Autor Wątek: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  (Przeczytany 1495966 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
Odp: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek
« Odpowiedź #360 dnia: 31 Października 2013, 11:37:13 »
O jakiej półce ty rozmawiasz?

Wysłane z mojego GT-I9105P now Free

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #361 dnia: 31 Października 2013, 11:42:46 »
Tej półce co skrywa zawartość bagażnika

Offline conte77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #362 dnia: 31 Października 2013, 11:44:00 »
Jaki dokładnie? A najlepiej to linka zapodaj ;-)

taką wziąłem i u tego gościa http://allegro.pl/mata-bagaznika-guma-toyota-auris-od-2007-2012-gadz-i3660221579.html

Mam taki sam  :grin: :cheesy:
O fajnie. Jak się sprawuje? :-P

Bardzo fajny, szczególnie przydatny jak wozi się wózek  :grin:

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #363 dnia: 31 Października 2013, 13:05:20 »
...odkryłem, że inżynierowie toyoty wymyślili miejsce na półkę tylną. Kiedy musimy ją ściągnąć wchodzi idealnie pionowo za tylną kanapę  :good: 
Ciekawe :)  Muszę sprawdzić. A tak na marginesie jak jesteśmy przy tylnej kanapie... Czy w każdej wersji Aurisa jest regulowany kąt pochylenia oparcia tejże?  Co do wykładziny bagażnika... też mam i tez uważam, że fajna sprawa :good:
"With Oden on our side..."

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #364 dnia: 31 Października 2013, 14:12:28 »
Ciekawe :)  Muszę sprawdzić. A tak na marginesie jak jesteśmy przy tylnej kanapie... Czy w każdej wersji Aurisa jest regulowany kąt pochylenia oparcia tejże?

W każdej

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #365 dnia: 31 Października 2013, 14:45:28 »
Ciekawe :)  Muszę sprawdzić. A tak na marginesie jak jesteśmy przy tylnej kanapie... Czy w każdej wersji Aurisa jest regulowany kąt pochylenia oparcia tejże?
W każdej

a jak/gdzie się to reguluje, bo u siebie nie zauważyłem?
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline conte77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #366 dnia: 31 Października 2013, 14:52:15 »
W każdej

a jak/gdzie się to reguluje, bo u siebie nie zauważyłem?

Na górze kanapy masz przyciski po dwóch stronach.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #367 dnia: 01 Listopada 2013, 11:26:57 »
a ja myślałem, że ta szpara między półką a oparciem, to takie niedopracowanie...
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline przemas

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #368 dnia: 02 Listopada 2013, 20:46:09 »
Pozazdrościłem i również zamówiłem dywanik bagażnika z matą antypoślizgową. Po dzisiejszej wyprawie podjąłem taką decyzję  :-)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #369 dnia: 02 Listopada 2013, 20:57:41 »
Panie i Panowie
Nie wiem czy doceniacie to i zauważyliście ? Ale Auris ma w cholerę wygodą tylną kanapę (ale pochyloną właśnie na drugim "biegu"). Porównywałem już to zjawisko m.in z Audi A4, Fiacie Punto, Bravo (nowe modele) gdzie siedzi się wygiętym jak w taczce. Nawet wydaje mi się że w nowej Avensis tył jest mniej wygodny niż w Aurisie. Jak brałem mój wózek to specjalnie zwracałem na to uwagę, aby córa miała wygodnie. Poprzednie moje Volvo V40 miało porównywalny konfort siedzenia z tyłu tak na przykład :)

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #370 dnia: 02 Listopada 2013, 21:05:22 »
Panie i Panowie
Nie wiem czy doceniacie to i zauważyliście ? Ale Auris ma w cholerę wygodą tylną kanapę (ale pochyloną właśnie na drugim "biegu"). Porównywałem już to zjawisko m.in z Audi A4, Fiacie Punto, Bravo (nowe modele) gdzie siedzi się wygiętym jak w taczce. Nawet wydaje mi się że w nowej Avensis tył jest mniej wygodny niż w Aurisie. Jak brałem mój wózek to specjalnie zwracałem na to uwagę, aby córa miała wygodnie. Poprzednie moje Volvo V40 miało porównywalny konfort siedzenia z tyłu tak na przykład :)

na tylnej kanapie siedzę tak rzadko i raczej w takim stanie, że nie pamiętam czy jest wygodnie... ale żona z córką potwierdzają -jest ok. Miałem samochody, które jednak były wygodniejsze - z tyłu i z przodu... ale nie był to ten sam segment samochodów.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #371 dnia: 02 Listopada 2013, 23:00:25 »
A Mondziak był lepszy pod tym względem ?

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #372 dnia: 03 Listopada 2013, 15:08:53 »
A Mondziak był lepszy pod tym względem ?
Mondziak był dużo wygodniejszy - ale to też segment wyżej... Przednie fotele były o wiele lepsze, z tyłu można było wyciągnąć nogi...

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #373 dnia: 07 Listopada 2013, 08:37:22 »
Zapomniałem napisać co spotkało mojego auriska ostatnio na serwisie.
Pojechałem na serwis 120 tys km do ASO, po 2 godzinach odbieram auto. Ruszam jadę, ale coś pedał hamulca leży prawie na ziemii, jadę spowrotem gościu zobaczył wzięli na warsztat - okazało się, że rozkręcił się :wallbash: pedał hamulca.
Kolejne 2 godziny czekałem, aż go naprawią. A ciekawa była metoda musieli rozbebeszyć dokładnie całą deskę rozdzielcza, ściągali osłony słupków, cały ten wielki plastik pod szybą. Żal było patrzeć, ale na szczęście poskładali wszystko jak było.

Dobrze, że do ASO pojechałem bo jakby to się stało u pana Henia, i pan Henio chciałby to naprawić to pewnie by połamał tysiąc rzeczy

Offline PaweŁ7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #374 dnia: 07 Listopada 2013, 17:15:42 »
Wymieniłem dziś opoki zimowe na stalowkach :-( widok gorszy niż alu i założyłem nowe dynamiki gumowe  które przyszły mi tydzień temu,i wierzyli się na tarasie bo strasznie smierdzialy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl