Autor Wątek: Światła niepojęte  (Przeczytany 78815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
Odp: Światła niepojęte
« Odpowiedź #90 dnia: 19 Listopada 2013, 12:11:18 »
Fajne, tylko ta cena ...

Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 4

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #91 dnia: 19 Listopada 2013, 12:30:37 »
Jak to "ile jest w roku takich sytuacji"? :shock: :wallbash: Przecież na KAŻDYM nieoświetlonym parkingu lub wjeździe na posesję tak jest! :cool: W Verso też jest problem sensownie ZMIEŚCIĆ dzienne ledy, dlatego zamontowałem DRL4 (krótki) Philipsa i - i pasują, i ładnie wygląda, i spełnia wszystkie wymogi. :roll: A jak je szlag trafi po gwarancji to koszt w porównaniu do tych Osramów - niewielki. :)
Nie jeżdże codziennie a nawet często po takich miejscach.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #92 dnia: 24 Listopada 2013, 14:07:10 »
Fajna sprawa, 1000 zł da się przeboleć, doświetlanie zakrętów mi wprawdzie niepotrzebne ale i bez tego mamy rozwiązanie eleganckie z dziennymi i przeciwmgielnymi w jednym. Tylko... jeżdżę już Verso 3,5 roku a takie inwestycje to raczej zaraz po kupnie warto robić...
My Toyota is Fantastic :)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #93 dnia: 24 Listopada 2013, 14:13:11 »
Hehe - no ja miałem dosłownie identyczne odczucia, ale stwierdziłem, że 2,5 roku po zakupie, to jest ostatni dzwonek na zakup dodatkowe kompletu... alusów. Bo za chwilę już nie będzie sensu, ale już mnie zmęczyło to przekładanie opon na jednym komplecie alufelg, co to raz, drugi, piąty gumiarzowi a to łyżka spadnie, a to lekko zahaczy, a tutaj ryska, a tutaj coś tam ("przeca Pan miał, to co Pan chce, tą rysę - co?").
Tym bardziej, że w tym sezonie ATT wprowadziła zwyczaj 5-cio letniej gwarancji na alusy zimowe :) Zanabyłem komplecik 16" za 1680 zł.  <taniec> Stalówki jakoś super dużo taniej by nie wyszły... :grin:

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #94 dnia: 24 Listopada 2013, 16:11:42 »
Posprzątalem  co nie co. Uprasza się o kontynuowanie rozmowy w wątku oponiarskim. Dziękuję za uwagę.

* wytaptane tapatalkiem

pzdr.
Michał

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #95 dnia: 24 Listopada 2013, 16:19:07 »
Racja :) Porządek wszak musi być  :cheesy:  :good:
Niech ktoś foty tego wynalazku znajdzie w necie, to może ktoś inny wrzuci Photoshopem na zdjęcie naszych Verso - i zobaczymy jak to wyjdzie. Pewnie będzie ładne... :-)

Offline Lew2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 19 Lutego 2014, 21:26:11 »
Czy ktoś zastosował żarówki LEDowe H11 do świateł mijania? Ewentualnie jak to się prezentuje i jak oświetla?
Na pewno nie będzie wypalać odbłyśników (niska temperatura pracy), pobierze mniej prądu i będzie dłużej żyła.
Myślę o czymś takim np.: "Żarówka diodowa H11 12SMD":
http://sklepowisko.com/oswietlenie-led?product_id=376#!prettyPhoto
Lew2, Verso 1.8, Multidrive S, SOL+

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #97 dnia: 19 Lutego 2014, 21:38:22 »
Obawiam się, że nie ma homologacji drogowej :cheesy:

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #98 dnia: 19 Lutego 2014, 22:00:21 »
Tak jak pisał Damian - homologacji nie mają, to raz.
A dwa, że z tego co piszą inni w necie, to świecą do...  :thumbdown:

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #99 dnia: 19 Lutego 2014, 22:10:41 »
Nie wiem jak te do przeciwmgielnych ale mam gdzieś takie ledy tylko do postojowych.  Zamontowalem na próbę i od razu wsadziłem z powrotem zwykłe żarówki bo te ledy świecą po prostu dennie. 
pzdr.
Michał

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #100 dnia: 27 Lutego 2014, 09:04:58 »
A oto wynalazek, na który czekałem OSRAM LEDriving FOG. Dzienne, przeciwmgłowe i doświetlanie zakrętów w jednej lampie. Lampy przeciwmgłowe LEDowe!

Na forum niemieckim są zdjęcia, jeden user założył - dość nawet to wygląda fajnie, do tego PONOĆ (tak pisze user, o ile dobre tłumaczenie) te p.mgłowe LEDowe lepiej świecą niż fabryczne. Na pewno na zdjęciu widać ostrą granicę światło-cienia, ale ze zdjęć trudno czasem coś jednoznacznie wywnioskować. Z montażem zapłacił jakieś ponad 400 EUR.  :shock: A wygląda to tak: :)

osramfog1.jpg

osramfog2.jpg
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2014, 09:10:32 wysłana przez sanchopan »

Offline michas0312

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: 17 Maja 2016, 10:35:08 »
Witam Wszytskich jestem od niedawna posiadaczenie Verso i mam z nią bardzo irytujacy problem. Mianowicie jadac autem w sloneczny dzien bez właczonych swiatel podswietlenie zegarow i klimatyzacji/radia swieci intensywnie. Właczajac swiatla postojowe/mijania podswietlenie zegarow swieci dalej intensywnie a podswietlenie klimatyzacji/radia przygasa to trybu nocnego i mało co widac;/ Dodam ze intensywnosc podswietlenia regulowalem przyciskiem od przebiegu ale zmienia sie tyle intensywnosc zegarów. Czy mozna jakos to zmienic? Jest to bardzo denerwujace gdy w sloneczny dzien jade w okularach na panelu klimatyzacji/radia nic nie widze :(

Offline shrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 18 Maja 2016, 10:47:35 »
Czy mozna jakos to zmienic? Jest to bardzo denerwujace gdy w sloneczny dzien jade w okularach na panelu klimatyzacji/radia nic nie widze :(
Czy masz okulary z filtrem polaryzacyjnym? Wiem, że to może brzmi śmiesznie, ale coś podobnego przerabiałem w służbowym wózku z grupy PSA. Przy dobrych okularach z filtrem polaryzacyjnym nie widać nic na wyświetlacu ciekłokrystalicznym.
Spalanie - Motostat.pl

Offline michas0312

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 18 Maja 2016, 12:45:39 »
Okulary posiadam z polaryzacja ale w tym przypadku jest to nie istotne. Problem jest w tym ze podswietlenie przechodzi w tryb nocny. Nie wiem czy wszystkie verso tak maja.

Offline michas0312

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: 20 Maja 2016, 09:44:43 »
Podbijam mój problem z podświetleniem radia/klimatyzacji. Czy w każdej Verso jest tak jak w mojej?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl