalił sięcheck engine i siępalił - ale pojechałem do serwisu zresetowali komuter i było wszystko ok - przy okazji przestawili mi temp. przełączania na gaz o 5 stopni wyzej i było już dobrze. Także poprostu przy dużych mrozach lepiej przełączać sięna gaz ręcznie. Ale ile tych mrozów było tej zimy? Nie zauważam spadku dynamiki - autko jeździ jak jeździło. Polecam sequent 24. W razie dodatkowych pytań z przyjemnością podzielęsiędoświadczeniami.

Offline marekviola

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Marca 2005, 12:41:24 »
Dzieki za rady,mam spory orzech do zgryzienia bo mi sie jeszcze teraz zamanila instalka Prins'a ktora wiem ze juz Aso Toyoty montuje do nowych favrycznie aut i juz sam nie miem,musze sie pomeczyc z tym tematem.

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Marca 2005, 16:03:39 »
Za Prinsa (który uchodzi za bardzo dobrą instalkę) podejrzewam, że dasz prawie 2 x tyle co za proponowanego Ci BRC sequent 24, który z pewnością wystarczy.
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl