Niby 1.6 również rozpędza się max do 195 km/h.
1,6 valvematic rozpędza się do max 200. Tak podaje Toyota w parametrach techniczych. Sprawdziłam i potwierdzam, rozpędza się do 200

Z górki pewnie dyszkę ponad max by jeszcze wyciągnął. Ja tez nie narzekam na moc, da się szybko ruszyć, wyprzedzać, tylko po wjeździe na autostradę trochę trwa nim się rozkula do pożądanej prędkości, więc nie obraziłabym się, gdyby było więcej pod pedałem

Mało jeżdżę po mieście, większość autostradą, większy silnik pozwoliłby zaoszczędzić trochę paliwa przy większych prędkościach.
Koralku, nie wiem, gdzie napisałeś o nowym dupowozie, poszukam...może znajdę. Tak czy siak cieszę się, że się cieszysz. Długo się z aurisem nie męczyłeś, widać jak się czegos bardzo chce, to w końcu to spadnie z nieba

A w temacie... upal nie upał, umyłam mojego kochanego białaska napędem własnych mięśni i szamponem od 4nano. Popłakałam nad kolejnymi odkrytymi odpryskami

Wysuszyłam ręczniczkiem, żeby kropek nie było. Błyszczał jak psu nos. Po drodze nasikałam benzynki pod korek. Wracając do domu powyprzedzalismy sobie co się dało i rozkwasilismy trochę owadów. Potem wykończona opalaniem się i robotą skorzystałam z pomocy asystenta parkowania, bo nie chciało mi się nawet w lusterka zerkać. Ledwo zaparkowałam pod blokiem to spadł deszcz. Standard. Padało całe dwie minuty. Tylko tyle, żeby zachlapać i zepsuć moje poświęcenie