Autor Wątek: Corolla Verso 1.8 MMT Sol - doświadczenia użytkownika  (Przeczytany 85825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bartek72

• Gość
Corolla Verso 1.8 MMT Sol - do¶wiadczenia u¿ytkownika
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Stycznia 2005, 09:02:12 »
Smutne...
 :(
Zwlaszcza ta awaryjnosc...
 :oops:
Cytuj (zaznaczone)
Porzedni jez´dzi?em Zafira˛

Faktem jest, ze zadowolenie z samochodu w znacznej mierze zalezy od tego jakim samochodem jezdzilo sie wczesniej. Ja ze swojej Corolli Wagon jestem zadowolony, ale jest w niej kilka rzeczy, ktore mialem wczesniej w Peugeocie 206 (np. opoznienie gasniecia wewnetrznego oswietlenia, samoczynne wylaczanie ogrzewania tylnej szyby po 5 minutach, calkowite skladanie prawego przedniego fotela - Peugeotem bylem w stanie przewozic dluzsza rzeczy niz Corolla!)
Kruppe, niestety zgadzam sie z Yaga - jak mogles kupic samochod za tyle pieniedzy bez symbolicznej chociazby jazdy probnej? Ja staram sie troche bardziej szanowac swoje pieniadze...
Powodzenia w walce z TMP - daj znac raz na jakis czas jak sprawy stoja.
Chociaz pewnie walka ta trocha potrwa...

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Stycznia 2005, 12:13:54 »
Cytat: Kruppe
Pamiętam zresztą, iz Toyota MP chwaliła się, że sprzedała 1500 nowych Avensisów zanim jeszcze do Polski trafiły próbne egzemplarze.

To akurat łatwo wytłumaczyć. Sporo firm flotowych zamawia modele w ciemno :-)

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Stycznia 2005, 11:10:32 »
Cytat: Jackal
To akurat łatwo wytłumaczyć. Sporo firm flotowych zamawia modele w ciemno

No i ta nieszczęsna TCV też jest flotowa. A swoją drogą jestem ciekaw co "symboliczna" jazda próbna by pomogła, zwłaszcza na awaryjnośc.

Życzęteż powodzenia osobie, która spróbuje znaleźć w okolicach Warszawy TCV ze skrzynią MMT do jazd próbnych !

A na zakończenie - gdyby to był mój prywatny samochód to po wydaniu takiej ilości pieniędzy na pewno byłbym z niego zadowlony, tak jak wszyscy złośliwi komentatorzy braku jazdy próbnej są zadowleni ze swoich samochodów ;)

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Stycznia 2005, 18:00:44 »
Post przeniesiony z wątku utworzonego przez Pedro: Corolla Verso - doświadczenia. Pigletto

Cytat: Pedro

Czy ktoś ma, poza Kruppe, doswiadczenia z eksploatacją Toyoty Corolli Verso. Czy warto zainwestowac 80 patoli w nia czy lepeij sobie odpuścić  :?: . Prosze dajcie znać.

Napisz do toreadora, on taką ma  :arrow: http://www.forum.toyota.org.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=405

jimorrison

• Gość
Re: Corolla Verso - do¶wiadczenia
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Stycznia 2005, 18:57:39 »
Cytat: Pedro
Czy ktoś ma, poza Kruppe, doswiadczenia z eksploatacją Toyoty Corolli Verso. Czy warto zainwestowac 80 patoli w nia czy lepeij sobie odpuścić  :?: . Prosze dajcie znać.

Posiadam Corolle Verso SOL diesla 2.0 116km. auto z grudnia 2004 przejechane ~2kkm.
znac daje, pytaj co chcesz wiedziec :).

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Stycznia 2005, 11:08:28 »

No i ta nieszczęsna TCV też jest flotowa. A swoją drogą jestem ciekaw co "symboliczna" jazda próbna by pomogła, zwłaszcza na awaryjnośc.

Na awaryjność oczywiście nie pomoże, ale mógłbyś w praktyce sprawdzić inne rzeczy:
- wygląd i zachowanie pokręteł, przełaczników, dźwigienek w praktyce;
- zachowanie silnika, jego pracę, odgłos, głośność;
- pracęzawieszenia i hamulców
- jakość sprzętu muzycznego (np. włączając ulubioną płytę)

Cytuj (zaznaczone)

Życzęteż powodzenia osobie, która spróbuje znaleźć w okolicach Warszawy TCV ze skrzynią MMT do jazd próbnych !

Tu jest faktycznie problem, ale po jaką cholibkęchciałeś być "pierwszy w mieście"???
Swoją drogą myślę, że taką wersjępowinni mieć w TMP, chociażby do testów i homologacji. Jeżeli Twoja firma ma sporą flotęToyot, to TMP napewno by zadbała o takiego klienta. Nie bież tego do siebie, ale gdy sięczłowiek śpieszy, to siędiabeł cieszy.

Cytuj (zaznaczone)

A na zakończenie - gdyby to był mój prywatny samochód to po wydaniu takiej ilości pieniędzy na pewno byłbym z niego zadowlony, tak jak wszyscy złośliwi komentatorzy braku jazdy próbnej są zadowleni ze swoich samochodów ;)

Eeee tam, przesadzasz. Jeśli coś jest do bani, to krytykujemy, a jakże. Po to jest forum :-)

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Stycznia 2005, 01:20:57 »
Swoją drogą myślę, że taką wersjępowinni mieć w TMP, chociażby do testów i homologacji. Jeżeli Twoja firma ma sporą flotęToyot, to TMP napewno by zadbała o takiego klienta. Nie bież tego do siebie, ale gdy sięczłowiek śpieszy, to siędiabeł cieszy.

TMP ma klientów w... Wogóle nie raczyli sie odnieść do mojego problemu. Dealer przez 2 tygodnie nie był w stanie uzyskać stanowiska TMP. Zostawili z tym dealera i klienta, niech siępomęczą głąby. Nawt sobie nie wyobrażasz, co wyczyniali z samochodem zastępczym. W końcu mamy rok Toyoty ;)

Carewicz

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Stycznia 2005, 09:51:52 »
Posty przeniesione z wątku Corolla Verso 1.8 MMT Sol - zakończenie
Pigletto

Witam serdecznie !

Po rozważeniu wszelkich za i przeciw w związku z odstapieniem od umowy kupna (odsyłam do tematu http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=2423) postanowilismy dojść do jakiegoś porozumienia z dealerem. W efekcie w zamian za wycofanie naszego odstąpienia od umowy uzyskaliśmy dodatkowy rok gwarancji na nieszczęsną TCV oraz dodatkową znizkęna następne samochody. W przyszłym tygodniu verso pojedzie więc na wymianęprzekładni kierowniczej i usunięcie innyc usterek, które pojawiły sięw międzyczasie (rozleciała sięroleta bagażnika).
Toyota Motor Poland w żaden sposób nie przejęła sięsprawą, zachowanie dealera oceniam natomiast jako przyzwoite.

A co to za dealer. Wiśniewski, jeśli dobrze pamiętam?
Zobaczysz, jeszcze będziesz sięcieszył, że odstąpiłeś od odstąpienia... :modlitwa

pankuba

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Stycznia 2005, 12:05:39 »
WspółczujęKruppe

od początku nie podobała mi sięTCV, miałem słuszne wrażenie, mając do wyboru TCV i Ave na pewno wybrał bym Ave (tylko wersjębez wody  :wink: )

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Stycznia 2005, 13:43:10 »
Żeby to od nas zależało  :?  :(  :aduh

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Stycznia 2005, 13:30:43 »
Już sięcieszę :cwalbrush . Dzis rano laweta odwiozła TCV do serwisu ponieważ skrzynia MMT znowu odmówiła posłuszeństwa. Jak siędowiem co to za usterka, to dam znać.

Carewicz

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Stycznia 2005, 13:40:04 »
Ja przepraszam Kruppe, ale Ty może kupiłeś egzemplarz po crash testach, taki poskładany... :shock:
Sam przyznasz, że niespotykana jest taka częstotliwość usterek w Toyotach. Bardzo dziwna sprawa :o

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Stycznia 2005, 14:55:05 »
Pechowy jakiś ten egzemplarz, nawet bardzo pechowy. :?

tunix

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Stycznia 2005, 18:48:01 »
Pechowy jakiś ten egzemplarz, nawet bardzo pechowy. :?

Tak jak pechowa Ave Zombiego i mój pechowy TS. Jakoś coraz ich więcej...

tx

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Stycznia 2005, 19:50:30 »
Pechowy egzemplarz powiadacie... Zawsze twierdziłem, że marka w której trafiają się"pechowe egzemlarze" jest do zaorania - z tego powodu nie kupujęjuż Fiatów, tam zawsze problemem była możliwość trafienia na "pechowy egzemplarz" A co do Toyot, to w 2000 miałem Ave 2.0 sol, który z fabryki wyjechał z niedziałającymi tylnymi amortyzatorami (rodzinka fajnie rzygała w drodze na wakcje), niedziałająca tylną wycieraczką i tarczami hamulcowymi w sinusoidę. Co ciekawe, występowało tez piszczenie układu kierowniczego, które nęka mnie w TCV i nieusuwalne klekotanie tylnej klapy, któe w TCV zostało zastapione przez nieusuwalne trzeszczenie drzwi kierowcy (technika idzie do przodu).
Myślę, że Toyoty to juz nie to samo co kiedyś i jakością nie przewyższają europejskich konkurentów, ustępując im innowacyjnością, wyposażeniem, za to bijąc na głowęceną. Niedawno przeglądałem cenniki corolli (mamy w firmie 6 letnia Zafirę, którą trzeba wymienić na nowe auto) i nie mogłem uwierzyć własnym oczom - małe, kompaktowe auto w podstawowej wersji za 60 tys ! Jak sięludziska zorientują, że Toyoty są równie awaryjne jako Ople czy Renówki to czarno widzęprzed Toyotą...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl