Autor Wątek: e12 co to za kabelek?  (Przeczytany 2748 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marek1lan

• Gość
e12 co to za kabelek?
« dnia: 27 Sierpnia 2009, 20:44:44 »
Witam!
Po zdjęciu schowka pasażera, wisiał tam taki przewód. Prowadził dalej za panel centralny. Co to może być?
Corolla 2005 terra polaris kombi
[img=http://img26.imageshack.us/img26/431/dsc00153oej.th.jpg]

odyseuszek

• Gość
Odp: e12 co to za kabelek?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Sierpnia 2009, 10:19:05 »
Wygląda na kabel antenowy - może poprzedni właściciel miał cb. Jeśli radio nie najlepiej odbiera to sprawdź też, czy się nie wypiął z radia.

BliSki

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Sierpnia 2009, 15:23:21 »
Jest to kabel antenowy ale od telefonu komórkowego. Najwyraźniej ktoś kiedyś miał tam zestaw głośnomówiący z antena do komórki.
Sprawdź, czy gdzieś z tyłu nie masz jakiejś małej antenki. A może właściciel poprzedni miał specjalną anteną jednocześnie do radia i telefonu?

Jednym słowem jeżeli masz komórkę z wyjściem na antenę, to możesz do tego kabelka (jeżeli gdzieś jest antena) podłączyć specjalny konektor antenowy pasujący do Twojego telefonu.

marek1lan

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Sierpnia 2009, 16:01:59 »
Był zestaw głośnomówiący po którym pozostał przewód zakończony monofonicznym wtykiem jack. Przewód niknie z konsolą środkową
 Nad lusterkiem jest przyklejony do szyby płaski element czarnego plastiku o wymiarach ok. 10 cm na 2 cm.
pasowało by to do anteny.
Rozumiem że musze rozebrać konsolę srodkową i poszukać części składowych zestawy głośnomówiacego?

marek1lan

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Sierpnia 2009, 14:53:05 »
Rozebrałem konsolę i znalazłem tam głośniczek oraz wiązkę kabli.
Czy warto uzupełniać zestaw głośnomówiący o brakujące elementy czy kupować nowy komplet do telefonu sonyericson k800?
BTW sądziłem, że rozmowa przenoszona jest na głośniki samochodu a nie na to małe.

BliSki

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Września 2009, 10:56:38 »
Rozebrałem konsolę i znalazłem tam głośniczek oraz wiązkę kabli.
Czy warto uzupełniać zestaw głośnomówiący o brakujące elementy czy kupować nowy komplet do telefonu sonyericson k800?
Jeżeli uda Ci sięwykorzystać to co już masz, to chyba warto wykorzystać?

BTW sądziłem, że rozmowa przenoszona jest na głośniki samochodu a nie na to małe.
Są różne rozwiązania. Takie z osobnym głośnikiem jest o wiele łatwiejsze i często się stosuje. Nie trzebna bawić się w wyciszanie radia i separację wyjść.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl