Mario, a co siędziało ze sprzęgłem.
Już wszystko wiem. Zgrzyt pojawił się w momencie kiedy zmieniałem bieg bardzo wolno...gałeczkę przesunąłem tak po 1 mm. Zgrzytnęło jak wirujące koło zębate zetknęło sie z synchronizatorem. Ponieważ bieg zmieniałem niesamowicie wolno to synchronizator nie zaskoczył całkowicie na zębach koła. Przerobiłem ten sam styl zmiany biegu wczoraj w zafirze i także zgrzytnęło.
Mistrz z ASO Bielany pojeździł ze mną ze 20 minut, wytłumaczył mi zasade działania skrzyni biegów, zaprosił do salonu i przytargał rozłożoną skrzynię z choinką, zębami, synchronizatorami i wałkiem i jeszcze raz mi wsio pokazał. Jestem cały czas pod wrażeniem tego jak działa ASO BIelany :bbravo .
Co do sprzęgła to przy jeździe na wstecznym pod większym obciążeniem (np jak wjeżdżałem na wstecznym pod krawężnik) sprzęgło sobie pojękiwało. Działało zupełnie ok i zgłosiłem to zupełnie przy okazji nie licząc na wymianę.
Jak odebrałem samochód to okazało sie, że wymienili mi tarczę i docisk. Podobno tarcza miała wadę konstrukcyjną i była pokryta zbyt twardą okładziną. Spotkali sie już z tym problemem w Yarkach i mam sprzęgło i docisk nówkę sztukę.
Ogólnie to kilka dni przed końcem gwarancji dostałem nowe sprzęgło, nowa kierownicę, mieszek zmiany biegów i komputer wspomagania.