Autor Wątek: Zbiornik spryskiwacza szyb  (Przeczytany 32151 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MarqsM

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zbiornik spryskiwacza szyb
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Lutego 2011, 17:32:46 »
To jakie powinno być Twoim zdaniem maksimum - 20l?
Jak dla mnie minimum to właśnie owe 2,5 l a max 5 - czyli tyle ile można wlać z bańki.
Pozdrawiam
Ubawił mnie Twój komentarz... naprawdę. Jak jeździsz starem albo jelczem, to tak, 20l będzie w sam raz.

Nie wiem gdzie mieszkasz i po jakich drogach jeździsz (może Australia?) ale w Polsce w zimie płyn schodzi w tempie prawie takim jak paliwo. Leją syf na ulice, sypią sól, do tego wszechobecny pył i kurz. Ja lubię widzieć gdzie jadę i mieć czystą szybę. A przy okazji czyszczone są reflektory, więc płyn schodzi. Jak kiedyś pojeździsz autem z ksenonami to zobaczysz jak zużywa się płyn. Oczywiście są tacy co nawet jej nie odśnieżają i jeżdżą (więc co dopiero o czyszczeniu) ale nie o to chodzi.

2,5 litra to można mieć w trabancie a nie takim aucie jak auris. Do punto wchodziło więcej, nie mówiąc np. o citroenie xantia: 5l, też dwie szyby do spryskiwania, bez reflektorów. Czyli da się?

Skoro dla Ciebie 2,5l to minimum to czemu dla mnie (oraz innych, jak widać powyżej) nie może być 5l?
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2011, 19:31:14 wysłana przez SZYMON14 »
auris 5D 2008
corolla TS 2023

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Lutego 2011, 17:45:19 »
Ubawił mnie Twój komentarz... naprawdę. Jak jeździsz starem albo jelczem, to tak, 20l będzie w sam raz.

Nie wiem gdzie mieszkasz i po jakich drogach jeździsz (może Australia?) ale w Polsce w zimie płyn schodzi w tempie prawie takim jak paliwo. Leją syf na ulice, sypią sól, do tego wszechobecny pył i kurz. Ja lubię widzieć gdzie jadę i mieć czystą szybę. A przy okazji czyszczone są reflektory, więc płyn schodzi. Jak kiedyś pojeździsz autem z ksenonami to zobaczysz jak zużywa się płyn. Oczywiście są tacy co nawet jej nie odśnieżają i jeżdżą (więc co dopiero o czyszczeniu) ale nie o to chodzi.

2,5 litra to można mieć w trabancie a nie takim aucie jak auris. Do punto wchodziło więcej, nie mówiąc np. o citroenie xantia: 5l, też dwie szyby do spryskiwania, bez reflektorów. Czyli da się?

Skoro dla Ciebie 2,5l to minimum to czemu dla mnie (oraz innych, jak widać powyżej) nie może być 5l?

Nie wiem po co zaczynasz dyskusję, która dawno już się wyjaśniła dla kogo wystarczy 2,5 l. a dla kogo potrzeba 5 i więcej litrów płynu. Rozumiem tylko jedno że podczas jednej przejażdżki zużywasz 2,5 l. i musisz często się zatrzymywać aby dolać płyn. No cóż może jest to wada dla Ciebie dla mnie nie stanowi to najmniejszego problemu.....

Obi

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Lutego 2011, 18:12:38 »
MarqsM -takim aucie jak auris-to znaczy jakim?.
czym Auris różni się od aut z tego samego segmantu chyba tylko nazwą.

yarisII

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Lutego 2011, 18:17:59 »
kolego kup citroena i bedziesz mial 5l :)

ja nawet nie wiem ile ma yarisa zbiornik l a robie codziennie conajmniej 30 km lubie miec czyste szyby i pryskam jak jest potrzeba i juz ponad miesiac nie moge wykonczyc 5l banki ( z litr mam jeszcze w bagazniku).

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Lutego 2011, 19:28:58 »
Koniec z tym! Usuwam posty według mojej oceny nie związane z tematem. Dotyczy to nowych i starych użytkowników. Kolejne tego typu incydenty będą w odpowiedni sposób nagradzane.

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl