Autor Wątek: Trzeszczące plastiki w Aurisie  (Przeczytany 61990 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PrzeZar

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 Hyb
Odp: Trzeszczące plastiki w Aurisie
« Odpowiedź #75 dnia: 06 Sierpnia 2016, 05:14:42 »
No kurde, nie wytrzymałem. Sądziłem, że uda mi się zaakceptować te odgłosy dochodzące z okolic podszybia...ale chyba nic z tego. Za długo jeździłem autami, w których taki problem nigdy nie występował, aby teraz przejsc nad tym do porzadku dziennego. W ASO powiedzieli, że wszystko jest ok, ale w d...e mam taką diagnozę. Nie po to człowiek buli blisko 90 tys PLN, aby pozniej jeżdżąc mieć skojarzenia z jakimiś pośrednim dupowozem. Dlatego chciałbym zapytać się Szanowne Kolezanki oraz Kolegow czy: 1. Jest tu ktokolwiek w kogo aucie nie wystepuje poskrzypywanie z okolic deski rozdzielczej/podszybia nad deska rozdzielcza (tym sposobem pragne upewnic sie, ze problem faktycznie u mnie wystepuje i wykluczyc stwierdzenie ze "ten typ tak wlasnie ma")? 2. Czy jest na forum osoba z okolic woj. Kujawsko-pomorskiego, ktora borykala sie z podobnym problemem i ktora rozwiazala go dzieki fachowemu wsparciu ASO i ktora moze zatem polecic z tego regionu wlasnie takie ASO? Dodam, ze sam jestem z Torunia. Chcialbym rowniez wspomniec, ze nie wchodzi w gre jakiekolwiek SAMODZIELNE rozbieranie deski i jej wytlumianie, wiec z gory prosze nie wskazywac linkow do zadnych instrukcji jak to samemu zrobic :-). Za pomoc w tym temacie bede dozgonnie wdzieczny!!!

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 06 Sierpnia 2016, 10:48:57 »
U mnie plastiki nie trzeszczą (Auris II 2014). Jeszcze?  :-)

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 08 Sierpnia 2016, 11:37:16 »
Zgłosiłem na jednym z przeglądów w ASO trzeszczenie metalowej atrapy (tej wokół nawiewu) po lewej stronie.
O dziwo coś magicy zrobili, bo już nie trzeszczy.
Po roku od tamtej akcji,  zaczął trzeszczeć jakiś plastik nad radiem, ale już przestał... obstawiam że w związku z temperaturą.

Więc to trochę wygląda jakby ten typ tak miał :) ale przestałem się przejmować, jeżdżę służbowymi oplami i fordami..... też trzeszczą tylko w innych miejscach. :)

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 08 Sierpnia 2016, 12:19:12 »
jeżdżę służbowymi oplami i fordami..... też trzeszczą tylko w innych miejscach. :)

Smutna prawda o nowych autach...
Załamałem się, kiedy wsiadłem do służbowej Insignii kuzyna. Auto z 2010 r., przebieg chyba ze 280 tys, kiedy dotknąłem konsolę, to bałem się to zrobić drugi raz - nie tylko trzeszczała, ale bałem się, że coś zaraz połamię.
A jest w mojej rodzinie od nowości, tj od 2000 r. gliwicka Astra Classic (I gen), i tam nic nie trzeszczy, nie skrzypi. Ani w 2000r., ani teraz. Jakby z innej ery auto było.

Offline Yary

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 09 Sierpnia 2016, 06:27:49 »
Miałem 2 nowe auta. Hyundai i30 zaczął skrzypieć po około 2 miesiącach. Nie było tak zawsze, nigdy nie odkryłem, co hałasuje. Z kolei obecna generacja Hondy Civic przez 3 lata jeżdżenia nigdy nie wydała tego typu dźwięków.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #80 dnia: 09 Sierpnia 2016, 07:09:34 »
Miałem 2 nowe auta. Hyundai i30 zaczął skrzypieć po około 2 miesiącach. Nie było tak zawsze, nigdy nie odkryłem, co hałasuje. Z kolei obecna generacja Hondy Civic przez 3 lata jeżdżenia nigdy nie wydała tego typu dźwięków.
a co to ma do Aurisa?
Obi

Thing

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 09 Sierpnia 2016, 09:09:00 »
To że Auris skrzypi jak i30 i jest gorzej spasowany i wykonany (jakość elementów) niż Honda Civic.

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 09 Sierpnia 2016, 13:09:34 »
Mnie jakoś na razie ten problem omija. Oby jak najdłużej.
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Thing

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 09 Sierpnia 2016, 13:10:15 »
Mi tam czasem coś skrzypi jak jadę po nierównościach. Ale autko ma już 6 lat (Auris1 po lifcie). Idzie to przeżyć. Ale faktycznie porównując z moim drugim toczydłem, Aurisek to ubogi krewny.
« Ostatnia zmiana: 09 Sierpnia 2016, 13:12:10 wysłana przez Thing »

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #84 dnia: 09 Sierpnia 2016, 13:51:11 »
U mnie nie nie skrzypi.
Pewnie dlatego że mam wersje Prestige (wykończenie górnej części deski rozdzielczej o fakturze skóry, dolna część deski rozdzielczej w kolorze czarnym, miękkie wykończenie dolnej części deski rozdzielczej) no i nie dałem sobie zamontować alarmu.

Offline Bubo13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 11 Sierpnia 2016, 19:39:47 »
U mnie tez nie trzeszczy, również alarmu nie dałem sobie wcisnąc

Offline giorrdano

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 26 Maja 2017, 09:41:23 »
Witam,

Czy komuś udało się rozwiązać problem skrzypienia w desce?

U mnie w ostatnie dni skrzypi jak w wozie drabiniastym, nawet jak jadę na stosunkowo równej drodze z niewielką prędkością. Auto odebrane z salonu w marcu do tej pory nic nie skrzypiało. Przejechałem 5 tys.
Macie jakieś pomysły?

Offline Irde

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 28 Maja 2017, 14:37:02 »
Dziwne, u mnie nic nie trzeszczy podczas jazdy. Gdy robię test plastików czyli naciskam żeby specjalnie wzbudzić trzaski, wtedy znajduję miejsca gdzie plastiki potrafią zaskrzypieć. Te same testy robiłem w Astrze K i tam nie udało mi się wzbudzić skrzypienia mimo starań.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 28 Maja 2017, 15:07:57 »
To prawda, mam tak samo. Generalnie nie skrzypi jadąc, może czasem (mój problem to turlająca się gdzieś śrubeczka albo coś podobnego). Za to jak się dociska plastiki kokpitu, to czasami słychać dźwięk w niektórych miejscach. Może wyjąc te plastiki (są na klipsy) i w tych miejscach delikatnie posmarować smarem teflonowym albo podobnym mazidłem?
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 28 Maja 2017, 22:16:18 »
Nic mi nie trzeszczy. Ale nie mam alarmu :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl