Autor Wątek: Zakres / Koszty przegladów w Aurisie.  (Przeczytany 575718 razy)

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
Odp: Zakres / Koszty przegladów w Aurisie.
« Odpowiedź #840 dnia: 22 Listopada 2021, 02:12:20 »
Może w necie będzie, skoro to specjalizacja. Pytanie tylko ile takich na Ursynowie może być.
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline AGAToyota

• Toyot Pełzający
  • **
    • Rav4My
« Odpowiedź #841 dnia: 28 Listopada 2021, 17:34:46 »
Tak dla osób które myślą o tym aby robić przeglady gwarancyjne swojego Auris, wczoraj dzwoniłem do swojego salonu/serwisu aby zapytac sie o cene trzeciego przegladu gwarancyjnego i mi Pani powiedziała koszt serwisu 750zł bez ich oleju bo olej swój przywiozę odpowiedziałem powiedziała mi też ze cena w tym roku poszla juz dwa razy do gory wiec sie umowilem juz po cenie wczorajszej na przyszły rok.
Pozdrawiam

Offline krzyiekgrwn

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #842 dnia: 30 Listopada 2021, 17:33:08 »
To co powiesz na to (mieszkam w Niemczech) wysłałem zapytanie do dealera ode mnie w mieście ile za czwarty serwis Auris 2018 hybrid, odpowiedź? 597 Euro w tym koszt roboty, materiał i toyota relax gwarancja (z tego co wiem niedostępna w Polsce)... 597 Euro... Szok, i jeszcze jedno, trzeci serwis robiłem w marcu po kupnie auta, akurat pod koniec tego roku lub początek stycznia wbije mi 15,000, a więc w ciągu roku ponad 900 euro za serwis? Nieźle... Szukam dalej .. bo to nie do przełknięcia
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2021, 17:35:51 wysłana przez krzyiekgrwn »

Offline TomekWawa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #843 dnia: 12 Grudnia 2021, 12:33:54 »
Koszt przegladu corolla 2017 1,4 d4d po 120tys.km w toyota profesional bemowo 1347 zł. z wyłączeniem filtra kabiny i powietrza. Czyli wym płynu hamulcowego, filtra paliwa, oleju i filtra. Plus punkty kontrolne. Na których wyszło że trzeba zrobić wymuszone wypalanie dpf.i nie żałuję co z tego że mógłbym mieć graty oe za 400 zł. Ale podchodzę tak skoro jest auto to trzeba mieć i na serwis. Ogólnie przeglad zajął 5h z wypalaniem i dobrze ze w porę zostało to wyryte   za 30 tys mogło by być po zawodach. Chłopaki jeszcze podrzucili nową gaśnice i wymienili odpowietrznik. Koszt beż wypalania 1100zl z gratami oe.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #844 dnia: 13 Grudnia 2021, 03:59:46 »
Jeśli nie ma się zaufanego warsztatu prywatnego, gdzie są spece nawet od wąskiego grona marek. Tudzież nie zagląda się pod maskę. To tak ASO. Ale wypalanie za 247, to w prywatnym było by bankowo taniej. Ludzie mają apki i sami to kontrolują. Po za tym, zawsze coś tam na zegarach o tym się wyświetli, zanim ostateczna kaplica by była. Co do punktów kontroli, nie latam po ASO, ale zweryfikowałem raz i niestety część była tylko postawionymi ptaszkami. Niesprawdzone elementy były od bezpieczeństwa i olej w skrzyni. Oczywiście nie wszędzie tak będzie, ale ja się spotkałem i dziękuję. Ja przyjmuję maksymę, warto przemyśleć i nie wywalać bezmyślnie kasy, skoro inni robią taniej. Bo ASO to normal warsztat, tylko więcej tam nad mechanikami biuralistów, na których muszą zarobić oni. W większości może być i tak, że wszystko normalne i zrobią, ale jak głębszy temat to mogą być problemy. Bo ich tam nauczają wyjmij-wsadź, sprawdź w komputerze, a jak trzeba szukać przyczyny, to się schody i spychologia może zaczynać. Wymieniam filtry sam, to prosta sprawa, a olej w "moim" warsztacie. Inne hece też tam, jak się coś dzieje. Jak na Aurisa z 13 przez dwa lata, była tylko standardowa wymiana pompy wody i przy okazji płynu, oraz wymiana szpilek w jednym kole, bo mi się jedna ukręciła. To tyle, przedstawiłem swój punkt widzenia. 

Offline jakubek75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #845 dnia: 13 Grudnia 2021, 09:00:22 »
Koszt przegladu corolla 2017 1,4 d4d po 120tys.km w toyota profesional bemowo 1347 zł. z wyłączeniem filtra kabiny i powietrza. Czyli wym płynu hamulcowego, filtra paliwa, oleju i filtra. Plus punkty kontrolne. Na których wyszło że trzeba zrobić wymuszone wypalanie dpf.i nie żałuję co z tego że mógłbym mieć graty oe za 400 zł. Ale podchodzę tak skoro jest auto to trzeba mieć i na serwis. Ogólnie przeglad zajął 5h z wypalaniem i dobrze ze w porę zostało to wyryte   za 30 tys mogło by być po zawodach. Chłopaki jeszcze podrzucili nową gaśnice i wymienili odpowietrznik. Koszt beż wypalania 1100zl z gratami oe.
Porównywałem koszt przegladu Aurisa hybrid i wychodziło taniej o jakieś 200/300 pln w Toyota Mościska za ten sam zakres. Warto popytać, a to tylko kawałek dalej

Offline AGAToyota

• Toyot Pełzający
  • **
    • Rav4My
« Odpowiedź #846 dnia: 18 Lutego 2022, 18:07:45 »
Wczoraj został przeprowadzony w Moim Aurisie 3 przegląd gwarancyjny. Koszt 688zł + Mój olej.
Auris 1.6 o przebiegu 33936km

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
« Odpowiedź #847 dnia: 18 Lutego 2022, 18:53:15 »
A co oni za tyle kasy w tym przeglądzie zrobili jeśli olej przywiozłeś swój, to i pewnie filtry też twoje.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #848 dnia: 18 Lutego 2022, 19:49:14 »
"Mój olej" nie oznacza Mój olej + filtry   :-)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #849 dnia: 18 Lutego 2022, 21:59:30 »
Ja kiedyś robiłem inaczej. Graty kupowałem wcześniej w częściach ASO, bo uzyskiwałem rabat. Jadąc na kompleks, nie da się nic urwać na gratach, bo to już szeregowo idzie, a nie indywidualnie. Choć też są przykłady teraz, że za swoje ASO coś tam więcej doliczają. Ale to już zależy gdzie, od pytania głowa nie boli, a w portfelu może więcej zostać. 

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #850 dnia: 18 Lutego 2022, 22:03:06 »
Kuźwa ale 700 za wymianę oleju nosz kur..., interesuje mnie co jeszcze oprócz tego zrobili za takie pieniądze.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #851 dnia: 18 Lutego 2022, 22:22:08 »
Nie wiesz, pewnie zwyczajowa kontrola z ptaszkami, taka lista bez której przegląd nie może się odbyć. Ja filtry wymieniam sam, to śmieszna robota. A z olejem i płukaniem już na warsztat, koszt 50-70pln. To tylko o jedno zero mniej, różnica jak w inflacji.  :-)

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #852 dnia: 19 Lutego 2022, 09:04:41 »
No właśnie wiem co oni robią w aso za przeglądy i dlatego pytam czy wie za co zapłacił prawie 700zl. Kuźwa jak po gwarancji to dziękuję aso za współpracę bez chwili zastanowienia. A co do olejów i filtr sam także wymieniam bo osobiście mam z tego frajdę.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #853 dnia: 19 Lutego 2022, 10:03:31 »
. Kuźwa jak po gwarancji to dziękuję
Przecież napisał "trzeci przegląd gwarancyjny" Co prawda jeśli nie ma przedłużonej, to już kończy/skończyła się gwarancja, skoro trzeci  :-)
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2022, 10:07:14 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #854 dnia: 19 Lutego 2022, 10:45:11 »
No właśnie, i w dodatku niecałe 40 tys kuźwa, nówka sztuka.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl