Autor Wątek: Światła niepojęte  (Przeczytany 78785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sebl

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Światła niepojęte
« Odpowiedź #60 dnia: 20 Września 2012, 12:42:18 »
Nabyłem 1.8 SOL plus 5 osobowego bo zabrakło 7  :-(

domek03

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 16 Sierpnia 2013, 12:56:51 »
Witajcie.
Drogi Lwie2. Chciałbym również zamontować światła do jazdy dziennej identycznie jak na Twoich zdjęciach. Nie posiadam halogenów.
http://xtremeleds.otwarte24.pl/189,Okragle-Swiatla-do-jazdy-dziennej-510-HP-NSSC-E4-RL00-4-xHP-1W

Tak, ale u mnie świecą od początku Osramy, ale nie te ZWYKŁE salonowe STANDARDOWE, a NightBreakerPlus-y! :) Nie wiem jak długo wytrzymują te fabryczne, nie miałem okazji sprawdzić - jeżdżą w schowku "jakby coś".
A swoją drogą jak salonowe podobnie wytrzymują...hmm..., to jednak wolę te lepsze "plusy" :)
Lwie Drogi - piękne te lampy! Aż się zacząłem zastanawiać  :roll: Hella też ma podobne, że można w dowolny wzór ułożyć, z tym że cenę mają zaporową.
Z wywierceniem równym problem - to raz. Dwa - żeby światła zamontować pod idealnie tym samym kątem, bo widuję dużo pojazdów z ledami, ale widać z daleka, że jedno światło świeci np. na mnie, a drugie na... drzewo. :grin: A to mi się osobiście nie podoba. Znając siebie, to by mnie raziło.
W każdym razie możliwość dobrania własnego wzoru mi się bardzo podoba, bo to może uczynić auto ładniejszym - przy odpowiednio dobranym wzorze (tak jak z ładnymi alusami) :)
...no i niepowtarzalnym. :good:

Dawaj foty!  :cheesy:

P.S. A co jak się spali 1 led? Da radę wyjąć pojedynczy bez demontażu reszty? I czy można taką 1 szt. dokupić potem?

Z tego co mi mówił sprzedawca tych lamp - handluje różnymi lampami - to te NSSC to jest najwyższa półka - wyższa niż Hella. Przejęła ona dawną firmę Vertex. Są bardzo solidnie zmontowane. Poza tym ten Control Box zawiera wiele ciekawych rozwiązań, prosty montaż (pod akumulator) - wykrywa czy alternator pracuje po czułych zmianach napięcia, Follow Home (pół minuty po wyłączeniu świateł świecą dzienne, żeby oświetlać drogę do domu). A oto foty wg życzeń:
Wyłączone:
http://members.upc.pl/w.nowak97/verso/ExpoOff.JPG
Włączone:
http://members.upc.pl/w.nowak97/verso/ExpoOn.JPG
Zrobić zoom na zdjęciach i powinno być wszystko widać, a jeśli będzie potrzeba to zrobię lepsze (ale w przyszłym tygodniu). Dla kogoś kto nie wie, wygląda jakby były fabrycznie zamontowane. Poza tym elektryk, który to montował jest niesamowicie solidny ( i tani!). Po montażu, precyzyjnie mierzył i lewa była ok 3 mm przesunięta - ja tego nie byłem w stanie dostrzec. Rozmontował, przerobił mocowania i od nowa przymocował, żeby było idealnie równo. Dodatkowo mam tajny wyłącznik, o którym diagnosta ani policja nie będzie wiedzieć.

Offline Lew2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Sierpnia 2013, 13:07:36 »
Nie ma problemu z gwarancją. Zresztą kolejność jest taka, że najpierw montujesz dzienne, a potem zgłaszasz reklamację wypalonych świateł mijania.
Lew2, Verso 1.8, Multidrive S, SOL+

domek03

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 28 Sierpnia 2013, 21:35:42 »
Sorry, ze tak późno odpisuje.

W ASO nie podejmą się tego, ponieważ nie ma do czego zamontować. Prywatny elektryk się nie odzywa. A po trzecie. Auto jest na gwarancji i się zastanawiam czy jak zamontuje to czy będą się czepiać w ASO. Chodzi o to, ze na chwile obecna nie znalazłem nikogo kto by mi je zamontowal, tylko i wyłącznie w miejsce halogenow których nie posiadam.
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2013, 21:41:41 wysłana przez domek03 »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #64 dnia: 28 Sierpnia 2013, 21:44:49 »
domek03 - z pełnym szacunkiem, ale jak się boisz, to w ogóle po co temat podejmować?  :cry:
Co to znaczy, że "nie ma do czego zamontować"? Kabli czy uchwytów?
O gwarancji Ci Lew napisał - I JA TO POTWIERDZAM, chłopie drogi: ja mam kamerę, czujniki, system doświetlania zakrętów plus parę innych "drobiazgów", a niektóre podpięte NA ŻYWCA (nie mylić z Tyskim :cheesy: ) do cyfrowej magistrali komputerowej auta i wszystko gra i nikt się nie czepiał. Jedynie ciekawie pytają w ASO: "a co to tyle ekranów Pan ma w środku?"  <taniec> :cheesy:
A poza tym... nssc też myślałem, ale zrezygnowałem, wziąłem Philipsa - nie żeby było idealnie, ale jednak IMHO lepiej.

domek03

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 28 Sierpnia 2013, 21:49:46 »
nie boje się. Spytałem profilaktycznie. No niestety tak stwierdzili i odeslali z kwitkiem. Chodzi o uchwyty.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #66 dnia: 28 Sierpnia 2013, 21:56:48 »
No to zmień ASO - już w niejednej marce twierdzili, że np. "jak Pan wymieni tarcze hamulcowe na inne, a tłumik się popsuje, to będzie Pana wina".  :wallbash:
Albo po prostu zamontuj u dobrego elektryka i tyle - najlepiej wybierz takiego, co "nie wie, że się nie da": on to zrobi.  :cheesy:

domek03

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Sierpnia 2013, 22:02:34 »
Może ktoś podesłać link do sprawdzonych zamontowanych  świateł?

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #68 dnia: 28 Sierpnia 2013, 22:07:21 »
Może ktoś podesłać link do sprawdzonych zamontowanych  świateł?

Przeca w tym wątku są od Lwa:
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,23864.msg385953.html#msg385953

:)
pzdr.
Michał

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 29 Sierpnia 2013, 09:47:49 »
Ja zakupiłem ledy pasujące idealnie w miejsce halogenów od firmy Denken. Super efekt. Wszystko działa idealnie i czujnik zmierzchowy sam zapala i gasi kiedy trzeba. Z czystym sumieniem mogę polecić - u mnie się sprawdzają. Foto tego modelu:

Avensis D4D Kombi ----> RAV4 ----> ?

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #70 dnia: 29 Sierpnia 2013, 09:55:22 »
Zmierzchowy? A gdzie on jest umieszczony? Mógłbyś linka dać do opisu?
P.S. Widzę jedną wadę: wtyczki przy lampach: to nie wróży dobrze trwałości, tak jak w nssc.  :grin:

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:16:26 »
Ja mam zamontowane w Ravce. Tam mam pozycję auto, czyli działa wtedy czujnik zmierzchowy. O jaki opis Ci chodzi?

Oryginalne halogeny też mają wtyczki.
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2013, 10:18:46 wysłana przez ar16 »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #72 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:22:01 »
Ale napisałeś to tak, jakby te dzienne miały czujnik - to żadna nowość, że czujnik AUTA wyłącza i włącza Ci światła: on nie tyle wyłącza czy włącza dzienne, co wyłącza i włącza MIJANIA. I dopiero na tej podstawie reagują dzienne.
Oryginalne też mają wtyczki - ale zależy jakie i gdzie.

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
pzdr.
Michał

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:57:17 »
Ale napisałeś to tak, jakby te dzienne miały czujnik - to żadna nowość, że czujnik AUTA wyłącza i włącza Ci światła: on nie tyle wyłącza czy włącza dzienne, co wyłącza i włącza MIJANIA. I dopiero na tej podstawie reagują dzienne.
Jasne, że tak. Ale teraz to działa, a nie jak do tej pory było zbędnym gadżetem :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl