Milosa nie pytam bo ma już verso długo, ale Tobie Sancho, te fabryczne już się przepalily czy wymieniłes bo chciałeś?
Sorry, pytanie nie do mnie, ale jestem zaskoczony długowiecznością tych Waszych żarówek. Moje fabryczne przepaliły się po pół roku od kupna samochodu tj. 10 000 km. Kupowałem OSRAM i też się przepaliły jeszcze raz obydwie. Zaczynam mieć podejrzenia czy ktoś gdzieś nie podmienił ich (nie mam dowodów - to takie moje podejrzenia). W każdym razie po dwóch takich (hipotetycznych) wymianach zwraca się koszt lamp dziennych + 2 z odzysku z przeciwmgielnych i mamy cały montaż świateł dziennych "za darmo".
Co innego dziurawić zderzak na czujniki, a co innego na światła - pod czujniki wiercisz prosty otwór, a pod światła jest dużo trudniej.
Chyba to samo. Jak instalujesz lampy NSSC
502HP to wiercisz ładne, małe okrągłe otwory podobne do tych pod czujniki parkowania.
http://www.nssc.pl/drl-lights.phpJedyny problem, to żeby je równo rozmieścić. W zestawie lamp jest nawet specjalne wiertło do zderzaka. Tylko w salonie nie chcieli tego zrobić, bo powiedzieli że pod czujniki to mają szablon. Powiedzieli że zrobią tylko w miejsce przeciwmgielnych, ale jak przyjechałem zamontować to powiedzieli, że się jednak za to nie biorą, żebym znalazł inny warsztat (rozumiem ich - w końcu nie chcą ryzykować, a lepiej że tak niżby mieli coś zepsuć).