Autor Wątek: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  (Przeczytany 1495965 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
Odp: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek
« Odpowiedź #1575 dnia: 13 Stycznia 2015, 18:54:33 »
... przykładowo 120km/h i mając długie wzniesienie, tempomat będzie dusił na tej szóstce
trzeba było brać automata , u mnie nic nikogo nie dusi  :cheesy:

możecie sie pochwalić jakie predkosci obrotowe  w auris II  1.6 valvematic macie przy 100 i 120 km/h ?
u mnie 100 km/h = ~1800 obr/min
            120 km/h = ~ 2200 obr/min

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #1576 dnia: 13 Stycznia 2015, 20:33:40 »
Jeśli dobrze pamiętam przy 100-coś koło 2500 przy 120 coś koło 3000obr - na szóstce oczywiście. I nie wiem czy jest się czym chwalić :)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1577 dnia: 13 Stycznia 2015, 20:37:01 »
Jeśli dobrze pamiętam przy 100-coś koło 2500 przy 120 coś koło 3000obr - na szóstce oczywiście. I nie wiem czy jest się czym chwalić :)

BTW, AurisBeast widzę że już dość długo jesteś obserwowany. Przez ten czas to można by prześwietlić człowieka na wylot ;)
co oni cię tak obserwują???

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #1578 dnia: 13 Stycznia 2015, 22:04:05 »
KoralK. Dzieki druhu. Zdjąłeś ze mnie klątwe.  :cheesy:

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1579 dnia: 13 Stycznia 2015, 22:09:40 »
KoralK. Dzieki druhu. Zdjąłeś ze mnie klątwe.  :cheesy:

Cieszę się, że mogłem zrobić dobry uczynek. :)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #1580 dnia: 13 Stycznia 2015, 22:11:37 »
Lepiej powiedz jak Ci się jeździ nowym autem. Już nie denerwuje Cię tak jak Auris ?

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1581 dnia: 13 Stycznia 2015, 22:21:38 »
Lepiej powiedz jak Ci się jeździ nowym autem. Już nie denerwuje Cię tak jak Auris ?

Całkiem przyjemne auto i nie mam większych zastrzeżeń zdecydowanie najbardziej lubię dźwięk silnika, na pewno auto godne polecenia szczególnie jak ktoś gustuje w autach z kraju kwitnącej ..... 
Niestety Auris mnie wciąż prześladuje za sprawą jęczenia pracowników ale już za chwileczkę już za momencik Auris z nowym właścicielem będzie się kręcić :)

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1582 dnia: 13 Stycznia 2015, 22:28:50 »
jęczenia pracowników

Czy pracownicy prywatnie jeżdżą tylko Audi A8?  :shock:

Ja bym była przeszczęśliwa mając Aurisa jako auto służbowe i nie ponosząc żadnych kosztów, ale niestety firma bidna, ale solidna ;)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1583 dnia: 13 Stycznia 2015, 22:35:50 »
jęczenia pracowników
Czy pracownicy prywatnie jeżdżą tylko Audi A8?  :shock: Ja bym była przeszczęśliwa mając Aurisa jako auto służbowe i nie ponosząc żadnych kosztów, ale niestety firma bidna, ale solidna ;)

Szczerze nawet nie wiem czym kto u nas jeździ prywatnie o ile w ogóle posiadają prywatne auta.
Wszystkie auta w firmie można wykorzystywać także prywatnie powiem więcej jeżeli nie przekracza się prywatnie 1tyś/km to pracownik może tankować na firmę i płaci służbową kartą jedyny wyjątek to zwolnienie lub urlop.

Ostatnio mieliśmy doroczna ankietę firmową i ze wszystkich aut w firmie Toyota wypadła najgorzej w ocenie użytkowników, więc skądś to się bierze i dodam, że naprawdę nie mam z tym nic wspólnego choć jak wiesz zdanie absolutnie podzielam.
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2015, 22:38:42 wysłana przez KoralK »

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1584 dnia: 13 Stycznia 2015, 22:39:56 »
Rozumiem to oczywiście, ale jestem nieco zdziwiona. I ja i mój znajomy, oboje jeździmy 1.6 V-matic, ja Premium+Comfort, On Premium, jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Myślę, że jak na swoje możliwości finansowe czyli auto rzędu 70 000 zł jesteśmy dość wymagający, a mimo to jest okej. Ciekawe czy duże znaczenie ma to, że Wasze Aurisy są w wersji Active.

Wszystkie auta w firmie można wykorzystywać także prywatnie

Niech nie płaczą, serio  :good:

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1585 dnia: 13 Stycznia 2015, 22:42:35 »
Rozumiem to oczywiście, ale jestem nieco zdziwiona. I ja i mój znajomy, oboje jeździmy 1.6 V-matic, ja Premium+Comfort, On Premium, jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Myślę, że jak na swoje możliwości finansowe czyli auto rzędu 70 000 zł jesteśmy dość wymagający, a mimo to jest okej. Ciekawe czy duże znaczenie ma to, że Wasze Aurisy są w wersji Active.
Wszystkie auta w firmie można wykorzystywać także prywatnie
Niech nie płaczą, serio  :good:

Bez przesady tu nikt nie mówi o płaczu czy tragedii życiowej bo auto firmowe nie jest takie jak ktoś sobie wymarzył jednak nie może to także przysłonić możliwości wypowiedzenia i ocenienia tego auta w stosunku do innych aut jakimi się jeździło w firmie czy prywatnie wcześniej.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1586 dnia: 13 Stycznia 2015, 22:48:35 »
jednak nie może to także przysłonić możliwości wypowiedzenia i ocenienia tego auta w stosunku do innych aut jakimi się jeździło w firmie czy prywatnie wcześniej.

No jasne  :good: Ten płacz to oczywiście metafora, po prostu biorąc pod uwagę ile pieniędzy wydaję na dojazdy do biura, mogłabym mieć nawet służbowe Punto :)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1587 dnia: 13 Stycznia 2015, 22:53:05 »
jednak nie może to także przysłonić możliwości wypowiedzenia i ocenienia tego auta w stosunku do innych aut jakimi się jeździło w firmie czy prywatnie wcześniej.
No jasne  :good: Ten płacz to oczywiście metafora, po prostu biorąc pod uwagę ile pieniędzy wydaję na dojazdy do biura, mogłabym mieć nawet służbowe Punto :)

Rozumiem cię w pełni, moim pierwszym autem służbowym było cinquecento i byłem zachwycony jednak później miałem kolejne auta służbowe zwykle tendencja była przesiadania się na nowsze i nieco  lepsze. Więc  jak dostajesz słabsze to już nie patrzysz, że to służbowe tylko pytasz czy następne będzie inne (lepsze). tak to już jest.

a55a5in

• Gość
« Odpowiedź #1588 dnia: 14 Stycznia 2015, 12:08:56 »
Jako że odeszlismy trochę od głównego tematu wątku pozwolę sobie wrócić dyskusje na właściwy tor ;-)
Mój Auris doczekał się następujących usprawnień:
1. Zmieniarka cyfrowa
2. Nowa żarówka świateł pozycyjnych na tył,
3. Uzupełnienie zaślepki ramienia wycieraczki przód (swoją drogą polecam mocowanie na gumę do żucia, myjnia jej nie straszna)
4. Zestaw pt ładowanie smartfona tj gniazdo w zapalniczce i kabelek,
5. Uchwyt na szybę do telefonu.
6. Jakiś kosz do bagażnika co by się rzeczy nie walały.
Na razie wystarczy ;-)

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1589 dnia: 14 Stycznia 2015, 14:24:16 »
Zatankowałem do pełna zbiorniczek do spryskiwaczy czymś takim:
http://turtlewax.pl/turtle-wax-zimowy-plyn-do-spryskiwaczy-gotowy-do-uzycia-20c-4l-lejekb-p-317.html
Był w castoramie po 14 zł.
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl