P.S. Marcin obejżałem kilkukrotnie twój filmik i mam do Ciebie pytanie. 9sec filmu. Pierwszy bieg, obroty przekraczają już 5tyś i nagle masz "zmianę natężenia dźwięku" silnika. Przyjżyjcie się dokładnie. Wydaje mi sie, żę to LPG. Czy na beni też tak masz. Obstawiam, że nie. Wiesz o czym mówię???
Tak, wiem - pod koniec jedynki zorientowałem się, że nie przełączyłem na Pb, więc kliknąłem przełącznik, i stąd zmiana natężenia dźwięku, jak i zmiana przyspieszenia.
Jak złapię chwilę, suchą drogę, i letnie opony 215, to zrobię zarówno całkiem na Pb jak i na LPG.
Marcin ładnie, ale czemu jedynka nie do końca? 
A po co ją kręcić do 7200 ? Zchodząc z ponad 6000 na 2 bieg, i używając trochę sprzęgła, żeby nie spaść poniżej 4 jest lepszy efekt, niż ciągnięcie jedynki do końca ( gdzie niewiele się dzieje ) a potem redukcja na 2. Mogłem przeciągnąć do 6500, i potem zaaplikować dwójkę, wtedy byłoby najsensowniej.
Poza tym, jak już pisałem, nie było to typowe robienie czasu do 100, tylko prezentacja, jak auto zachowuje się w codziennym użytku.
Do testów musiałbym wypakować bagaż, pasażerkę ( 50kg ), i najlepiej opróżnić zbiornik gazowy.
2.7 jest uznawany za niegazowalny ( nie wiem, tak słyszałem kilka razy, od różnych ludzi związanych z marką na A ).
Masz złe info Marcinie. Mój ojciec ma a6 2.7BiTurbo quattro avanta (dłuższej nazwy sie chyba nie dalo:-)) 'sam' ją gazował sekwencją BRC. Dodam jeszcze, że gazownik się zna na swojej robocie (robił moją Camerę min)
Powiem tyle -
audiczka zapier... i pali tyle co Camera - zero problemów z gazem.
Trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem. Toyotowe VVTi też są gazowalne, tylko, że dosłownie.
Za "gazowalny" uważam silnik, który po założeniu instalacji nie powypala gniazd zaworowych, bądź nie ugotuje turbiny przez conajmniej 200kkm. Jeśli Twoje/Wasze Audi ma conajmniej 200kkm na LPG, to zwracam honor. Jednak, jeśli nie - będę obstawał przy swoim/czekał na wieści.
pzdr