Autor Wątek: wymiana sprężyn przednich i...  (Przeczytany 13510 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Odp: wymiana sprężyn przednich i...
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Listopada 2009, 12:42:06 »
Hehehe, poprawiłeś się z przodem :P
A co do środka ciężkości, to faktycznie, nie ma co dyskutować. Po prostu trzeba się nauczyć jeździć konkretnym egzemplarzem i koniec. Są auta ze środkiem wysoko, są takie z niskim środkiem i kropa. Zależy co kto lubi i do czego potrzebuje. Wszystkim można jeździć, tylko trzeba wiedzieć jak.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline Carinka1.6

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Listopada 2009, 12:50:29 »
Ty nie widzisz problemów u siebie i jest to dla Ciebie wspaniały wyznacznik, pewnego rodzaju dogmat niemal. Z mojej wiedzy i doświadczenia wynika zupełnie coś innego.
nie jest to zaden wyznacznik :) po prostu "z mojej wiedzy i doswiadczenia" (takze praktycznego a nie tylko teorii) "wynika zupełnie coś innego" :grin: :grin: :grin:
ale spoko juz sie przywyczailismy do tego kto ma zawsze racje, hehe :laugh:

a tyl rzeczywiscie siedzi za bardzo :)
Carina1.6 LB z kolektorem 4-2-1 ... ??
Starlet Power

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Listopada 2009, 14:29:11 »
Cytuj (zaznaczone)
Hehehe, poprawiłeś się z przodem
Wiesz Perzan, gdy na początku przeczytałem o "8 cm", to od razu pomyślałem, że względem serii (co byłoby kosmosem chyba nawet jak na Twoje standardy  <diabel> ). Być może ciutkę wysoko siedzi to auto z przodu, choć na pewno nie o 8 cm wyżej niż seria :P Całkiem prawdopodobne, że siedzi na tyle wysoko, na ile powinno po założeniu nowych springów. Odrobinkę usiądzie w ciągu miesiąca i powinno być chyba w porządku z tego co pamiętam jak ta generacja powinna wyglądać. Po zdjęciach tyłu widzę, że te 8 cm odnosi się zapewne do starego, "ubitego" zawieszenia (z tego powodu prosiłem o fotkę tyłu) i ten fakt trochę zmusza do zrewidowania pierwotnego wyobrażenia  :grin:

Cytuj (zaznaczone)
a tyl rzeczywiscie siedzi za bardzo
Zdecydowanie. Tak jak napisałem wcześniej, przód też pewnie siedział podobnie nisko i stąd zapewne te "8 cm różnicy". Przód warto by sprawdzić pod kątem prawidłowego montażu (tak na wszelki wypadek). Ja jednak obecnie bardziej martwiłbym się tyłem.

Kropka, pamiętaj o pojechaniu na ustawienie świateł (najlepiej teraz i po ułożeniu sprężyn, operacja to kosz 10-15 pln (czasem i za darmo ustawią) a warto nie oślepiać nadjeżdżających z naprzeciwka).
« Ostatnia zmiana: 05 Listopada 2009, 14:37:44 wysłana przez Dagon »

kropa55

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Listopada 2009, 20:09:55 »
Dagon, Carinka 1.6, Perzan Jesteście Wielcy  :laugh: - bardzo dziękuje. Tył, zapewne w przyszłym tygodniu też będzie miał nowe sprężyny. Za przypomnienie o światłach  :laugh: :laugh: Dziękuję

Pozdrawiam  :laugh:

Offline Carinka1.6

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Listopada 2009, 20:20:21 »
cieszy Nas Bardzo ze choć troszke moglismy pomóc :)

kropa55, a pamietasz moze jakiej firmy byly te nowe sprezyny ??
Carina1.6 LB z kolektorem 4-2-1 ... ??
Starlet Power

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Listopada 2009, 23:19:22 »
Zawsze do usług. Od tego jesteśmy i od tego jest to forum ;] Polecamy się na przyszłość ;]

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl