Autor Wątek: Kłopot z odpaleniem po b.krótkim postoju  (Przeczytany 27519 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
Odp: Kłopot z odpaleniem po b.krótkim postoju
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Listopada 2009, 14:53:00 »
dzisiejsze obserwacje.....

Zimna odpaliła prawidłowo (1600RPM), po rozgrzaniu ustabilizowała się na 1000RPM na N i 750RPM na D. Po zgaszeniu i szybkim ponownym odpaleniu, odpala na 700RPM (extra), ale na D spada troszkę poniżej 600RPM (nie fajnie). Wystraczy, że ruszę i obroty na D po zatrzymaniu się są znowu 750RPM a na N 1000RPM. Z tym zerowym prześwitem to mnie zastrzeliłeś, u mnie jednak coś tam widać, ale 2500RPM to nie mam. W sumie mam nadal mało stabilną sytuację z obrotami, ale odpala i nie gaśnie.....

Jeżeli to co marcinm napisałeś a propos za niskich obrotów spowodowanych np nieszczelnym połączeniem przepustnicy do kolektora, to by znaczyło, że później wkracza elektronika i sama podbija obroty?? Uszczelki wymienię na dniach i się zobaczy.

PozDRo

ps. Byłem w ASO. Uszczelki 40PLN, spytałem się o ISCV, 1740PLN  <diabel>, a i czeka na mnie aku za 520 PLN  <diabel>
« Ostatnia zmiana: 18 Listopada 2009, 14:55:59 wysłana przez tabak »
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

Offline Anabolo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kłopot z odpaleniem po b.krótkim postoju
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Czerwca 2017, 09:42:58 »
Panowie, mam pytanie - czy takie położenie niepodłączone go ISVC jak na zdjęciu jest prawidłowe?

Też dotknął mnie z dnia na dzień problem nieodpalaniem zupełnie. Obecnie problemem są zbyt wysokie obroty-bez biegu jest około 1400 RPM, z biegiem około 1100 przejechałem na benzynie ponad 100km ale nic się nie zmieniło. Uszczelki też wymieniłem na nowe-przepustnice przykrecilem momentem 19nm.

Po wyczyszczeniu odpaliła odrazu, aczkolwiek obroty są za wysokie. Szczelność niby jest-najpierw skręciłem na starych uszczelkach, ale na nowych też się nic nie zmieniło. Samego polozenia isvc nie ruszałem.

Przed wszystkim obroty były ok-jedyny problem z obrotami był po rozgrzaniu silnika - po odpaleniu obroty były około 400RPM, ale po krótkim przetasowania ustawiały się prawidowo?.
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwca 2017, 09:47:04 wysłana przez Anabolo »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl