Autor Wątek: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  (Przeczytany 1442781 razy)

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
Odp: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek
« Odpowiedź #2355 dnia: 05 Grudnia 2015, 12:35:12 »
Jeszcze nie zrobiłem tego, ale w niedzielę wyczyszczę sam dokładnie felgi, potem pojadę na myjnię bezdotykową i postaram się dokładnie umyć autko. Niech jak następny nabywca zajedzie pod dom wszyscy potwierdzili jaki to dobry zakup. I taki jest. Pierwszy właściciel, mały przebieg, dbany na każdym kroku, bezawaryjny. Niestety nie jedzie, a tego wymagam od samochodu. Mam nadzieję że do wtorku wytrwa w miarę czysty, bo nie dam rady go umyć. W poniedziałek odbieram nowy i to on pochłonie moją uwagę, Niestety to nie Toyota.

Wieczorem wystawiłem na otomoto, 20 min później praktycznie był już sprzedany.
:-)

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2356 dnia: 05 Grudnia 2015, 12:46:33 »
Powłoka ceramiczna utrzyma mi się 3-5 lat 

Skąd wiesz ?
Wypróbowałeś wcześniej na innym samochodzie, czy tak powiedział pan który zainkasował 2600 pln ?

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #2357 dnia: 05 Grudnia 2015, 16:18:07 »
Najlepszy preparat na rynku.

z tym bym się spierał, ale kto co lubi

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2358 dnia: 05 Grudnia 2015, 17:49:38 »
Niech jak następny nabywca zajedzie pod dom wszyscy potwierdzili jaki to dobry zakup. I taki jest. Pierwszy właściciel, mały przebieg, dbany na każdym kroku, bezawaryjny

Beast, ty zdaje się miałeś (podobno sprzedany) Aurisa wersja 2010 (czyli taki jak mój, z tego co kojarzę razem pojawiliśmy się na forum z naszymi nabytkami).

Klima dwustrefowa, składane lusterka, bez ESP, wszystkie szyby elektryczne, alusy 16" ?

Jeśli to nie tajemnica, napisz proszę jaki miałeś przebieg przy sprzedaży i za ile sprzedałeś (jeśli wolisz to PW) ?

Długo szukałeś kupca ? (myślę, że nie , przecież samochód był salonowy z udokumentowaną historią i przebiegiem, do tego benzyniak i do tego w/g krążących opinii (co potwierdza moje doświadczenie) to mało awaryjny Auris).
« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2015, 18:05:26 wysłana przez tomery »

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #2359 dnia: 05 Grudnia 2015, 17:56:02 »
bis24
Widzę że posądzasz mnie o blef. No może tak to wyglądać ;) Jestem umówiony z moim kupcem aż odbiorę nowe auto (w poniedziałek) We wtorek pożegnam się z Aurisem. Do pracy mam 27 km i trochę bez auta było by głupio, prawda ? Pierwszy Pam który zadzwonił jest jego nabywcą. Zwolennik Toyot i można powiedzieć że ma cholernie dobry strzał. Mój Auris jest w idealnym stanie.
« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2015, 17:57:33 wysłana przez AurisBeast »

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #2360 dnia: 05 Grudnia 2015, 18:00:31 »
Widzę że posądzasz mnie o blef
nawet tak nie pomyślałem  :cheesy:

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #2361 dnia: 05 Grudnia 2015, 18:07:13 »
Jak zwrócisz uwagę, napisałem: "20 min. później praktycznie był już sprzedany. Zabezpieczyłem się słowem "praktycznie" ;)

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2362 dnia: 05 Grudnia 2015, 18:21:43 »
Cytuj (zaznaczone)
Ja mam nałożone Ceramic Pro Strong 9H 2.0 i płaciłem za taką usługę 2600 pln netto.
Okej, a jaki zakres prac wchodził w grę przed nałożeniem kwarcu? Na jakich produktach pracował wykonawca?
Cytuj (zaznaczone)
Niestety nie jedzie, a tego wymagam od samochodu.
Obyś nie uczył się na własnych błędach po tej zmianie :) Tak czy inaczej - samych miłych chwil z nowym autem  :good:

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #2363 dnia: 05 Grudnia 2015, 18:27:58 »
Dzięki

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2364 dnia: 05 Grudnia 2015, 22:21:39 »
Okej, a jaki zakres prac wchodził w grę przed nałożeniem kwarcu? Na jakich produktach pracował wykonawca?

W cenie była profesjonalna korekta lakieru niezbędna przed nałożeniem warstwy ceramicznej. Jakie preparaty do tego zosatły użyte to nie mam pojęcia ale zawsze możesz się dowiedzieć w firmie która mi to wykonywała - supershine.pl
Obyś nie uczył się na własnych błędach po tej zmianie :) Tak czy inaczej - samych miłych chwil z nowym autem  :good:

Nie mam nowego auta ;) 2009r to już raczej staruszek ale zamierzam nim jeździć aż do śmierci technicznej, więc stąd taka decyzja o zadbaniu o lakier. Nawet gdybym miał ten zabieg powtarzać co roku to nie widzę problemu. Lakierowi to nie zaszkodzi a tylko przedłuży jego trwałość. Podwozie zakonserwowałem miesiąc po wyjechaniu z salonu.
P.S. Widziałem lakier saochodu rok od nałożenia Ceramic Pro i nie było się do czego przyczepić. Właściwości hydrofobowe pozostały bez zmian.
« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2015, 22:34:13 wysłana przez Ceglany »

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #2365 dnia: 05 Grudnia 2015, 22:39:36 »
A to nie do Ciebie było tylko do mnie. Śmierć techniczna szybko nie przyjdzie. Obyś się nie zanudził ;)

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2366 dnia: 05 Grudnia 2015, 22:54:32 »
Moje niedoczytanie. Przepraszam.
Śmierć techniczna szybko nie przyjdzie. Obyś się nie zanudził ;)
Przy moim 2.0 d4d to będzie szybciej niż myślisz  :-) taki urok dwulitrowców toyoty. Zawsze lepsze to niż zamulacz 1,6 valve
« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2015, 22:57:09 wysłana przez Ceglany »

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #2367 dnia: 06 Grudnia 2015, 01:15:26 »
Dokładnie, ale przez ten czas na pewno pojedziesz. I to jak. A jeździłeś Valvematic że masz taką skalę ? Ciekawe na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski. Ale masz 100% racji. To nie jedzie, ale się nie psuje. Czy to wystarczy aby nazywać się samochodem ?

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2368 dnia: 06 Grudnia 2015, 09:43:06 »
Jeździłem 1,6 valve przez 2 dni gdy mnie szef w delegacje wysłał. Żeby to auto jechało to musiałbym cały czas utrzymywać 5-6 tys obrotów. Dla mnie tragedia. Zero elastyczności. Silnik idealny na małe miasto, żeby z rana po bułki skoczyć do biedronki. I tylko tyle.

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2369 dnia: 06 Grudnia 2015, 10:56:35 »
Pilne
 TEAM MERCEDES poszukuje kierowców na nowy sezon  2016, może tam rozwiniesz swoje umiejętności jako super kierowca i nie będziesz musiał w delegacje jeździć Aurisem 1.6 w benzynie, przecież to taka lipa !!!

ps. trochę pokory !!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl