Autor Wątek: Corolla Verso 1.8 MMT Sol - doświadczenia użytkownika  (Przeczytany 85918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mjr

• Gość
Corolla Verso 1.8 MMT Sol - do¶wiadczenia u¿ytkownika
« Odpowiedź #75 dnia: 27 Stycznia 2005, 21:40:02 »
:shock:

hmm..

linia Maginota, też miała kupę'bajerów'  :cno

.. zresztą w Top Gear kiedyś bardzo trafnie powiedzieli, że 'wszystko co francuskie łatwo siępoddaje' i w pełni sięz tym zgadzam.

Oczywiście nie negujęTwoich kłopotów z TCV..  lecz jak sam wspomniałeś o mniejszej ilości 'przydatnych' elementów japońca w stosunku do francuza, to samo przez siętłumaczy, że jak czegoś nie ma to sięzepsuć nie może... ale to już nie temat tego wątku..

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 27 Stycznia 2005, 21:45:02 »
Cytat: mjr
linia Maginota, też miała kupę'bajerów'  

:lol:  :lol:  :lol:

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 28 Stycznia 2005, 08:10:57 »
Cytat: Kruppe

A jak ktoś mi powie,że może TCV nie ma tylu bajerów, ale sięnie psuje to tylko smutno pokiwam głową, bo ja mam niestety dokładnie odwrotne doświadczenia.

:wink: Fakt Tobie, chodzi mi o doświadczenia z TCV, akurat tak nie mozna powiedzieć  :chmmm

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Stycznia 2005, 08:51:36 »
Panowie, dajcie spokoj biednemu Kruppe.
Szef kupil mu kiepskie sluzbowe alto za 90tys. ktore po prostu mu sie nie podoba i tyle.
 :wink:
Podoba mu sie Zafira - prosze bardzo, ma prawo.
 :modlitwa
Z jednym sie natomiast z Kruppe zgodze - uwazam Avensisa Wagona za bardziej rodzinne auto niz Corolle Verso.
I do listy wad Verso stworzonej przez Kruppe dodam jeszcze jedno - twarde plastiki na desce rozdzielczej i podszybiu - nie nawidze czegos takiego!

Grosik

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Stycznia 2005, 09:21:00 »
Cytuj (zaznaczone)
Grand Scenic to porządny "autobus", zywe 4,5 metra samochodu ze wszystkimi mozliwymi i niemożliwymi bajerami.

Szczegolnie ze 30 cm z tego 4.5 m w bagazniku jest totalnie nie wykorzystane - przez ten kaczy kuper
Cytuj (zaznaczone)
Ja wiem, że to forum Toyoty, ale sprawdź sobie np. jaka wygodna jest bezdotykowa karta - koniec z szukaniem kluczyków i pstrykaniem pilotem z rękami pełnymi bagaży.

Przypomina mi sie przypadek mojego kumpla, ktore zona wysiadla pod praca z karta, a on jak stal na nastepnym skrzyzowaniu bo mu zgasli nie mogl odpalic auta, bo juz zony nie bylo z torebka i karta, ktora sie w niej znajdowala:-))))))))))) :lol:
Cytuj (zaznaczone)
Bardzo fajny jest tez automatyczny hamulec postojowy, który zwalnia sięsam przy ruszaniu. Ma też to czego nie ma żaden konkurent - światła same gasną po wyłaczeniu silnika. Można tez kazac komputerowi włączac światła automatycznie gdy sięzrobi ciemniej (wieczór, tunel)

... dodam zaluzje na okenkach.
....oraz dwa szyberdachy, z ktorych tylny ogranicza wzrost pasazerow na drugim rzedzie do 165cm:-)))))))))) :bbravo  
Cytuj (zaznaczone)
Znany mi silnik beznynowy 2.0 jest cichy i elastyczny, a biegi chodza leciutko, czego nie da siępowiedziec o niektórych innych znanych mi minivanach.

:-)Fajny silnik, choc jak juz mowilem w tym segmencie 80-90% to Diesle i tego 2.0 nikt nie kupuje.
Cytuj (zaznaczone)
A jak ktoś mi powie,że może TCV nie ma tylu bajerów, ale sięnie psuje to tylko smutno pokiwam głową, bo ja mam niestety dokładnie odwrotne doświadczenia.

...zdazyl Ci sie takie przypadek i tyle. Ja zrobilem 10.000km po Europie jezdzac M-MT bez zadnych problemow, takze w Alpach pod podjazdy 20% i nie bylo ze sprzeglem problemow.
Mechanicy twierdza, ze jest to jedno z najmniej awaryjnych aut Toyoty. Mam nadzieje, ze uda sie doprowadzic Twoje auto do takiego stanu.

Dodałem znaczniki cytatów: quote, bo ciężko było to odczytać
Pigletto

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 28 Stycznia 2005, 09:32:03 »
Cytat: Bartek72
Z jednym sie natomiast z Kruppe zgodze - uwazam Avensisa Wagona za bardziej rodzinne auto niz Corolle Verso.
I do listy wad Verso stworzonej przez Kruppe dodam jeszcze jedno - twarde plastiki na desce rozdzielczej i podszybiu - nie nawidze czegos takiego!

Może, ale ciekawe zo powiesz na opinie na starym forum o avensis verso http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=59514&c=0&hq=verso&f=23&m=flat

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 28 Stycznia 2005, 13:10:52 »
Ale o co chodzi? Avensis Verso? Pisalem o Corolli Verso i Avensisie Wagon.
A poza tym juz sie nie wtracam (bo zaczynamy mowic o gustach) i prosze mnie wykasowac.
 :lol:  :P  :lol:

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 28 Stycznia 2005, 13:20:29 »
Ale o co chodzi? Avensis Verso? Pisalem o Corolli Verso i Avensisie Wagon.
A poza tym juz sie nie wtracam (bo zaczynamy mowic o gustach) i prosze mnie wykasowac.
 :lol:  :P  :lol:

Sorki wielkie nie zwórciłem uwagi  :modlitwa , nie mam żadnych zastrzerzeń do Ave Wagona, moim zdaniem jest on łajładniejszy z całej rodziny  :bdance

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 28 Stycznia 2005, 13:26:49 »
miało byc " ... najładniejszy..." :  :roll

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 28 Stycznia 2005, 14:48:40 »
Ale sie rozpisali. Z tematu o TCV zrobił sie temat o wyższoci jednego mini vana nad drugim. Co do Scenika tak wychwalanego to znam jednego własciciela który przekilna go jak może bo czesciej stoi niż jedzi a ta karta to fajna sprawa jak działa.
Ale co do jednego sie zgadzam Ave Wagon to super samochodzik i ze mam jeszcze troszke czasu do urodzin to możecie mi taka na urodzinki sprawić :-DD
BMW E46 320d
Mini Cooper

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 28 Stycznia 2005, 15:22:55 »
Cytat: Iceman
Ale co do jednego sie zgadzam Ave Wagon to super samochodzik i ze mam jeszcze troszke czasu do urodzin to możecie mi taka na urodzinki sprawić :-DD

Nie ma sprawy, żrzucimy sięna jakis model  :wink:

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 28 Stycznia 2005, 15:29:04 »
Cytat: Grosik
Cytuj (zaznaczone)
Grand Scenic to porządny "autobus", zywe 4,5 metra samochodu ze wszystkimi mozliwymi i niemożliwymi bajerami.

Szczegolnie ze 30 cm z tego 4.5 m w bagazniku jest totalnie nie wykorzystane - przez ten kaczy kuper

Nie chciałem juz ciągnąć tego wątku, bo mam wyrzuty sumienia z uwagi na prowadzona przeze mnie kampanie proscenikową, ale musze zaprotestować.
Bagaznik w Scenicu jest naprawdęogromny i bardzo pakowny. Nie wiem o co chodzi Ci z tym Kuprem, ale napisze Ci jak wyglądały wyjazdy na wakacje TCV i Grand Scenikiem. Może i ma kuper, ale drzwi bagażnika nie wnikaja tak głęboko do wnętrza jak w TCV przez co unika się"kompresji" już spakowanych bagazy.

Zanim kupiliśmy Scenica, w czerwcu pojechalismy na wakacje w składzie: Rodzice, 6-latek, 1,5-roczna Anula i jej głęboki wózek. W TCV wózek musiał być rozmowntowany na drobne, bagaże piętrzyły sie powyzej linii oparć tylnych siedzeń (bardzo niebezpieczne), zaś pod nogami Anuli leżała jeszcze wielka torba.
Potem, w sierpniu, mieliśmy drugi wyjazd. Skład był rozszerzony o 4-letnia siostrzenicę. Wózek wszedł bez rozkładania, gotowy do wyjęcia na każdym postoju, pod nogami nikomu nic nie leżało a po wyjęciu wózka np. podczas wizyty w Parku Dinozaurów w Bałtowie (polecam !) mozna było zasunąc roletę! Nie wspominam o tym, że po całym samochodzie nie walały siędrobne rzeczy, których po prostu w TCV nie ma gdzie schować.

Dodam, że po wyjęciu tylnych siedzeń w Grand Scenicu są 2 m podłogi i da sie przewieźć nawet łóżko  ! W TCV jest cos koło 160 cm...

Wszelkie zalety Scenica vs. TCV można kwestionować bo to sprawy gustu lub oczekiwań wobec samochodu lub panujących mitów, ale wielkości bagaznika proszęnie kwestionować !  :bnono

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 28 Stycznia 2005, 16:05:23 »
Panowie, dajcie spokoj biednemu Kruppe.
Szef kupil mu kiepskie sluzbowe alto za 90tys. ktore po prostu mu sie nie podoba i tyle.
 :wink:
Podoba mu sie Zafira - prosze bardzo, ma prawo.
 :modlitwa

TCV sam wybrałem, zapłaciliśmy za nie dużo duzo mniej niz 90 tys zł bo mamy znizkęw Toyocie. I ta zniżka to był główny powód - podobne auta wychodziły kilkanaście procent drożej, więc jako osoba czująca sięodpowiedzialna za finanse firmy nie miałem specjalnie wyboru, zwłaszcza że, , wierzyłem w bezawaryjność Toyot.

I nie dziwięsię, że nikt oprócz mnie nie narzeka na TCV - jak bym wydał prywatnie 90 tys zł za coś co doprowadza mnie do płaczu o ile akurat nie jest w serwisie, to i tak robiłbym dobrą minędo złej gry i wychwalał ja pod niebiosa.

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 28 Stycznia 2005, 17:02:56 »
Cytat: Kruppe
I nie dziwięsię, że nikt oprócz mnie nie narzeka na TCV - jak bym wydał prywatnie 90 tys zł za coś co doprowadza mnie do płaczu o ile akurat nie jest w serwisie, to i tak robiłbym dobrą minędo złej gry i wychwalał ja pod niebiosa.

Hm, sarkazm przez Ciebie przemawia  :adiabelek  :adiabelek

spoko, masz prawo do negatywnych opini, a dla nas, osób zainteresowanych (chciałby sobie kupić TCV w przyszłości  :roll ) sa do dodatkowe, ważne informacje, które możemy wykorzystać u dilera :aslyer .
Tak że dzieki za uwagi  :bbravo  i jak będziesz miał więcej to dawaj

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 28 Stycznia 2005, 19:00:51 »
Cytat: Pedro

Hm, sarkazm przez Ciebie przemawia  :adiabelek  :adiabelek

Obiecujęna przyszłość mniej sarkazmu i goryczy a więcej konkretów. Może na przykład dokonam pomiarów osiągów i wymiarów TCV i Scenica z uwzględnieniem moich doswiadczeń, bo w tzw, prasie motoryzacyjnej często pomiary są bez sensu. Co do osiągów to mam taki aparacik amerykańskiej f-my g-tech, któy mierzy przyśpieszenia i można sprawdzić ile naprawdęma auto o-100 km/h.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl