Autor Wątek: czy jest na Forum ktoś kto posiada Camry V ?  (Przeczytany 15465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

owca

• Gość
Odp: czy jest na Forum ktoś kto posiada Camry V ?
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Października 2009, 04:58:58 »
Ubogo wyposażone ? Poduszki z kurtynami, nawigacja, ESP, VSP, skóra, tempomat, szyberdach - pewnie nie ma jakiś innych cudów, ale jak dla mnie wystarczy i chyba jest ponad przeciętność.
13 litrów w korkach ?

ok :) Jak tak to jest nieźle. WIekszość camry wystawionych na sprzedaż to bidulki: kierownica, kaseciak, welur i jakieś trzy pokrętła na konsoli centralnej ;)

Jeżeli będziesz mieć nawigację podobną co u mnie, to podłączenie kamery jest banalnie proste (poprostu wpinasz się w kostke z tyłu - nawet już jest tam zasilanie) i klopoty z parkowaniem miną.

Widzę, że pomimo mojego zrzędzenia i tak wybierasz v6 :) Słuszny wybór :) Wklej zdjęcia jak  masz jakieś
« Ostatnia zmiana: 25 Października 2009, 05:04:21 wysłana przez owca »

Grzechoo

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Października 2009, 10:56:59 »
Jestem już właścicielem Camry V 3.0 i można chyba już tak powiedzieć "pełnowartościowym" członkiem tego Forum  :-)

Fotki wstawię jak je zrobię, a zrobię kiedy się trochę ogarnę.
Pierwsze wrażenia:
 - tapicerka skórzana miała być perfekcyjna a jest przyznam szczerze trochę kiepska - gość miał trochę kilogramów i raczej nie dbał o wnętrze (za to wszelkie naprawy mechaniczne OK, zgodnie z harmonogramem a nawet sporo poza program - typowe auto po Prezesie)
- w środku nie jest tak cicha, jak sobie wyobrażałem, słyszę przede wszystkim opony (Good Year Eagle NCT 5) i jednostajny szmer z tyłu (sprawdzę łożyska). Silnik cichy.
- zbiera się nie najgorzej, ale trzeba się przyzwyczaić do "chwili zastanowienia ASB" przed przyśpieszeniem (nie ćwiczyłem jeszcze zbyt często kick-downa), w normalnych warunkach tj. zwykłym gnieceniu pedału gazu idzie dość ociężale
- na trasie z Gdańska do W-wy spalił mi dokładnie 9 litrów na setkę - non stop włączona klima, jazda mieszana, czyli tak jak zawsze jeżdżę (100 - 110 a w czasie wyprzedzania bez żadnych ograniczeń) jestem mile rozczarowany (zobaczymy w miejskich korkach).
- zwrotność jak na te gabaryty znakomita (moja Primera była zdecydowanie gorsza pod tym względem)

Na razie tyle

pozdrawiam

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Października 2009, 11:12:50 »
pogratulować.....

co do opon to mam tego samego producenta i też mogę powiedzieć że to szmelc głośny jak cholera. Założyłem ostatnio zimówki i cisza jak makiem zasiał, a chyba powinno być odwrotnie.

- zbiera się nie najgorzej, ale trzeba się przyzwyczaić do "chwili zastanowienia ASB" przed przyśpieszeniem (nie ćwiczyłem jeszcze zbyt często kick-downa), w normalnych warunkach tj. zwykłym gnieceniu pedału gazu idzie dość ociężale

Przy niektórych prędkośćiach wciskanie kick down jest zbyteczne, a wręcz pogarsza osiągi. Ja osobiście nie zauważam chwili zastanowienia w mojej skrzynce, ani, że przy zwykłym gnieceniu idzie dość ociężale,a chyba masz ciut więcej rumaków niż moja......

Czekamy na foty.....

PozDRo
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2009, 11:30:26 wysłana przez tabak »
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Października 2009, 11:40:09 »
Silniki macie te same : IV po FL miała jakoś 184KM ( ekologia ), i to samo tyczy się V generacji.

Tyle, że IV jest od V lżejsza.

pzdr
3VZ.pl

Grzechoo

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Października 2009, 12:59:18 »
ja mam 186 KM (chyba, że kilka z nich już uciekło - nigdy nie wiadomo)

Franz

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Października 2009, 13:44:15 »
Mam "piątkę". Buda piękna jak marzenie :grin:- i zdecydowanie się przy tym będę upierał.
W okolicach 300 tys. km. powolna ewakuacja płynu z układu chłodzenia. Przyczyna- uszczelka pod tylna głowicą. Płyn delikatnie wyrzucało na zewnątrz, nie do układu olejowego.
Niewielkie ogniska korozji na drzwiach przednich( obie strony) w okolicy uszczelki szyby. Fąfle korozji  usunięte wkrótce po narodzinach. Reszta bez zarzutu. Kilka problemów w trakcie eksploatacji związanych z działalnością panów z serwisu. Spalanie zależne od nastroju prowadzącego, z reguły w okolicach 11 litrów.

Grzechoo

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Października 2009, 14:10:59 »
dzięki franz za info, myślę że do 300kkm nie dolatam ...

Zapomniałem o najważniejszym: gdzie mogę znaleźć serwisówkę ???

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Października 2009, 14:26:52 »
zdecydowanie się przy tym będę upierał.

Nikt nie zabroni Ci tego robić  <diabel>

dzięki franz za info, myślę że do 300kkm nie dolatam ...

Zapomniałem o najważniejszym: gdzie mogę znaleźć serwisówkę ???

Planujesz nie dożyć, czy zmienić auto ?

Serwisówkę chociażby tu :

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2004-04-Toyota-Camry-Avalon-Haynes-Repair-Manual-NEW_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem1e588a72f9QQitemZ130334487289QQptZMotorsQ5fManualsQ5fLiterature

Albo trochę bliżej, tu : http://samter.poznet.pl/literatura/zdjecia/545.jpg

pzdr
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2009, 14:32:06 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

owca

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Października 2009, 19:17:33 »
Gratuluje !!!

Ale..... :)
1.) mam to samo ze skrzynią biegów, u mnie pomagół troche "mod" z rurkami od podcisnienia sterujacymi podwojnym wlotem powietrza oraz jazda na tiptronicu.
2) spalanie identyczne, żona zeszła kiedyś nawet do 7.2 na trasie biała podlaska - warszawa. U mnie jest srednio do 10 l na trasie (mieszanej) - po miescie w korkach troche sie zdziwisz :) ale kwestia przyzwyczajenia :)
3) co do przyspieszenia to mówiłem :) U mnie jest raptem ze 35 koni wiecej ale jednak czuc juz ta roznice. Tak jak pisalem camry v gen ma osagi podobne do octavi i passatow tdi (di czerwone) :(
4) skore łatwo zregenrejusz - poszukaj na necie firmy kkt skóry z wrocławia - u nich kupiłem farbe do jasnej skóry i odnowiłem tanim kosztem fotele w poprzednim samochodzie

Szerokosci ! napraw wszystko co tam niedomaga i życze wieeelu spokojnych kilometrow. No i koniecznie foty - chce zobaczyc ta nawigacje jak to u ciebie wyglada i sie sprawuje.
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2009, 19:25:25 wysłana przez owca »

Grzechoo

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Października 2009, 22:03:04 »
No i koniecznie foty - chce zobaczyc ta nawigacje jak to u ciebie wyglada i sie sprawuje.

Zaszło małe nieporozumienie. Ja pisałem o nawigacji mając na myśli fakt, że są takowe na wyposażeniu niektórych wersji (w kontekście tego co pisałeś o słabym wyposażeniu tych wersji) np. http://otomoto.pl/toyota-camry-3-0-C9560277.html 
Moja nie ma, ale będę polował na tanią TNS600 z jakiegoś rozbitka.

P.S Zmieniłem dzisiaj opony na zimówki Michelin Alpine - rany, jaka błoga cisza! Nareszcie !!!
Na lato muszę koniecznie zmienić te Goodyear'y na swoje ulubione Yokohamy C-drive  :grin:
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2009, 22:05:00 wysłana przez Grzechoo »

owca

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Października 2009, 23:12:27 »
aaaaa, ok :)  zrozumiałem, ze to ty masz navi.

niestety zmartwie cie ale przelozenie nawigacji nie jest takie proste. Trzeba bedzie niezle drut mody robic bo navi ma calkiem inne wiazki i kostki, potrzebuje tez zasilania sygnalami np: z czujnika predkosci, ze skrzyni biegów itp, poza tym ma wyjcie tylko liniowe :(

masz tez 4 biegowy automat ?.

p.s. mam takie same zimowki w rozmiarze 215/55/r17  dla mnie rewelacyjne w porownaniu do tego na czym moja solara jezdzila wczesniej (toyo tpt)
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2009, 23:17:05 wysłana przez owca »

Grzechoo

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Października 2009, 09:47:25 »
No to mnie zmartwiłeś z navi. Zapytam jeszcze w serwisie.
Tak, mam 4 biegowy automat (z overdrive).

Niestety dzisiaj zostałem obtarty (prawy rant tylnego zderzaka) przez młodego kierowcę z Punto  :cry:
Qźwa, niezłe początki ...

Grzechoo

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Listopada 2009, 15:30:31 »
W sobotę a najdalej w niedzielę wreszcie pokażę swój nowy nabytek (zamierzam zrobić i wystawić zdjęcia), niestety będzie widoczne otarcie tylnego zderzaka (naprawę zamierzam wykonać pod koniec listopada).
Po prawie dwóch tygodniach jazdy stwierdzam jedno - coś pięknego jeździć tym samochodem.
W mieście pali mi 13 l/100, co mile mnie rozczarowywuje (fakt, że jeżdżę dostojnie, chociaż zdarza się, że pokazuję czasem, że niewyględna Toyotka może stanowić godnego przeciwnika przy starcie spod świateł).

pozdrawiam

Grzechoo

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 07 Listopada 2009, 18:47:06 »
oto moja "piękność"...

http://yfrog.com/17p1000846jx

owca

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Listopada 2009, 21:00:19 »
oto moja "piękność"...

http://yfrog.com/17p1000846jx

baaardzo ładna !!!!!!!

Wnętrze troche w nie moim guscie, ale i tak jest rewelacyjna :) no i ten kolor :)

GRATULUJE !

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl