Autor Wątek: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  (Przeczytany 1496134 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
Odp: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek
« Odpowiedź #675 dnia: 07 Marca 2014, 19:17:33 »
Auris dostał dziś w miejsce fabrycznego radia stację multimedialną co mnie cieszy okazuje się, że nie różnił się instalacją i wszystko co powinno działać działa od sterowania z kierownicy poprzez komputer itd.
Na koniec trzeba przyznać, że deska zyskała na wyglądzie brak tego ohydnego radia z wielkim niebieskim wyświetlaczem wywołał u mnie uśmiech na krótką chwilę ale zawsze.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #676 dnia: 07 Marca 2014, 20:28:03 »
KoralK - z tego co pamiętam, Auris to Twoje autko służbowe. Możecie tak szaleć? Fajowo :)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #677 dnia: 07 Marca 2014, 20:33:56 »
Ponieważ ogólnie po zmianie aut jest w firmie WIELKA afera to teraz trwa doposażanie aut. Poza tym nie bardzo widzę tu szaleństwo? Trudno nazwać w dzisiejszych czasach szaleństwem pojawienia się radia z BT i ekranem. :shock:

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #678 dnia: 07 Marca 2014, 20:41:21 »
Dałam pić pod korek, ale zwykły diesel. Nigdy nie tankowałam ultimate, jest jakaś wyczuwalna różnica?
Żyj i daj żyć innym.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #679 dnia: 07 Marca 2014, 20:43:09 »
Ja zawsze tankuję Verve Diesel ale prawdę mówiąc jeżeli chodzi o odczucia nie ma różnicy między zwykłym Dieslem a Vervą :-(

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #680 dnia: 07 Marca 2014, 20:58:48 »
No wiesz KoralK, może jesteś przyzwyczajony :) Większość ludzi jest przeszczęśliwa, że w ogóle dostanie służbowe auto, oczywiście golasa :) Fajnie, fajnie.

Nika - Ty masz 6 bieg? A co do paliwa jestem zwolenniczką tankowania Diesla tylko na dobrych stacjach i minimum co 3-4 tankowanie paliwo Premium.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #681 dnia: 07 Marca 2014, 21:13:26 »
Patka, pewnie, że nie mam 6 :cheesy: mam najgolszego golasa z gołych. Ale nadałby mi się 6.... do jazdy po autostradzie w sam raz. Przy 170 km/h wchodzi na 4tys obrotów i pije jak smok, na szóstym pewnie miałby niższe i by tak nie siorbał. Ale w sumie nie boli mnie to spalanie, kieszeń spokojnie wytrzymuje, dlatego deptam  :grin: na obcasach to mi tak najwygodniej jechać 160, a jak się noga zmęczy, to opada całkiem.

Przy okazji dowcip:
Reporter podchodzi do blondynki, tankującej samochód na stacji benzynowej i pyta:
- co pani sadzi o ostatnich podwyżkach cen paliwa? Czy odczuwa pani wzrost cen o 50 groszy na litrze w ciągu ostatnich 2 miesięcy?
- nie proszę pana, nie odczuwam, bo ja zawsze za 50 zł tankuję.

Edit: ja też tankuje tylko na stacjach, które maja dobra "sławę". Wiem, że silniczki d4d źle znoszą kiepskie paliwo, nigdy nie tankuję na małych prywatnych stacyjkach. Ulubiłam sobie stację Auchana, maja taniej, bo nie potrzebują utrzymywać toalet, przewijaków dla niemowląt pani Muchy, prysznicy i sklepiku. Są tylko budki do płacenia i jeden ochroniarz, bez nocnej zmiany. Nigdy się nie zawiodłam. Jedyne, co mnie trochę wkurza to słaba pompa w dystrybutorach, trzeba się nastać na wietrze z bolcem w dziurce, zanim się wleje do pełna, ale Auriskowi paliwo smakuje, więc stoję cierpliwie i czekam, aż się nażłopie do syta  :song:
« Ostatnia zmiana: 07 Marca 2014, 21:22:25 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #682 dnia: 07 Marca 2014, 21:15:15 »
To prawda, 6 bieg jest git, nie wyobrażam już sobie mieć auta z 5-stopniową skrzynią  :shock:

Offline kostek6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #683 dnia: 07 Marca 2014, 23:11:00 »
Przygotowałem letnie opony na zmianę, jutro zakładam i ruszam przetestować Aurisa jako bagażówkę do Belgii <zalamka>

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #684 dnia: 07 Marca 2014, 23:20:19 »
Przygotowałem letnie opony na zmianę
Raaany... to już? Dopiero zimówki zakładałam... <zalamka>
Żyj i daj żyć innym.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #685 dnia: 08 Marca 2014, 00:54:23 »
Ja wstawiłem sobie filtr powietrza Filtrona za 35zł. Po trzech latach oryginalny Totota Denso był mocno szarawy. Ciekawe czy ten filtron jest gorszy od tego firmowego.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #686 dnia: 08 Marca 2014, 00:58:03 »
Jeśli chodzi o filtr oleju to jest porażka.Filtr powietrza nie ma znaczenie chyba, porównując z innymi ...

volti

• Gość
« Odpowiedź #687 dnia: 08 Marca 2014, 10:08:59 »
Jeśli chodzi o filtr oleju to jest porażka
Dlaczego porażka? Co się dzieje z takim filtrem oleju? Psuje się?

Offline Bart7824155

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #688 dnia: 08 Marca 2014, 11:25:28 »
Dałam pić pod korek, ale zwykły diesel. Nigdy nie tankowałam ultimate, jest jakaś wyczuwalna różnica?

Na ten temat toczy się olbrzymia dyskusja. W większości wątków bardzo dobre opinie zbiera shell v-power, które jako jedyne jest sprowadzane z niemiec.

Jeśli chodzi o stacje orlen to niestety nie ma żadnej różnicy między "zwykłym" a vervą. Szkoda pieniędzy.

Opinia wzięta od osoby, która dobrze w tym siedzi, a nie od brata wujka ciotecznego.
love is good, love is funny, All the people love for money, if u think love is funny, love yourself and take the money!

Offline Bart7824155

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #689 dnia: 08 Marca 2014, 11:28:38 »
Ja wstawiłem sobie filtr powietrza Filtrona za 35zł. Po trzech latach oryginalny Totota Denso był mocno szarawy. Ciekawe czy ten filtron jest gorszy od tego firmowego.

Ja ostatnio także wymieniłem, ale dołożyłem te 25 zł i włożyłem właśnie denso. U mnie po 3 latach był po prostu czarny.

Mechanik był mocno zaskoczony, ja z resztą również, ale czego się spodziewać jak auto dobija prawie do 60.000 a w/w filtr nie był ruszany.
love is good, love is funny, All the people love for money, if u think love is funny, love yourself and take the money!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl